Από το «Michel Pharmacy» σε ένα όμιλο ηγέτη... Τα 80 χρόνια ιστορίας της MSJ μέσα από εικόνες (pics)

Μέσα από μία ιστορική έκθεση, ο Όμιλος MSJ παρουσίασε 80 χρόνια ιστορίας, επέτειος την οποία συμπλήρωσε φέτος.

Παλαιές και σύγχρονες φωτογραφίες, αναμνηστικά αντικείμενα που αποπνέουν αέρα άλλης εποχής, αλλά και αφηγήσεις των τεσσάρων αδελφών Ιακωβίδη όπου εξιστορούν πώς ένα μικρό φαρμακείο που άνοιξε το 1944, ο πατέρας τους Μιχαλάκης Ιακωβίδης, εξελίχθηκε σήμερα σε ένα ηγετικό Όμιλο εταιρειών στον τομέα της υγείας στην Κύπρο.

IMG_0004 IMG_0009 IMG_0028 IMG_0030 IMG_0032 IMG_0040 IMG_0056 IMG_0060 IMG_0184
IMG_0004 IMG_0009 IMG_0028 IMG_0030 IMG_0032 IMG_0040 IMG_0056 IMG_0060 IMG_0184

Η έκθεση αποτελεί μια αναδρομή στο χρόνο, πίσω στο 1944, στο φαρμακείο “Michel Pharmacy” στην οδό Βίτσι, στη Λευκωσία, και στην επιτυχημένη πορεία του Ομίλου μέσα στα χρόνια.

MSJ 80Y Begining 4

Το πρώτο φαρμακείο «Michel Pharmacy» στην Οδό Βίτσι 10-15 εκεί όπου ξεκίνησε η ιστορία της επιτυχημένης πορείας του Ομίλου MSJ

Η εξέλιξη της τότε οικογενειακής επιχείρησης ήρθε με την ένταξη των παιδιών του Μιχαλάκη Ιακωβίδη, κατά τη δεκαετία του 1980, Σώτου, Σάββα, Αλέξανδρου και Άρη, οι οποίοι σήμερα διοικούν τον Όμιλο MSJ.

Από τα πιο σημαντικά ορόσημα του Ομίλου που παρουσιάστηκαν ήταν η επέκταση των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα το 1982, η ανάπτυξη των εργασιών στην Κύπρο μέσα από εξαγορές εταιρειών στον τομέα της Υγείας και το λανσάρισμα του ηλεκτρονικού καταστήματος υγείας, ευεξίας και ομορφιάς EvZeen.com το 2019.

Παράλληλα, η αρμονική συνεργασία μεταξύ των τεσσάρων αδελφιών, η συμμετοχή πέντε μελών της τρίτης γενιάς, τα αξιόλογα Διευθυντικά στελέχη και όλα τα ικανά μέλη του Ομίλου MSJ, έρχονται να διασφαλίσουν τη συνέχιση της ιστορίας και του μέλλοντος του.

3rd generation with Demetra Jacovides

Η 3η γενιά της οικογένειας μαζί με τη Δήμητρα Ιακωβίδη

All Family & Costas Evripides

Η οικογένεια Ιακωβίδη και ο Κώστας Ευριπίδης

Η έκθεση παρουσιάζει ακόμα την προσφορά του Ομίλου MSJ στον τομέα της Υγείας. Με τα πρωτοπόρα φαρμακευτικά σκευάσματα και εμβόλια τα οποία ο εισήγαγε συνέβαλε σημαντικά στην αντιμετώπιση ασθενειών μέσα από τα χρόνια, ενώ σήμερα διατηρεί συνεργασίες με επιλεγμένα brands διεθνούς αξιοπιστίας και προϊόντα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, αλλά και των ζώων και των φυτών.

Παράλληλα ο Όμιλος αποτελεί συνοδοιπόρο για οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας.

Διαρκής υπόσχεση του Ομίλου είναι να αγκαλιάζει και να ενισχύει κάθε στάδιο και πτυχή της ζωής προωθώντας την υγεία και την ευημερία στην κοινωνία.

Στην ιστορική έκθεση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και άλλων φορέων υγείας, του Υπουργείου Γεωργίας, της Οικονομίας, των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, συνεργάτες, επαγγελματίες υγείας και μέλη του Όμιλου MSJ από Κύπρο και Ελλάδα.

KGZ_4252

Σώτος Ιακωβίδης, Πρόεδρος ΔΣ MSJ Group και Δήμαρχος Λευκωσίας, Χαράλαμπος Προύντζος

KGZ_4393

KGZ_4231

Άρης Ιακωβίδης, Κίκης Καζαμίας, Σώτος Ιακωβίδης, Χαράλαμπος Προύντζος, Αλέξανδρος Ιακωβίδης, Πανίκος Νικολάου, Χάρης Πουαγκαρέ και Χρίστος Βασιλείου

KGZ_4435

Χρύση Ιακωβίδου

KGZ_4300

KGZ_4576

Από αριστερά: Άρης Ιακωβίδης, Φαίδρα Ιακωβίδη, Χρύση Ιακωβίδη, Σώτος Ιακωβίδης, Σάββας Ιακωβίδης, Αλέξανδρος Ιακωβίδης, Γεωργία Ιακωβίδη και πίσω Μιχάλης Ιακωβίδης

Οι εταιρείες του Ομίλου MSJ

Ο Όμιλος MSJ σήμερα, αποτελείται από 8 εταιρείες με ηγετική θέση στους τομείς δραστηριοτήτων τους, απασχολώντας 400 άτομα σε Κύπρο, Ελλάδα και με παρουσία σε 14 χώρες της ανατολικής Ευρώπης και κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 200εκ.

MSJ - 80 years

Οι εταιρείες του Ομίλου είναι:

Μ.Σ. Ιακωβίδης & Σία Λτδ.

MSJacovides Logo

Αποτελεί τη συνέχεια της εταιρείας που ξεκίνησε ως φαρμακείο το 1944. Σήμερα εισάγει, διανέμει και προωθεί στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα φαρμακευτικά προϊόντα, ιατρικό και εργαστηριακό εξοπλισμό, προϊόντα βρεφικής και κλινικής διατροφής, προϊόντα υγείας ευρείας κατανάλωσης, συμπληρώματα διατροφής, προϊόντα στοματικής υγιεινής και δερμοκαλλυντικά.

Vetagrica Ltd.

AD MSJ Vetagrica

Ιδρύθηκε το 1977. Η εταιρεία σήμερα εισάγει, προωθεί και διανέμει προϊόντα υγείας και διατροφής των ζώων, με σημαντική θέση στην κυπριακή αγορά.

Μ.Σ. Ιακωβίδης Ελλάς Α.Ε.

AD MSJacovides HellasGR

Αποτελεί το φιλόδοξο βήμα των αδελφών Ιακωβίδη το 1982. Σήμερα, εμπορεύεται και διανέμει ιατρικά υλικά υψηλής τεχνολογίας στους τομείς της μετάγγισης αίματος, της καρδιακής χειρουργικής και της προηγμένης φροντίδας ασθενών με εφαρμογές αποστείρωσης, γενικής χειρουργικής, αναισθησίας, εντατικής θεραπείας, προηγμένης φροντίδας τραυμάτων, καθώς και στην επεμβατική καρδιολογία, ακτινολογία και ογκολογία.

Genesis Pharma S.Α.

Genesis Pharma

Ιδρύθηκε το 1997 στην Ελλάδα από τα 4 αδέλφια Ιακωβίδη και τον Κώστα Ευριπίδη. Σήμερα αποτελεί μια πρωτοπόρο ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, με εξειδίκευση σε προϊόντα φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας με πρωτότυπα και καινοτόμα φάρμακα.

Τα τελευταία 10 χρόνια κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη ελληνική αγορά βάσει κύκλου εργασιών. Επίσης παραμένει σταθερά στις πρώτες θέσεις σε νοσοκομειακές πωλήσεις στη χώρα. Με έδρα την Αθήνα και συνδεδεμένη εταιρεία στην Κύπρο, την Genesis Pharma (Κύπρου) Λτδ από το 2000, δραστηριοποιείται επίσης στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, κυρίως στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία, και τώρα επεκτείνεται σε συνολικά 14 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Lifepharma (Z.A.M.) Ltd.

AD MSJ Lifepharma

Εταιρεία η οποία εξαγοράστηκε το 2005 από τον Όμιλο MSJ. Δραστηριοποιείται στην Κύπρο στον τομέα των συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (OTC), των συμπληρωμάτων διατροφής, των προϊόντων βρεφικής και κλινικής διατροφής καθώς και των καταναλωτικών προϊόντων υγείας. Από τον Φεβρουάριο του 2015, η Lifepharma επέκτεινε τις δραστηριότητές της ενσωματώνοντας ένα τμήμα κτηνιατρικών φαρμάκων με την επωνυμία Lifevet.

Agrolan Ltd.

AD MSJ Agrolan

Ιδρύθηκε το 2010 και εμπορεύεται προϊόντα φυτοπροστασίας και δημόσιας υγείας με σκοπό την πρόληψη και τον έλεγχο των φυτικών ασθενειών και τη βελτίωση των προτύπων της γεωργικής παραγωγής.

EvZeen.com (WB Evzeen Wellbeing Ltd)

evzeen

Το διαδικτυακό κατάστημα υγείας, ευεξίας και ομορφιάς ιδρύθηκε το 2019. Αποτελεί μια φυσική επέκταση της ισχυρής και ενεργού παρουσίας του Ομίλου MSJ στον τομέα της υγείας. Προσφέρει στο κοινό μια συνεχώς αυξανόμενη γκάμα ποιοτικών προϊόντων προσωπικής φροντίδας, προϊόντων ομορφιάς, συμπληρωμάτων διατροφής, οδοντιατρικών προϊόντων, βρεφικών τροφών και προϊόντων φροντίδας.

Τα τέσσερα αδέλφια Ιακωβίδη

Jacovides  Directors

Σώτος Ιακωβίδης

Sotos J

Ο Σώτος (Σωτήρης) Ιακωβίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1950 και έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Δυτικού Λονδίνου. Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου MSJ στην Κύπρο. Είναι επίσης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Μ.Σ. Ιακωβίδης & Σία Λτδ, της Vetagrica Ltd και της Agrolan Ltd.

Ο Σώτος ήταν ένας από τους ιδρυτές και ο πρώτος Πρόεδρος της Κυπρο-Αμερικάνικης Επιχειρηματικής Ένωσης (CyABA) από το 1997 μέχρι το 2003. Έχει επίσης διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΦΕΚ) από το 1992 μέχρι το 2000, Πρόεδρος από το 2000 μέχρι το 2008, και σήμερα παραμένει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σάββας Ιακωβίδης

Savvas Jacovides

Ο Σάββας Ιακωβίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1952 και είναι πτυχιούχος (BSc) Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Δυτικού Λονδίνου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο PCL (Westminster) στο Λονδίνο. Είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των επιχειρήσεων της οικογένειας Ιακωβίδη στην Κύπρο και την Ελλάδα και διατελεί Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lifepharma (Z.A.M.) Ltd.

Αλέξανδρος Ιακωβίδης

Alexandros Jacovides

Ο Αλέξανδρος Ιακωβίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1954 και είναι πτυχιούχος (BSc) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) Χημικού Μηχανικού με διάκριση, από το Imperial College του Λονδίνου. Με πολύτιμη γνώση και εμπειρία σε διοικητικό έργο σε μεγάλες εταιρείες, είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των επιχειρήσεων της οικογένειας Ιακωβίδη στην Κύπρο και την Ελλάδα. Διατελεί επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ένας από τους ιδρυτές της Γένεσις Φάρμα, υπεύθυνος για τη στρατηγική ανάπτυξη των εργασιών της εταιρείας.

Άρης Ιακωβίδης

Aris Jacovides

Ο Άρης (Αριστοκλής) Ιακωβίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1956. Είναι πτυχιούχος (BSc) Βιομηχανικής Χημείας του City University του Λονδίνου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο INSEAD στη Γαλλία. Είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων Ιακωβίδη στον τομέα του ιατροτεχνολογικού υλικού, καθώς και για την επέκταση των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.

Είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των επιχειρήσεων της οικογένειας Ιακωβίδη στην Κύπρο και την Ελλάδα. Διατελεί επίσης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μ.Σ. Ιακωβίδης Ελλάς και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ένας από τους ιδρυτές της Γένεσις Φάρμα.

Jacovides Brothers  (11)

Η οικογένεια Ιακωβίδη μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου, όπου παραμένουν μέχρι και σήμερα. Από αριστερά προς δεξιά: Αλέξανδρος, Άρης, Μιχαλάκης, Δήμητρα, Μιχαλάκης, Σάββας, Σώτος Ιακωβίδη

Jacovides Brothers  (2)

Επίσκεψη του Area Manager της MSD, Michel Iguer (στο κέντρο) στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου MSJ

Jacovides Brothers  (3)

Συνεδρία Διοικητικού Συμβουλίου. Από αριστερά προς δεξιά: Άρης, Αλέξανδρος, Δήμητρα, Μιχαλάκης, Σώτος, Σάββας Ιακωβίδη

Jacovides Brothers  (4)

Πρώτο Φαρμακευτικό Συνέδριο Κύπρου, τη δεκαετία του 1990. Από αριστερά προς δεξιά: Παράσχος Παράσχου (Ιατρικός Επισκέπτης), Χάρης (Πωλητής Φαρμακείου), Γιώργος Σταυρίδης (Υπεύθυνος Φαρμακείων), Σοφία Μάτση (Ιατρικός Επισκέπτης), Άκης Χριστοδουλάκης (Φαρμακευτικός Επισκέπτης), Σάββας Ιακωβίδης, Σώτος Ιακωβίδης, Άγγελος Χαρτσιώτης (Υπεύθυνος Ιατρικών Επισκεπτών), Μίλτος Γιαννάκη (Ιατρικός Επισκέπτης), Στέφανος Κωνσταντίνου (Φαρμακευτικός Επισκέπτης).

Jacovides Brothers  (8)

Στην είσοδο των κεντρικών γραφείων του Ομίλου MSJ, τα τέσσερα αδέλφια με τη Δήμητρα και τον Μιχαλάκη Ιακωβίδη

Jacovides Brothers (1)

Εκπαιδευτικό σεμινάριο από τον κ. Πέτρο Δάμψα σε φαρμακευτικούς επισκέπτες, ιατρικούς επισκέπτες και διευθυντές τμημάτων. Παρών και ο Rami Habib (κάτω δεξιά), εκπρόσωπος της MSD

Δειτε Επισης

Πανηγυρική η επιστροφή της Τρ. Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών-Χτύπησε το καμπανάκι ο Αράπογλου (pics)
Από το «Michel Pharmacy» σε ένα όμιλο ηγέτη... Τα 80 χρόνια ιστορίας της MSJ μέσα από εικόνες (pics)
MED9 για την ενέργεια: Μετατροπή της περιοχής της Μεσογείου σε ενεργειακό hub-Η κοινή δήλωση
Εκτός ελέγχου ο Κουλίας εκβιάζει τον Πρόεδρο και ο Νικόλας ποιεί την νήσσαν-Το θέμα δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό
Τ. Αράπογλου: Ορόσημο για την Τράπεζα Κύπρου η έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Τράπεζα Κύπρου-Κτυπά το κουδούνι ο Αράπογλου
Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Πόλυς Γεωργιάδης: Αναγνώριση της ποιότητας υπηρεσιών της Synlab Κύπρου η πρόταση εξαγοράς από Medicover
Φρέναρε ξανά η αγορά ακινήτων τον Αύγουστο-Η εικόνα το οκτάμηνο και ποια επαρχία κρατά τα ηνία
Ν. Χριστοδουλίδης: Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για από κοινού εταιρεία προς συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του GSI