Powered by

Εκτός ελέγχου ο Κουλίας εκβιάζει τον Πρόεδρο και ο Νικόλας ποιεί την νήσσαν-Το θέμα δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό

Τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον της επικαιρότητας μονοπωλεί η παύση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη από το Ανώτατο Δικαστήριο και ο απόηχος που η εξέλιξη αυτή δημιούργησε σε θεσμικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Δεν είναι πρόθεσή μας να ασχοληθούμε ούτε και είμαστε σε θέση να κρίνουμε κατά πόσο ορθά ή λανθασμένα λήφθηκε από το Ανώτατο η εν λόγω απόφαση, ούτε κατά πόσο ορθά ή λανθασμένα η Νομική Υπηρεσία προσέφυγε στο Δικαστήριο ζητώντας και επιτυγχάνοντας εν τέλει την παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Τα τελευταία 48ωρα έχει αναδειχθεί ως μείζον θέμα η εξαγγελθείσα από τον βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία εκβιαστική πρόθεσή του να διορίσει Γενικό Ελεγκτή υπό την ιδιότητά του ως Προεδρεύων της Δημοκρατίας, αξιοποιώντας την απουσία του Νίκου Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, αλλά και την απουσία της Αννίτας Δημητρίου στο εξωτερικό για σκοπούς προγραμματισμένης υποχρέωσης της ως Πρόεδρος της Βουλής.

Η όλη στάση και συμπεριφορά του Ζαχαρία Κουλία ανάγκασε την Αννίτα Δημητρίου να ακυρώσει την μετάβασή της Μάλτα, ώστε να μην δοθεί στον ΔΗΚΟϊκό βουλευτή η δυνατότητα να υλοποιήσει τον εκβιασμό του έναντι του Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή να διορίσει Γενικό Ελεγκτή την Τετάρτη, αν μέχρι τότε δεν το πράξει ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Προκύπτει για τον Ζαχαρία Κουλία και το ΔΗΚΟ ως το μεγαλύτερο κόμμα που συμμετέχει στην Κυβέρνηση, μείζον πολιτικό ζήτημα, πέραν του θεσμικού και της όποιας άλλη νομικής παραμέτρου γύρω από αυτό.

Δεν νοείται ένας βουλευτής, και μάλιστα του μεγαλύτερου κυβερνώντος κόμματος, να εκβιάζει κατά ένα τέτοιο ωμό τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση το κράτος, δεν γίνεται ένας βουλευτής να εκβιάζει κατά τρόπο πρωτοφανώς προκλητικό, ολόκληρο, στο τέλος της ημέρας, το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Εγείρεται τεράστιο ζήτημα, τόσο για τον Ζαχαρία Κουλία όσο και για τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος όφειλε να ανακαλέσει σε τάξη τον βουλευτή του και να του υποδείξει ξεκάθαρα το «ανάρμοστο» του χαρακτήρα της συμπεριφοράς του, να τον φέρει προ των ευθυνών του και αν χρειαστεί να τον προειδοποιήσει με αποβολή από το κόμμα.

Αν’ αυτού, ο Νικόλας Παπαδόπουλος επέλεξε σε σημερινές του δηλώσεις να κρατήσει μεν αποστάσεις από τον κ. Κουλία, όχι όμως να διαχωρίσει κατά τρόπο απόλυτο την θέση του και να καταστήσει σαφές προς τον βουλευτή του το αυτονόητο.

Ότι δεν μπορεί να εκβιάζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πως δεν είναι δουλειά του το πότε και ποιος θα είναι ο επόμενος Γενικός Ελεγκτής που θα διορίσει ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Είναι αποδεκτός ο λαϊκισμός στη πολιτική μέχρι ενός σημείου, όταν όμως τα όρια ξεπερνούνται και ο λαϊκισμός αυτός τείνει οδηγήσει σε ατραπούς το οικοδόμημα του κράτους στο σύνολό του, τότε πρέπει να κόβεται η φόρα σε αυτούς που τον χρησιμοποιούν ως μέσω αυτοπροβολής και αποκόμισης δημοφιλίας, μιας και έξω, χωρίς ναι μεν, αλλά…

Αυτό θα αναμέναμε να πράξει ο Νικόλας Παπαδόπουλος σε σχέση με την περίπτωση του Ζαχαρία Κουλία και όχι να ποιεί την νήσσαν, αυτό όφειλε και οφείλει να πράξει ως ο ηγέτης ενός κόμματος που θέλει να ονομάζεται σοβαρό και να συμμετέχει στην διακυβέρνηση του τόπου.

Αν δεν μπορεί να το πράξει, τότε προφανώς και το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, προφανώς ο Ζαχαρίας Κουλίας και ο κάθε Κουλίας θα αποθρασύνεται.

Γι’ αυτό και όσο είναι ακόμη νωρίς, επιβάλλεται-αφού δεν μπορεί ή δεν θέλει ο Νικόλας-να βρεθεί κάποιος άλλος να τον μαζέψει.

Δειτε Επισης

Πανηγυρική η επιστροφή της Τρ. Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών-Χτύπησε το καμπανάκι ο Αράπογλου (pics)
Από το «Michel Pharmacy» σε ένα όμιλο ηγέτη... Τα 80 χρόνια ιστορίας της MSJ μέσα από εικόνες (pics)
MED9 για την ενέργεια: Μετατροπή της περιοχής της Μεσογείου σε ενεργειακό hub-Η κοινή δήλωση
Τ. Αράπογλου: Ορόσημο για την Τράπεζα Κύπρου η έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Τράπεζα Κύπρου-Κτυπά το κουδούνι ο Αράπογλου
Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Υπέγραψε MoU και πάει για μεγάλο deal στην Κίνα η Combijet Manufacturing-Τι δηλώνει ο Βάσος Δημητριάδης
Πόλυς Γεωργιάδης: Αναγνώριση της ποιότητας υπηρεσιών της Synlab Κύπρου η πρόταση εξαγοράς από Medicover
Υπογράφεται μνημόνιο συναντίληψης για θέματα γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης με Ελλάδα και Μάλτα
Ενισχύσεις ύψους 3 εκατ.-H νέα προκήρυξη των επενδυτικών παρεμβάσεων στο πλαίσιο του σχεδίου ΚΑΠ 2023-2027