Τα τέσσερα εμβληματικά έργα της Cyfield που αλλάζουν το κέντρο της Λευκωσίας

Θεαματικές από κάθε άποψη είναι οι αλλαγές που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της Λευκωσίας, μεταμορφώνοντάς την σε μια πόλη πρότυπο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ότι το μέλλον της ανήκει.

Από τη νέα αισθητική που χαρίζει η πλατεία Ελευθερίας, το ριζικό λιφτινγκ που έγινε στο τρίγωνο Μακαρίου-Στασικράτους-Ευαγόρου, το μοντέρνο στοιχείο που έρχεται να δέσει σε πλήρη αρμονία με το διαχρονικό στους χώρους εστίασης και λιανικού εμπορίου, μέχρι τα σύγχρονα εμβληματικά κτίρια που ανυψώνονται σε σημεία κλειδιά του κέντρου, η εικόνα που εκπέμπει η εύρυτερη περιοχή είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακή.

Τι πιο ωραίο άλλωστε από το να βλέπεις τη λεωφόρο Μακαρίου να αποκτά ζωή ξανά και τη Στασικράτους να θυμάται τις παλιές καλές μέρες.

Ιδανική για τον καθένα

Η ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας μαζί με τον αέρα ανανέωσης που αποπνέει, το έχουν καταστήσει πόλο έλξης για άτομα κάθε ηλικίας. Αποτελεί πλέον τον ιδανικό προορισμό για ψώνια, βόλτες, ψυχαγωγία, διασκέδαση, επαγγελματικές συνάξεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες συναθροίσεις.

Την ίδια στιγμή όμως, εκείνο που παρατηρούμε και είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό, είναι η αλλαγή στις αντιλήψεις και πεποιθήσεις που υπήρχαν μέχρι πριν από μερικά μόνο χρόνια και ήθελαν τους πολίτες να απομακρύνονται όλο και περισσότερο από το κέντρο και να μην επιθυμούν ειτε να κατοικούν είτε να εργάζονται στη γύρω περιοχή. Και όχι άδικα, καθώς οι συνθήκες δεν ευνοούσαν.

Χάρη στις αναπτύξεις και επενδύσεις που υπάρχουν πλέον, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν και η στροφή προς το κέντρο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, κρίνοντας από την αυξημένη ζήτηση στέγης -προσωπικής και επαγγελματικής- στην καρδιά της Λευκωσίας.

Τα τέσσερα κοσμήματα της CYFIELD

Η νέα αυτή τάση, η οποία κάποτε έμοιαζε με όνειρο θερινής νυχτός, δεν προκύψε σε καμία περίπτωση τυχαία.

Αντίθετα οφείλεται στο όραμα αλλά και στη διορατικότητα ανθρώπων και επιχειρηματιών οι οποίοι μπορούσαν να δουν πιο μακριά, είχαν την ικανότητα να σχεδιάσουν, την εμπειρία να δώσουν σάρκα και οστά σε όλα εκείνα που οραματίστηκαν και την τόλμη να υποστηρίξουν εκείνο το οποίο πίστευαν και επιθυμούσαν για το ευρύτερο καλό.

Όπως ακριβώς συνέβη με την περίπτωση της CYFIELD. Όταν οι άνθρωποι του Ομίλου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε οικιστικές και επαγγελματικές αναπτύξεις στο κέντρο της Λευκωσίας, οι περισσότεροι ίσως να είδαν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό τη συγκεκριμένη απόφαση η οποία πράγματι φάνταζε παράτολμη.

Ο χρόνος, όμως, και το αποτέλεσμα ήρθαν να τους δικαιώσουν και πλέον τα τέσσερα εμβληματικά έργα της CYFIELD θεωρούνται το στολίδι της περιοχής.

Διαβάστε εδώ: Γιώργος Χρυσοχός: Πέραν των 246 εκατ. ευρώ η επένδυση της Cyfield στη Λευκωσία μέχρι το 2026

Γιώργος Χρυσοχός: Η νέα εποχή της Λευκωσίας, το όραμα της Cyfield και τα εμβληματικά έργα της εταιρείας στο κέντρο

  • 360 Nicosia: Το ψηλότερο κτίριο της πρωτεύουσας

Ό,τι και να πει κάποιος για το επιβλητικό 360 Nicosia είναι λίγο. Η απαράμιλλη θέα 360 μοιρών από το υψηλότερο κτίριο της Λευκωσίας, που βρίσκεται στο μέσο της λεωφόρου Μακαρίου δεν συγκρίνεται με καμίας άλλης ανάπτυξης.

360panoramic

Κι αν βρεθείς να το παρατηρείς από πάνω μέχρι κάτω, θα κατανοήσεις και τους λόγους που αποτελεί το στολίδι της γύρω περιοχής, καθότι προκαλεί δέος και σε κινητοποιεί να το εξερευνήσεις.

Η τεράστια αυτή επένδυση των 135 μέτρων και των 34 ορόφων, διαθέτει 117 deluxe και οικολογικά διαμερίσματα με μεγάλους και άνετους φωτεινούς χώρους.

Χάρη στον έξυπνο και πρακτικό της σχεδιασμό, στην ιδανική της τοποθεσία καθώς και σε όλες τις πινελιές πολυτέλειας που διαθέτει, όλα αυτά την καθιστούν ως την πλέον ελκυστική οικιστική επένδυση. Στο πακέτο πρέπει απαραίτητα να προστεθούν και οι εντυπωσιακοί κοινόχρηστοί της χώροι.

Στο ίδιο εβληματικό έργο, δραστηριοποιούνται και κάποιες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εστίασης, καφέ και λιανικού εμπορίου του τόπου μας.

  • Stasikratous Residences: Όλη η καινοτομία σε μια επένδυση

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά, υπερσύγχρονα και καινοτόμα κτίρια όχι μόνο του κέντρου αλλά και ολόκληρης της Λευκωσίας. Το Stasikratous Residences, είναι το δεύτερο ψηλότερο κτίριο της πρωτεύουσας, μετά το 360.

Stasikratous-Residences-&-360

Πρόκειται για ένα καθόλα εμβληματικό κτίριο, το οποίο διαθέτει διαμερίσματα για όλους όσοι αναζητούν εκείνες τις δόσεις άνεσης και πολυτέλειας στην καθημερινότητά τους.

Παρότι σύγχρονο και διαφορετικό, το έργο αυτό έρχεται σε πλήρη αρμονία με τον παραδοσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο που διαθέτει η Λευκωσία, τον οποίον και αναδεικνύει.

Το ύψος της ανάπτυξης αυτής ξεπερνάει τα 104 μέτρα, έχει 26 ορόφους και 46 πολυτελή διαμερίσματα 2 και 3 υπνοδωματίων και έχει δημιουργηθεί ειδικά για όλους εκείνους οι οποίοι έχουν ψηλά τον πήχη και δεν δέχονται εκπτώσεις και συμβιβασμούς στην ηρεμία και την άνεση.

stasikraotousresidence2

Έχει θέα προς την παλιά πόλη και συγκεκριμένα στην περιοχή πίσω από τα ενετικά τείχη και τον Πενταδάκτυλο, ενώ τα μοναδικά σχεδιασμένα μπαλκόνια της εκμεταλλεύονται πλήρως το φως του ήλιου, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η ιδιωτικότητα.

  • Downtown Residences: Ένα προτζεκτ υψηλής αισθητικής

Το Downtown Residences είναι εκείνο το έργο το οποίο τοποθετεί την αισθητική, την πολυτέλεια και το γούστο στο υψηλότερο σκαλοπάτι. Δεν μπορείς να αγνοήσεις όμως και τον έξυπνο σχεδιασμό του που εναρμονίζεται πληρως με την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πρωτεύουσας.

downtownresidence

Το εμβληματικό και υπερσύγχρονο αυτό κτίριο, ξεπερνάει σε ύψος τα 80 μέτρα και αποτελείται από 20 ορόφους. Διαθέτει 34 πολυτελή διαμερίσματα 2 και 3 υπνοδωματίων.

Το έργο αυτό απευθύνεται κυριώς σε όσους επιθυμούν έναν ζωντανό αστικό τρόπο ζωής, διασφαλίζοντας όμως την ηρεμία και την άνεση. Και όλα αυτά οφείλονται στην ευνοϊκή του τοποθεσία και στον πρωτότυπο σχεδιασμό του.

  • King’s Gardens: Η συνέχεια που συναρπάζει βρίσκεται κοντά στο ΓΣΠ

Η επιτομή της πολυτελούς διαβίωσης στην πρωτεύουσα έχει πλέον όνομα. Είναι το King’s Gardens, ένα εξαιρετικά προσεγμένο πρότζεκτ από τη CYFIELD το οποίο έρχεται να εμπλουτίσει περαιτέρω το κέντρο.

kn

Με πανοραμική θέα και άποψη, η νέα πολυώροφη οικιστική ανάπτυξη ύψους 80 μέτρων, έρχεται να δώσει άλλον αέρα και να φέρει νέο κόσμο στην περιοχή όπου ανεγείρεται.

kings2

Βρίσκεται συγκεκριμένα επί της οδού Βασιλέως Παύλου, απέναντι από το παλιό ΓΣΠ, σε μια περιοχή η οποία έχει πάρει για τα καλά τα πάνω της και αναμένεται να κτυπήσει κόκκινο τα επόμενα χρόνια χάρη στα έργα που βρίσκονται υπό εξελιξη.

kings3

kings4

kingsgym

Αποτελείται από 20 ορόφους, 118 διαμερίσματα 1, 2 και 3 υπνοδωματίων και δύο καταστήματα. Κύριο γνώρισμά του η αυστηρή πλην όμως εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του, η οποία εμπλουτίζει σημαντικά το αστικό τοπίο.

kings5

Με αρχή τη βιωσιμότητα

Όπως σε κάθε της έργο, η CYFIELD τηρεί τις αρχές της βιωσιμότητας, διατηρώντας αρμονικά το πράσινο με το αστικό περιβάλλον.

Κάθε ανάπτυξη του Όμιλου ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ακόμη και του πιο απαιτητικού επενδυτή – ενοίκου και επιχειρηματία, δεν παύει όμως να είναι και φιλική προς το περιβάλλον.

Έτσι, η εταιρεία αποδεικνύει με αυτον τον τρόπο και στην πράξη ότι ναι, μπορεί να συνδυαστεί η διαφύλαξη του περιβάλλοντος με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας στις πόλεις, αρκεί να ακολουθείται με ευλάβεια η αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης.

Δειτε Επισης

Φωτοβολταϊκό πάρκο 100 MW στη Λεμεσό-Σε διαβούλευση μεγάλο έργο της Universal Green Energies
Τα 26 σημαντικά έργα υποδομής και το κόστος τους στον προϋπολογισμό 2025 και στο ΜΔΠ 2025-2027 (πίνακας)
Στον προϋπολογισμό 2025 τα πρώτα 25 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση, ανοικτή πληγή το τερματικό
Μ. Κεραυνός: Οι προτεραιότητες του προϋπολογισμού 2025 και του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου 2025-2027
Προϋπολογισμός 2025: Αυξημένες αναπτυξιακές δαπάνες κατά 2,1%, μείωση μόνιμων θέσεων στο δημόσιο
Ανοίγει τις πόρτες της η φοιτητική εστία στην Πάφο-Θα διανυκτερεύσουν Φαίδωνος και Ζαφείρης
Γιατί διαφώνησε με την απόφαση για αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου για τον GSI ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕΚ
Μέχρι και 5% η πιθανή αύξηση στο κόστος του καλωδίου-Ολόκληρη η κατά πλειοψηφία απόφαση της ΡΑΕΚ για GSI
Όλα ανοικτά για πιθανή χρηματοδότηση του GSI από ΕΤΕπ-Τι είπε για το τερματικό ο Κυριάκος Κακουρής
Έπεσαν οι υπογραφές με ΕΤΕπ για δάνεια συνολικού ύψους €125 εκατ.-Σε τι αφορούν οι συμφωνίες