Powered by

Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)

Τη νέα οικιστική ανάπτυξη σε οικολογικό κόνσεπτ, η οποία θα δημιουργηθεί στην Πάφο, ενέκρινε το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για 12 αυτοεξυπηρετούμενα διαμερίσματα, με την ονομασία Natura Escape Cy της εταιρείας Natura Escape Cy Ltd, τα οποία θα ανεγερθούν, στην κοινότητα Πάνω Ακουρδαλιών (τοποθεσία Κοτσινόκαμπος), της Επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική γνωμάτευση, οι κατοικίες θα αποτελούνται από ένα επίπεδο με μεσοπάτωμα. Το ισόγειο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα και υπνοδωμάτιο, ενώ στο μεσοπάτωμα θα αποτελείται από τη σοφίτα, η οποία θα λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος.

Ο εξωτερικός χώρος του ισογείου θα περιλαμβάνει ακάλυπτη βεράντα με υποδομή για τοποθέτηση jacuzzi και χώρο πρασίνου. Η ανάπτυξη θα συνδέεται με μονοπάτια με κατάλληλη διαμόρφωση ώστε να μην αλλοιώνεται η αισθητική του χώρου.

Οι κατοικίες αναμένεται να εξοπλιστούν με συστήματα κλιματισμού, θέρμανσης, φωτισμού, ύδρευσης και άρδευσης, ηλεκτρικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Εξάλλου, σύμφωνα με την έκθεση πληροφοριών που κατατέθηκε από την εταιρεία, για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων της προτεινόμενης ανάπτυξης θα εγκατασταθεί κεντρικός βιολογικός σταθμός τριτοβάθμιας επεξεργασίας. Ο βιολογικός σταθμός χωροθετείται νοτιοανατολικά του προτεινομένου τεμαχίου.

naturaescape2

Ο προτεινόμενος βιολογικός σταθμός θα είναι υπόγειος και θα έχει ημερήσια δυναμικότητα 10 κυβικών μέτρων.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει δημόσιο χώρο πρασίνου, χώρους στάθμευσης και περίφραξη. Το συνολικό εμβαδό του τεμαχίου είναι 7.024 τ.μ., περίπου, η εκτιμώμενη έκταση εδάφους που θα σφραγιστεί είναι 1.000 τ.μ., ενώ οι διαστάσεις του βιολογικού σταθμού είναι 5.5 x 2.5 m.

naturaescape3

Διευκρινίζεται ότι για την υλοποίηση του προτεινόμενου έργου δεν αναμένεται να επηρεαστούν τα δέντρα που βρίσκονται εντός του τεμαχίου.

Οι κατασκευαστικές εργασίες για την ανέγερση του προτεινόμενου έργου αναμένεται να διαρκέσουν 18 μήνες, περίπου.

Η πρόσβαση στο προτεινόμενο έργο θα γίνεται από δευτερεύοντα εγγεγραμμένο δρόμο, ο οποίος συνδέεται με τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στον πυρήνα της κοινότητας.

Cosy οικολογικές καμπίνες, χώροι ευεξίας σε ένα καταπράσινο περιβάλλον

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του έργου, πρόκειται για 12 άνετες cosy οικολογικές καμπίνες/κατοικίες, κατασκευασμένες από 100% φυσικά υλικά, με έμφαση στην οικολογική κατανάλωση.

naturaescape4

Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται χώροι ευεξίας και έρευνας στη φύση.

Project Founder του Natura Escape είναι η Julia Karpushyna και αρχιτέκτονες οι C.P. Architects.

Το έργο θα αποτελείται από συνολικά 7 000 τ.μ. ιδιόκτητης οικιστικής γης και 14.000 τ.μ. γεωργικής γης σε μακροχρόνια μίσθωση.

naturaescape6paidot

Ανάμεσα στις εγκαταστάσεις, περιλαμβάνονται μπανιέρες εξωτερικού χώρου, σάουνα, γιόγκα στην ύπαιθρο, βοτανόκηπος με καταρράκτη, χώρος δημιουργικής απασχόλησης για παιδιού, όπως επίσης σημείο για παρακολούθηση πουλιών και παρατήρηση άστρων.

naturaescape5bird

Το έργο προσφέρεται για ενεργούς ταξιδιώτες-εξερευνητές, αλλά και ντόπιους κατοίκους μεγαλουπόλεων που αναζητούν ένα περιβάλλον ιδανικό για επαναφόρτιση.

Επένδυση στον οικοτουρισμό

Αναδυόμενος τομέας αποδεικνύεται ο οικοτουρισμός, στον οποίο επενδύει η Natura Escape Cy Ltd χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πιο δυναμικό κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας.

Με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εταιρεία, η αναμενόμενη ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς οικοτουρισμού έως το 2030 θα είναι τριπλάσια σε σχέση με το 2022, την ώρα που το 55% των ταξιδιωτών θα προτιμούσαν τον οικοτουρισμό, σύμφωνα με την Booking.com (στοιχεία του 2019).

Εξάλλου, το μερίδιο της αγοράς οικοτουρισμού στην Ευρώπη ανήλθε το 2021 στο 38%, ενώ ο κύριος λόγος επιλογής προορισμού για διακοπές του 15% των Γερμανών είναι η φύση.

Δειτε Επισης

Υπέγραψε MoU και πάει για μεγάλο deal στην Κίνα η Combijet Manufacturing-Τι δηλώνει ο Βάσος Δημητριάδης
Πόλυς Γεωργιάδης: Αναγνώριση της ποιότητας υπηρεσιών της Synlab Κύπρου η πρόταση εξαγοράς από Medicover
Μέρα παραδοσιακών προϊόντων και λαϊκής τέχνης στην Πόλη Χρυσοχούς-Ο σκοπός της εκδήλωσης
Φρέναρε ξανά η αγορά ακινήτων τον Αύγουστο-Η εικόνα το οκτάμηνο και ποια επαρχία κρατά τα ηνία
Ν. Χριστοδουλίδης: Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για από κοινού εταιρεία προς συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του GSI
DBRS: Επιβεβαίωση πιστοληπτικής ικανότητας της Κ.Δ. και αναθεώρηση της προοπτικής από σταθερή σε θετική
Φωτοβολταϊκό πάρκο 100 MW στη Λεμεσό-Σε διαβούλευση μεγάλο έργο της Universal Green Energies
Τα τέσσερα εμβληματικά έργα της Cyfield που αλλάζουν το κέντρο της Λευκωσίας
Τα 26 σημαντικά έργα υποδομής και το κόστος τους στον προϋπολογισμό 2025 και στο ΜΔΠ 2025-2027 (πίνακας)
Στον προϋπολογισμό 2025 τα πρώτα 25 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση, ανοικτή πληγή το τερματικό