Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference

Η ICAP CRIF, με την υποστήριξη της Artemis Credit Bureau Ltd, διοργανώνει το Credit Risk Management Conference με τίτλο «ESG Impact on Credit Risk: Navigating Through Challenges» τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024 στις 08:30 στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia στη Λευκωσία.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η προσοχή των επιχειρήσεων στην οικονομική τους απόδοση έχει μετατοπιστεί σε μεγάλο βαθμό προς τα θέματα του περιβάλλοντος, της κοινωνικής ευθύνης και της διακυβέρνησης (ESG). Αυτή η μετάβαση αποτελεί αναγνώριση της ανάγκης για βιώσιμη λειτουργία και ανάπτυξη των επιχειρήσεων, πέραν της απλής κερδοφορίας.

Οι τράπεζες καλούνται να ενσωματώσουν τα ESG κριτήρια στις στρατηγικές τους, καθώς η βιώσιμη χρηματοδότηση και η υπεύθυνη διαχείριση πόρων επηρεάζουν σημαντικά τις πιστωτικές τους πολιτικές και την αξιοπιστία τους στις διεθνείς αγορές.

Σκοπός του συνεδρίου, είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώσεις και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις για το ESG και για τον πιστωτικό κίνδυνο που είναι μέρος της καθημερινής λειτουργίας των επιχειρήσεων και του χρηματοπιστωτικού τομέα.

H διοργάνωση θα αναλύσει, ακόμη, το πώς γίνεται η μετάβαση στο ESG ως στρατηγική για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιτυχίας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και με ποιο τρόπο αυτές μπορούν να ευθυγραμμιστούν με τις προκλήσεις και ευκαιρίες που αναδεικνύονται.

Θα γίνει επίσης ανάλυση των νέων δυναμικών για ανθεκτικότητα και ανάπτυξη των κλάδων σε ένα ταχέως εξελισσόμενο περιβάλλον.

Επιπρόσθετα, θα γίνει συζήτηση σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη Gen AI και τον βαθμό στον οποίο αναδιαμορφώνει το επιχειρηματικό τοπίο, φέρνοντας επαναστατικές αλλαγές στις διαδικασίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Τέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δικτυωθούν με επαγγελματίες του χώρου και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα θέματα του συνεδρίου.

Δηλώστε συμμετοχή τώρα κάνοντας κλικ εδώ.

Οργανωτές: ICAP CRIF, CRIF

Με την υποστήριξη: Artemis Credit Bureau Ltd

Υπό την Αιγίδα: Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου

Διακεκριμένοι Χορηγοί: Alpha Bank Cyprus, Bank of Cyprus, Eurobank Cyprus

Υποστηρικτές: Ancoria Bank, AstroΒank, cdb bank, Hellenic Bank, National Bank of Greece (Cyprus), Societe Generale Bank Cyprus

Δειτε Επισης

Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
Οι δράσεις της Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου και οι σχεδιασμοί για το εγγύς μέλλον