Πόλυς Γεωργιάδης: Αναγνώριση της ποιότητας υπηρεσιών της Synlab Κύπρου η πρόταση εξαγοράς από Medicover

Ως αναγνώριση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει η SYNLAB Κύπρου, καθώς και ως ένδειξη εμπιστοσύνης στις ικανότητες της ομάδας της και στην υψηλή ποιότητα των διαγνωστικών υπηρεσιών που παρέχει, χαρακτηρίζει την πρόταση εξαγοράς που υπέβαλε η Medicover, ο CEO της εταιρείας, Πόλυς Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο κ. Γεωργιάδης, αφού υποδεικνύει ότι η συναλλαγή υπόκειται σε έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, σημειώνει πως η προδιαγραφόμενη εξαγορά αφορά το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της SYNLAB Κύπρου.

«Μέσα από αυτή την εξαγορά, αναμένουμε να ενισχυθεί η ποιότητα των διαγνωστικών υπηρεσιών που παρέχονται από την SYNLAB Κύπρου, καθώς η Medicover θα φέρει την εξειδίκευση και τους πόρους της στην τοπική αγορά», υπογραμμίζει ο Πόλυς Γεωργιάδης, για να τονίσει πως αυτού του είδους οι εξαγορές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς-όπως επισημαίνει, ενισχύουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με τον CEO της SYNLAB Κύπρου, μέχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή δεν αναμένονται αλλαγές για το προσωπικό της εταιρείας, με την οποιαδήποτε αλλαγή στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού να αποφασίζεται μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς από τη Medicover.

Όπως έχουμε ενημερωθεί από την Ε.Π.Α., η Medicover Investment B.V. προχωρά στην εξαγορά της Synlab Cyprus Ltd. Αρχικά, θέλουμε να μας πείτε πως προέκυψε η πρόταση εξαγοράς και αν αφορά ολόκληρο το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας;

Η πρόταση εξαγοράς από την Medicover προέκυψε στο πλαίσιο της στρατηγικής διαχείρισης χαρτοφυλακίου της SYNLAB και η απόφαση να πουληθούν οι δραστηριότητες της SYNLAB Κύπρου αντανακλά αυτή την προσέγγιση.

Ναι, η εξαγορά αφορά το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της SYNLAB Cyprus Ltd και η συναλλαγή υπόκειται σε έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Τι σημαίνει για τη SYNLAB Cyprus αυτή η πρόταση εξαγοράς; Είναι μια επιβράβευση του έργου και της ποιότητας των υπηρεσιών της;

Αναμφισβήτητα, η πρόταση εξαγοράς από την Medicover αποτελεί αναγνώριση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει η SYNLAB Κύπρου.

Η απόφαση της Medicover να εντάξει τη SYNLAB CYPRUS στο χαρτοφυλάκιό της δείχνει εμπιστοσύνη στις ικανότητες της ομάδας μας και στην υψηλή ποιότητα των διαγνωστικών υπηρεσιών που παρέχουμε.

Αυτό αντικατοπτρίζει τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει από τους ανθρώπους μας, την αφοσίωσή τους και τη σταθερή επιδίωξη της αριστείας.

Ποια είναι η διαδικασία και τα χρονοδιαγράμματα που θα ακολουθηθούν μέχρι την ολοκλήρωση της πράξης;

Η συναλλαγή βρίσκεται υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων για τον ανταγωνισμό. Αναμένουμε ότι οι διαδικασίες αυτές θα ολοκληρωθούν πριν από το τέλος του 2024.

Μέχρι τότε, η SYNLAB θα συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει, διατηρώντας τις υπάρχουσες δραστηριότητές της και παρέχοντας τις ίδιες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Τι σημαίνει για την Synlab Cyprus, την στρατηγική της και την επόμενη της ημέρα η εξαγορά από την Medicover Investment B.V.;

Η Medicover είναι μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας και διαγνωστικών, με ισχυρό δίκτυο κλινικών, νοσοκομείων, εργαστηρίων και σημείων αιμοληψίας.

Μέσα από αυτή την εξαγορά, αναμένουμε να ενισχυθεί η ποιότητα των διαγνωστικών υπηρεσιών που παρέχονται από την SYNLAB Κύπρου, καθώς η Medicover θα φέρει την εξειδίκευση και τους πόρους της στην τοπική αγορά.

Προς το παρόν, η στρατηγική της SYNLAB Κύπρου παραμένει όπως ήταν, καθώς η συναλλαγή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Το προσωπικό της εταιρείας θα επηρεαστεί με οποιονδήποτε τρόπο από αυτή την αλλαγή;

Μέχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, δεν αναμένονται αλλαγές για το προσωπικό της SYNLAB Κύπρου.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι άνθρωποί μας, με την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους, θα είναι σε καλή θέση για να συνεχίσουν να παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες διαγνωστικών και στο μέλλον υπό τη νέα ηγεσία.

Οποιαδήποτε αλλαγή στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού θα αποφασιστεί μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς από τη Medicover.

Πόσο σημαντικές είναι τέτοιες εξαγορές για τον τομέα σας στην Κύπρο;

Αυτού του είδους οι εξαγορές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς ενισχύουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας.

Η Medicover, ως ένας σημαντικός διεθνής παίκτης στον χώρο αυτό, θα φέρει πρόσθετους πόρους και εξειδικευμένες γνώσεις στην τοπική αγορά, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν περαιτέρω την παροχή υπηρεσιών στην Κύπρο.

Αυτό το είδος επένδυσης ενισχύει την ανάπτυξη και την καινοτομία, κάτι που είναι κρίσιμο για τον κλάδο.

Δειτε Επισης

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 5ο Lidl Wellness Camp
Μαρίνα Λεμεσού: 10 χρόνια λειτουργίας πάνω στη θάλασσα
Πόλυς Γεωργιάδης: Αναγνώριση της ποιότητας υπηρεσιών της Synlab Κύπρου η πρόταση εξαγοράς από Medicover
ΠΔΣ: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εντιμότητας και ακεραιότητας των μελών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025
Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF