Powered by

Έπεσαν οι υπογραφές με ΕΤΕπ για δάνεια συνολικού ύψους €125 εκατ.-Σε τι αφορούν οι συμφωνίες

Υπογράφηκαν σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών, δάνεια της ΕΤΕπ προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Πάφου, συνολικού ύψους €125 εκ., για τη στήριξη της επέκτασης και αναβάθμισης των πανεπιστημιουπόλεων του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό και την Πάφο.

Συγκεκριμένα υπογράφηκε Συμφωνία Δανείου μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και ΕΤΕπ ύψους €108 εκ. για την υλοποίηση αριθμού έργων του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό, όπως την κατασκευή φοιτητικών εστιών και αθλητικών υποδομών, την αναβάθμιση διαφόρων ακαδημαϊκών και ερευνητικών εγκαταστάσεων, την ανέγερση φωτοβολταικού πάρκου και την υλοποίηση διαφόρων έργων ψηφιοποίησης.

Υπογράφηκε επίσης Συμφωνία Δανείου μεταξύ Δήμου Πάφου και ΕΤΕπ ύψους €17 εκ. για την ανέγερση φοιτητικών εστιών και αθλητικών εγκαταστάσεων του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο.

Στην τελετή υπογραφής παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάκης Κεραυνός, ο Δήμαρχος Πάφου, κ. Φαίδωνας Φαίδωνος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, κ. Κώστας Γαλαταριώτης και ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, κ. Παναγιώτης Ζαφείρης.

Ο Υπουργός στο πλαίσιο της τελετής, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας της Κύπρου με την ΕΤΕπ, η αποτέλεσε διαχρονικά ένα βασικό μοχλό για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Περαιτέρω συνεχάρη τον Δήμαρχο Πάφο και τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ για τη μεταξύ τους αγαστή συνεργασία και τόνισε πως το Υπουργείο Οικονομικών στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ο Υπουργός, επεσήμανε επίσης, τα δημόσια οφέλη των υπό χρηματοδότη έργων, τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα σε φοιτητές, να εξασφαλίσουν οικονομικά προσιτή στέγαση με την ανέγερση των συνολικά 703 φοιτητικών κλινών, 500 στη Λεμεσό και 203 στην Πάφο.

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών, διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους, για τη συνέχιση της έμπρακτης στήριξης της πολιτείας για ενίσχυση των πανεπιστημιακών υποδομών και βελτίωση των συνθηκών φοίτησης των φοιτητών μας, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου.

Δειτε Επισης

Έπεσαν οι υπογραφές με ΕΤΕπ για δάνεια συνολικού ύψους €125 εκατ.-Σε τι αφορούν οι συμφωνίες
Ενώπιον του Υπουργικού ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025-Οι τρεις βασικές στοχεύσεις του
Υποχώρησε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Αμετάβλητο το ΧΑΚ κατά το κλείσιμο την Πέμπτη
Υπεγράφη η συλλογική σύμβαση για διοικητικό προσωπικό του Ανοικτού Πανεπιστημίου
Αισιοδοξεί για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου-Πώς προχωρά η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
Στο 2,2% ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο
Στην Κύπρο αποστολή της ΕΤΕπ με επικεφαλής τον Κυριάκο Κακουρή-Οι συμφωνίες δανείου που θα υπογραφούν
Εισαγωγή γραμματίων δημοσίου, 13 εβδομάδων και αξίας €25 εκ. στο ΧΑΚ
Το έργο του την επόμενη πενταετία και τι ζητά από τον Κώστα Καδή η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν