powered by

Σε νέα αναπτυξιακή πορεία το ΤΕΠΑΚ-Τα €125 εκατ. από ΕΤΕπ και οι δύο αποφάσεις που έλαβε το Πανεπιστήμιο

Η υπογραφή της δανειακής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών, του ΤΕΠΑΚ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ύψους €125εκ. για υλοποίηση αριθμού έργων υποδομών, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας αναπτυξιακής πορείας για το Πανεπιστήμιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Πανεπιστήμιο έλαβε πρόσφατα δύο αποφάσεις, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τον αναπτυξιακό προγραμματισμό του.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου ενέκρινε την προκήρυξη προσφορών για αγορά υπηρεσιών Διαχειριστών Έργου (Project Managers) από εταιρεία/εταιρείες με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία, για τα έργα υποδομών που έχουν εγκριθεί για δανειοδότηση από την ΕΙΒ, καθώς και για ταχύτερη υλοποίηση των έργων στον Β’ Πόλο Ανάπτυξής του Πανεπιστημίου.

Ταυτόχρονα, το Πανεπιστήμιο αποφάσισε τη διατήρηση του κτηρίου του πρώην Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού επί της οδού Αρχ. Κυπριανού και του κτηρίου της Α’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού.

Το κεντρικό κτήριο της Τεχνικής Σχολής, το οποίο αποτελεί αρχιτεκτονικό μνημείο μιας άλλης εποχής, αναμένεται να παραδοθεί για αξιοποίηση περί το 2026.

Το Πανεπιστήμιο θα αξιοποιήσει τα εν λόγω κτήρια για να καλύψει στεγαστικές του ανάγκες, διατηρώντας τα αρχιτεκτονικά τους στοιχεία και με πλήρη σεβασμό στην ιστορία τους.

Εξάλλου, τα δύο αυτά κτήρια, όπως και άλλα που έχουν παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο, αποτελούν ιστορικά ορόσημα για την κοινωνία της Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Οι προτάσεις του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας για το συνταξιοδοτικό-Έκκληση για αλλαγή
Τράπεζα Κύπρου: Επανεκλογή Αράπογλου στην προεδρία και Grobler στην αντιπροεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου
Αναδεικνύοντας τη μαθητική δημιουργία: Δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού από τον The Sovereign Art Foundation
Οι δηλώσεις των χορηγών των 17ων IN Business Awards(video)
Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ινδίας-Ελλάδας-Κύπρου: Νέα εποχή στους εμπορικούς, επενδυτικούς και οικονομικούς δεσμούς
Ανοίγει η Μακαρίου...Οι νέες ρυθμίσεις με την πλειοψηφική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας
Ειρήνη Πική: Ορόσημο η σύσταση του IGC-Πλατφόρμα για την προώθηση επενδύσεων και την οικονομική διασύνδεση
Το συνέδριο Women in STEAM της Cyta-Όσα δήλωσαν οι ομιλητές (video)
17α IN Business Awards: Απένειμε βραβεία, εξήρε την προσφορά του επιχειρείν ο πολιτικός κόσμος (vid)
Συνεδριάζει στην Κύπρο το Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης-Ικανοποίηση ΠΔΣ