Φρέναρε ξανά η αγορά ακινήτων τον Αύγουστο-Η εικόνα το οκτάμηνο και ποια επαρχία κρατά τα ηνία

Απότομο φρένο… πάτησαν τον Αύγουστο οι πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ η εικόνα το οκτάμηνο λόγω των συνεχών αυξομειώσεων δεν παρουσίασε σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρσι.

Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, τον Αύγουστο κατατέθηκαν παγκύπρια 1.135 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 1.132 τον αντίστοιχο περσινό μήνα, καταγράφοντας αμελητέα αύξηση.

Την ίδια ώρα, την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου ο αριθμός των πωλητήριων εγγράφων άγγιξε τις 10.345 σε σχέση με 10.183 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας οριακή άνοδο 2%.

Σε επίπεδο επαρχιών, πάντως, η Λεμεσός διατηρεί την πρωτιά παρότι καταγράφει απώλειες, ενώ η Λευκωσία και η Λάρνακα συνεχίζουν να καταγράφουν υψηλές αποδόσεις και δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση.

Οι πωλήσεις ανά επαρχία

Ειδικότερα και με βάση τα στοιχεία του Κτηματολογίου, στη Λευκωσία καταγράφηκαν τον Αύγουστο 223 πωλήσεις ακινήτων σε σχέση με 208 τον αντίστοιχο περσινό μήνα, παρουσιάζοντας αύξηση 7%, ενώ την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν στις 2.295 σε σχέση με 1.884 τους πρώτους οκτώ μήνες του 2023, σημειώνοντας αύξηση 22%.

Στη Λεμεσό οι πωλήσεις τον Αύγουστο άγγιξαν τις 346 σε σχέση με 327 πέρσι, καταγράφοντας άνοδο 6%, ενώ την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν στις 3.299 σε σχέση με 3.432 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας μείωση της τάξεως του 4%.

Στη Λάρνακα οι πωλήσεις ακινήτων έφθασαν τον Αύγουστο στις 244 σε σύγκριση με 273 τον αντίστοιχο περσινό μήνα, καταγράφοντας μείωση 11%, ενώ την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν στις 2.238 σε σχέση με 2.050 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 9%.

Στην Πάφο οι πωλήσεις ακινήτων τον Αύγουστο έφθασαν τις 236 σε σχέση με 252 τον Αύγουστο του 2023, παρουσιάζοντας μείωση της τάξεως του 6%, ενώ την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου περιορίστηκαν στις 2.016 σε σύγκριση με 2.314 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας μείωση 13%.

Τέλος, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου οι πωλήσεις ακινήτων τον Αύγουστο ανήλθαν στις 86, σε σχέση με 72 τον ίδιο μήνα πέρσι, παρουσιάζοντας αύξηση 19%, ενώ το οκτάμηνο άγγιξαν τις 497 σε σχέση με 503 την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2023, καταγράφοντας αμελητέα μείωση της τάξεως του 1%.

Δειτε Επισης

Φρέναρε ξανά η αγορά ακινήτων τον Αύγουστο-Η εικόνα το οκτάμηνο και ποια επαρχία κρατά τα ηνία
Τα τέσσερα εμβληματικά έργα της Cyfield που αλλάζουν το κέντρο της Λευκωσίας
Ανοίγει τις πόρτες της η φοιτητική εστία στην Πάφο-Θα διανυκτερεύσουν Φαίδωνος και Ζαφείρης
Κωνσταντίνος Κωνσταντή: Επιτακτική η ανάγκη για τακτική επιθεώρηση των κτηρίων
Πολυτελή ακίνητα και άλλες επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
K. Iωάννου: Φοιτητικά δωμάτια στο κέντρο της Λευκωσίας-Παραδίδονται τα πρώτα 13 τον Νοέμβριο
Χ. Προύντζος: Σπουδαίες επενδύσεις στο κέντρο άλλαξαν το πρόσωπο της Λευκωσίας-Επανέρχεται με φόρα και δύναμη
Κ. Γιωρκάτζης: Προσέλκυση επιχειρήσεων με πράσινα και προσβάσιμα έργα στη Λευκωσία
Δέσποινα Χρυσοχού: Έδρα των διαχρονικών επενδύσεων το κέντρο της Λευκωσίας
Γιώργος Χρυσοχός: Πέραν των 246 εκατ. ευρώ η επένδυση της Cyfield στη Λευκωσία μέχρι το 2026