Στο κατηγορητήριο για τα χρυσά διαβατήρια ο Μάριος Δημητριάδης-«Η στοχοποίησή μου ήταν προαποφασισμένη»

Για προαποφασισμένη στοχοποίησή του κάνει λόγο ο πρώην Υπουργός Μεταφορών της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, Μάριος Δημητριάδης, ως πρώτη αντίδραση στην καταχώρηση υπόθεσης εναντίον του ιδίου, άλλων επτά φυσικών προσώπων (κάποια εκ των οποίων συγγενικά του) και δύο νομικών προσώπων, σε σχέση με το Κυπριακό Επενδυτικο Πρόγραμμα.

Ο κ. Δημητριάδης, συγγενικά του πρόσωπα και το δικηγορικό γραφείο της οικογένειας, κατηγορούνται για υποθέσεις που σχετίζονται με ξένους υπηκοους που έλαβαν πολιτογράφηση ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στις κατηγορίες περιλαμβάνεται η διαφθορά, ο δεκασμός, η συνομωσία για καταδολίευση και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η υπόθεση χρονολογείται και ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκεται και κρατική αξιωματούχος που έχει υπηρετήσει στο εξωτερικό και ο σύζυγός της.

Ο κ. Δημητριάδης, πάντως, αποδίδει αλλότρια κίνητρα στην καταχώρηση της υπόθεσης, λέγοντας πως αποσκοπεί στο να στραφεί η προσοχή μακριά από όσους έχουν την πραγματική ευθύνη για το ΚΕΠ.

Αυτούσια η ανακοίνωσή του:

«Στα τέσσερα χρόνια που υπηρέτησα το δημόσιο αξίωμα του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, εργάστηκα με υπευθυνότητα, ευσυνειδησία και ακεραιότητα, προσηλωμένος στα καθήκοντα της αποστολής μου, έχοντας πάντοτε ως γνώμονα τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος.

Επί τρία ολόκληρα χρόνια έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά η προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική μου ζωή, καθώς και όλες οι πολιτικές μου αποφάσεις. Ουδέν μεμπτό βρέθηκε. Παρόλα αυτά, η στοχοποίησή μου ήταν προαποφασισμένη και αυτό για να στραφεί η προσοχή μακρυά από όσους έχουν την πραγματική ευθύνη για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Επιστρατεύτηκαν ψευδείς ισχυρισμοί και κακόβουλες κατηγορίες, για να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα και να οδηγηθώ στο δικαστήριο.

Κάποιοι πίστεψαν ότι θα είμαι το θύμα των δικών τους ευθυνών, λαθών και παραλείψεων. Θα αποδειχθεί όμως πως δεν είναι έτσι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, γνωρίζοντας πως στο τέλος πάντοτε η αλήθεια και το δίκαιο επικρατούν».

Δειτε Επισης

Γιάννης Παναγιώτου: Περισσότεροι εργαζόμενοι από το εξωτερικό μέσα από τις κατάλληλες νόμιμες διαδικασίες
Τα περιζήτητα πράσινα επαγγέλματα και οι πραγματικές ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος
Οι αφυπηρετήσεις, οι παραιτήσεις και οι…απολύσεις στο Δημόσιο-Πόσοι και γιατί πέρασαν την πόρτα εξόδου
Συνεχίζονται τα εβδομαδιαία κέρδη στο ΧΑΚ
Το νέο Δ.Σ. της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού-Στην προεδρία ο Κωνσταντίνος Φελλάς
Ανοδικά η απασχόληση στον ευρύ δημόσιο τομέα-Ο αριθμός του συνόλου των εργαζομένων
Σταθερό στο 3% το ποσοστό των κενών θέσεων εργασίας το δεύτερο τρίμηνο
Με πολεοδομική αμνηστία η ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου-Ερωτηματικό ο Great Set Interconnector
Μικρή άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ την Πέμπτη
K. Ιωάννου: Ικανοποιητική η πορεία εφαρμογής της μεταρρύθμισης της Τ.Α.-Έρχεται πακέτο τροποποιήσεων