Powered by

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60

Το δημόσιο χρέος του Ηνωμένου Βασιλείου σκαρφάλωσε στο 100% του ΑΕΠ για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1960, λόγω του μεγαλύτερου από το προβλεπόμενο κρατικού δανεισμού τον Αύγουστο.

Τα στοιχεία έρχονται να εντείνουν την πίεση επί της Υπουργού Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς ενόψει της παρουσίασης του προϋπολογισμού στις 30 Οκτωβρίου. Η «σιδηρά κυρία» της βρετανικής οικονομίας και των Εργατικών έχει ήδη προειδοποιήσει τους πολίτες ότι θα πρέπει να ληφθούν «επώδυνες» αποφάσεις, λόγω δημοσιονομικής «μαύρης τρύπας» 22 δισεκατομμυρίων λιρών που άφησαν οι Συντηρητικοί.

Ο καθαρός κρατικός δανεισμός τον περασμένο μήνα ανήλθε σε 13,7 δισεκατομμύρια λίρες, σημαντικά υψηλότερα από τα 11,2 δισεκατομμύρια που ανέφερε η πρόγνωση του ανεξάρτητου Γραφείου Ευθύνης Προϋπολογισμού.

Η Κυβέρνηση δανείστηκε περισσότερα για να καλύψει τον αυξημένο λογαριασμό κρατικών επιδομάτων που συνδέονται με τον πληθωρισμό και άλλα τρέχοντα κυβερνητικά κόστη.

Το κόστος εξυπηρέτησης αυτού του δημοσίου χρέους μειώθηκε κατά 100 εκατομμύρια λίρες τον Αύγουστο σε 5,9 δισεκατομμύρια. Αυξήθηκαν επίσης τα φορολογικά έσοδα.

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Δεν θα μειωθούν μονομερώς οι δασμοί στην Κίνα στο 80%
Επενδύει 10 δισ. δολάρια για να επεκτείνει τον στόλο η IAG–Παρήγγειλε 71 αεροσκάφη
Delta και Korean Air αγοράζουν το 25% της WestJet έναντι $550 εκατ.
Τραμπ: Μειώνει τους δασμούς στη Κίνα στο 80% ενόψει των εμπορικών συνομιλιών
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά με το βλέμμα των traders στη συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας
Βουτιά 21% για τις εξαγωγές της Κίνας στις ΗΠΑ
Νέο ράλι στην αγορά crypto-Το Bitcoin έσπασε ξανά το φράγμα των 100.000 δολαρίων
Τραμπ: Πολύ μεγάλο deal η συμφωνία με Βρετανία, μας ανοίγει μια τεράστια αγορά-Τα βασικά σημεία
Η λίστα με τα προϊόντα για τα αντίμετρα της Ε.Ε. στις ΗΠΑ αξίας 95 δισ. ευρώ-Προετοιμάζει προσφυγή στον ΠΟΕ
Νέα επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed-«Ο Πάουελ είναι ανόητος»