Υπέγραψε MoU και πάει για μεγάλο deal στην Κίνα η Combijet Manufacturing-Τι δηλώνει ο Βάσος Δημητριάδης

Μια σημαντική καταρχήν συμφωνία με τις αρχές της Ναντσίνγκ (Ναντζίνγκ), της πρωτεύουσας της επαρχίας Γιανγκσού της Κίνας, έχει συνάψει πρόσφατα η Combijet Manufacturing Ltd, μέλος του Ομίλου Δημητριάδης, βάσει της οποίας η εταιρεία θα παράγει μηχανήματα υψηλής πίεσης υδροβολής σε κινεζικό έδαφος.

Η Combijet Manufacturing εξάγει τα προϊόντα της σε 70 χώρες ανά το παγκόσμιο, μεταξύ των οποίων και η Κίνα, ωστόσο, από πέρσι άνοιξε ένα νέο παράθυρο ανάπτυξης για την ίδια, όταν προσεγγίστηκε από τις αρχές της Ναντσίνγκ, οι οποίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον και υπέβαλαν πρόταση που προνοεί την παραγωγή του brand της εταιρείας στην Κίνα.

Υπογραφές για MοU

Στις αρχές Σεπτεμβρίου εκπρόσωποι από τις αρχές της Ναντσίνγκ ήρθαν στην Κύπρο και συναντήθηκαν με την Combijet Manufacturing, με τις συζητήσεις να καρποφορούν και τα δύο μέρη να υπογράφουν Μνημόνιο Συναντίληψης (MοU), ώστε, με την ολοκλήρωση του deal, η Combijet Manufacturing να αρχίσει την κατασκευή του προϊόντος στην Κίνα.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο Βάσος Δημητριάδης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Δημητριάδης, σημείωσε ότι σκοπός της εταιρείας είναι, τόσο η απορρόφηση των μηχανημάτων υψηλής πίεσης υδροβολής από την αγορά της Κίνας όσο και η εξαγωγή τους σε άλλες χώρες.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα brand το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστό, στον τομέα της ναυτιλίας και όχι μόνο, το οποίο έχει πολύ καλή φήμη, ως ένα σύγχρονο και καινοτόμο μηχάνημα.

Τα στοιχεία αυτά, όπως ανέφερε, έλκυσαν τις αρχές της Ναντσίνγκ και διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους, καθώς, όπως πρόσθεσε, παρόμοια μηχανήματα κατασκευάζονται και σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, τον Οκτώβριο οι εκπρόσωποι της Combijet Manufacturing θα ταξιδέψουν στην Κίνα και εκεί θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες του deal και η κοστολόγηση του προϊόντος, ώστε τα δύο μέρη να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της συμφωνίας και να προκύψει οριστική κατάληξη.

Η συμφωνία μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά υπάρχει μια σοβαρή πρόταση στο τραπέζι και αυτός είναι ο λόγος που οι διεργασίες για την ολοκλήρωση της καταρχήν συμφωνίας τρέχουν με γοργούς ρυθμούς. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, τα δύο μέρη θα προχωρήσουν και με το πλάνο υλοποίησης της συμφωνίας.

Επιπρόσθετος κύκλος εργασιών, €15 εκατ.-€20 εκατ.

Λόγω της απόστασης, του δικτύου και άλλων παραμέτρων ο αριθμός των προϊόντων που μπορεί να πωλήσει στην Κίνα η Combijet Manufacturing είναι περιορισμένος και αυτός είναι ένας από τους λόγους που καθιστά το προωθούμενο deal ως πολύ σημαντικό, ανέφερε στο InBusinessNews ο κ. Δημητριάδης.

«Με την προωθούμενη συμφωνία θα αυξηθεί η παραγωγικότητά μας, θα μειωθεί το κόστος μας και θα αναπτυχθούμε στην-τεράστια-ντόπια αγορά, η οποία είναι πολύ πιο μεγάλη από τον υφιστάμενο κύκλο εργασιών της εταιρείας μας», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό που αναμένουμε είναι ότι «το αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας θα μας αποφέρει ένα επιπρόσθετο κύκλο εργασιών €15 εκατ. - €20 εκατ.».

Κύριοι τομείς της οικονομίας της Κίνας είναι οι κατασκευές, η ναυτιλία και η εξαγωγή ορυκτών και συνεπώς, όπως μας αναφέρθηκε, η Combijet Manufacturing θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία για να αναπτυχθεί στη χώρα, αλλά και γενικότερα στην Ασία, στην οποία η εταιρεία καταγράφει σημαντικό αριθμό εξαγωγών.

Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη φορά που η παραγωγή της Combijet Manufacturing Ltd θα ξεφύγει από τα γεωγραφικά όρια της Κύπρου.

Δειτε Επισης

Υπέγραψε MoU και πάει για μεγάλο deal στην Κίνα η Combijet Manufacturing-Τι δηλώνει ο Βάσος Δημητριάδης
Η Andreotti λανσάρει την καμπάνια «Back Home» με ειδικές προσφορές σε έπιπλα για το φθινόπωρο
Nicosia Mall: Το success story του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Κύπρου
Πάνε Προεδρικό και στο Σπίτι της Ευρώπης με γεωργικά μηχανήματα και βυτιοφόρα γάλακτος οι αγελαδοτρόφοι
Μαρία Παναγιώτου: Τα πεπραγμένα και πώς κινείται η Κυβέρνηση για το χαλλλούμι-Οι δύο συν ένας στόχοι
Έκτακτη βοήθεια €350.000 προς μελισσοκόμους αποφάσισε το Υπουργικό-Πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά
Νέες προσθήκες στη σειρά Monster Energy Drink: Tο Ultra Golden Pineapple και το Aussie Lemonade
Σημαντική ανάκαμψη των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη το 2025
80 χρόνια Όμιλος MSJ: Τα γερά θεμέλια του Μιχαλάκη Ιακωβίδη, οι στρατηγικές αποφάσεις και η ραγδαία ανάπτυξη
Ακόμη πιο ακριβός ο καφές: Σε υψηλό 13 ετών ο καφές Arabica-Αύξηση 40% στις τιμές το 2024