Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου

Η Logicom Solutions ανακοινώνει την ανάληψη έργου για τον εκσυγχρονισμό και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η σύμβαση υπογράφηκε τον Μάρτη του 2024 και το έργο είναι ήδη σε εξέλιξη.

Το έργο περιλαμβάνει την αναβάθμιση και επέκταση της υποδομής ασύρματης δικτύωσης σε όλα τα κτήρια της Πανεπιστημιούπολης Αγλαντζιάς, τα Κεντρικά Κτήρια του Πανεπιστημίου στη Λεωφόρο Καλλιπόλεως, καθώς και σε άλλα μικρότερα κτήρια στη Λευκωσία.

Η νέα υποδομή θα περιλαμβάνει περίπου 800 σημεία ασύρματης πρόσβασης, τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού χώρου, με τεχνολογία Wi-Fi 6/6E, πιστοποιημένη από τον οργανισμό Wi-Fi Alliance, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες σχεδόν 8.000 χρηστών.

Η υποδομή βασίζεται σε προϊόντα και υπηρεσίες Cisco Meraki, που αποτελεί την κορυφαία υπηρεσία διαχείρισης δικτύων μέσω cloud παγκοσμίως.

Η διαχείριση των σημείων ασύρματης πρόσβασης παρέχεται ως υπηρεσία, και θα πραγματοποιείται μέσω του υπολογιστικού νέφους της Meraki EU Cloud, με εγγυημένη διαθεσιμότητα 99,99% και συμμόρφωση με πρότυπα όπως το ISO 9001:2008, το ISO 27001:2008 και το PCI DSS.

Η Logicom Solutions, CISCO Gold Partner (ανώτατο επίπεδο πιστοποίησης CISCO), διαθέτει τεχνικά καταρτισμένους και πλήρως πιστοποιημένους τοπικούς μηχανικούς που πραγματοποιούν μελέτες ραδιοκάλυψης (Wireless site survey) με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων.

Οι μελέτες αυτές λαμβάνουν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε κτιρίου για τον ακριβή υπολογισμό του πεδίου κάλυψης του δικτύου, και καθορίζουν τα σημεία εγκατάστασης των συσκευών ασύρματης πρόσβασης για βέλτιστη απόδοση.

Η νέα υποδομή θα διασυνδεθεί με τις υποδομές του Πανεπιστημίου Κύπρου για ελεγχόμενη, ασφαλή και κρυπτογραφημένη πρόσβαση των χρηστών, προσφέροντας παράλληλα ασφαλή υπηρεσία πρόσβασης στο Διαδίκτυο για επισκέπτες (guests) με ελάχιστη διαχειριστική επιβάρυνση.

Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει την εκπαίδευση των διαχειριστών καθώς και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης, αποκατάστασης βλαβών και συντήρησης για 5 χρόνια.

Δειτε Επισης

Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου
Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου