powered by

Ανοίγει τις πόρτες της η φοιτητική εστία στην Πάφο-Θα διανυκτερεύσουν Φαίδωνος και Ζαφείρης

Με μια συμβολική κίνηση που στέλλει άμεσα μηνύματα στην κοινωνία, σηματοδοτείται η έναρξη λειτουργίας της Φοιτητικής Εστίας του Δήμου Πάφου.

Την ερχόμενη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ., ο Δήμαρχος Πάφου κ.Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, μαζί με διάφορους συντελεστές του έργου (μελετητές – επιβλέποντες, λειτουργούς των δύο οργανισμών και άλλους), καθώς επίσης εκπροσώπους των φοιτητικών ενώσεων ΤΕ.ΠΑ.Κ., του American University of Beirut – Mediterraneo και του Πανεπιστημίου Νεάπολις,θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της Εστίας υπό συνθήκες δοκιμαστικής λειτουργίας, θα παρασκευάσουν δείπνο και θα διανυκτερεύσουν στο κτήριο.

Η ενέργεια αυτή στοχεύει στην επιτόπου αξιολόγηση εγκαταστάσεων και τη διασφάλιση της λειτουργικότητας και της ποιότητας των υποδομών οι οποίες σε λίγες ημέρες θα φιλοξενήσουν τους πρώτους φοιτητές – ενοίκους της Εστίας από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της πόλης.

Το κτήριο της Φοιτητικής Εστίας του Δήμου θα παραδοθεί επίσημα στον Δήμο την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε θα γίνει και η εγκατάσταση σε αυτό των πρώτων φοιτητών.

Στα €15 εκατ. η δαπάνη για ανέγερση και εξοπλισμό του κτηρίου
Η δημιουργία από τον Δήμο Πάφου φοιτητικής εστίας κινείται στο πλαίσιο της πολιτικής του για ανάπτυξη της ανώτερης εκπαίδευσης στην Πάφο και μετατροπή της σε περιφερειακό κέντρο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης υψηλής στάθμης. Καρποί της στρατηγικής αυτής επιδίωξης και προσπάθειας του Δήμου είναι η εγκατάσταση και λειτουργία στην Πάφο (Σεπτέμβριος 2023) της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕ.ΠΑ.Κ. και του American University of Beirut – Mediterraneo.

Καταγράφοντας το πρώτο παράδειγμα Τοπικής Αρχής στην Κύπρο που ιδρύει και διαχειρίζεται φοιτητική εστία, ο Δήμος ανταποκρίνεται σε μια καταφανή κοινωνική ανάγκη και επιταγή. Η εξασφάλιση προσιτής οικονομικά και παρέχουσας επαρκείς συνθήκες διαμονής στέγης για τους φοιτητές είναι βασική συνιστώσα ενός αποτελεσματικού συστήματος Εκπαίδευσης και Παιδείας και επένδυση με έντονο κοινωνικό πρόσημο.

Η απόφαση για τη δημιουργία της Φοιτητικής Εστίας του Δήμου λήφθηκε τον Ιανουάριο του 2022 από το Δημοτικό Συμβούλιο με πρόταση του Δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Το κτίριο της Εστίας ανεγέρθηκε κατά το διάστημα 27.10.2023 – 25.9.2024 σε τεμάχιο ιδιοκτησίας του Δήμου (4.119 τ.μ.) παρά τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης και το Κτήριο της Σχολής του ΤΕ.ΠΑ.Κ. Το κτίριο, συνολικού εμβαδού 5.540 τ.μ., διαθέτει 203 δωμάτια.

Η συνολική δαπάνη για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του κτηρίου ανήλθε σε €15 εκατ. περίπου, με το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού να προέρχεται από δάνειο μέσω σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, το οποίο καλύπτεται από Κυβερνητική Εγγύηση. Η αγορά της γης έγινε με δαπάνη του Δήμου ύψους €1.160.000.

Δειτε Επισης

Αγροτικά τεμάχια προς πώληση σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα από την AstroBank
Ιωσήφ Φράγκος: Να υπερασπιστούμε λυσσαλέα την ανεξαρτησία του θεσμού της δικαιοσύνης-Άκρατος λαϊκισμός
Pendeli Resort: Ανακοινώθηκε το opening-Οι πρώτες φωτογραφίες από το ανανεωμένο ξενοδοχείο των Πλατρών
Καρέ-καρέ η διαδικασία για τον έλεγχο των ΑΞΕ...Οι πληροφορίες που θα ελέγχονται και οι κίνδυνοι που θα αξιολογούνται
Μείωση καταθετικών επιτοκίων για νοικοκυριά/επιχειρήσεις, αύξηση στα στεγαστικά
Πυρετός εργασιών για το προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ-Στόχος του Μπουντζίνσκι να ολοκληρωθεί το συντομότερο
Σε νέα εποχή με ΕΜΕΚ η εφαρμογή των κυρώσεων-Βήμα περαιτέρω βελτίωσης της εικόνας της Κύπρου
Όλο και πιο κοντά στην ένταξη στη ζώνη Σένγκεν η Κύπρος-Πράσινο Βουλής για λειτουργία του εθνικού VIS
Δυναμιτίζουν το κλίμα για την ΑΤΑ οι συντεχνίες...Επιμένουν σε πλήρη αποκατάσταση και απειλούν με απεργίες
Martin Brandenburger: Καινοτομία στην πράξη-H Lidl επαναπροσδιορίζει την αγοραστική εμπειρία