Powered by

Βάζουν σε μπελάδες την ξενοδοχειακή βιομηχανία οι συντεχνίες-Απέρριψαν την μεσολαβητική για τη συλλογική σύμβαση

Αρνητικά τοποθετήθηκαν οι συντεχνίες έναντι της μεσολαβητικής πρότασης του υπουργείου Εργασίας για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Η απόφαση της ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ

Ειδικότερα, το Γενικό Συμβούλιο της ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ απέρριψε τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Σε ανακοίνωσή της, μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στο Μέγαρο της ΣΕΚ, το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην αποδεχτεί τη μεσολαβητική πρόταση.

Διευκρινίζει πως κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, που προηγήθηκαν διαμορφώθηκε μια άτυπη πρόταση, η οποία δημιουργούσε προϋποθέσεις για θετική κατάληξη.

Η τελική μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου, ωστόσο, διαφοροποιείται από το άτυπο έγγραφο που συντάχθηκε, ως εκ τούτου το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας δεν μπορεί να την αποδεχτεί.

Η ΣΕΚ ζητά από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας να αναθεωρήσει την πρόταση, στη βάση του άτυπου εγγράφου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε δυναμικά μέτρα.  

Η απόφαση της ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ

Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Κέντρων Αναψυχής ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ απέρριψε την Δευτέρα τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Παναγιώτου, για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο ΓΓ της ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ, Νεόφυτος Τιμινής, «το Διοικητικό Συμβούλιο αφού μελέτησε διεξοδικά την μεσολαβητική πρόταση (του Υπουργού Εργασίας) την απέρριψε».

Πρόσθεσε ότι το ΔΣ της ΣΥΞΚΑ - ΠΕΟ καλεί το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων «όπως προχωρήσει στην κήρυξη αδιεξόδου για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν μέτρα στη βιομηχανία, μη αποκλειομένου και της λήψης απεργιακών μέτρων».

Δειτε Επισης

Το δυναμικό τοπίο των επενδύσεων στον τομέα της φιλοξενίας και τι προσελκύει τους επενδύτες στην Κύπρο
Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air στις 28 Φεβρουαρίου
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των Leaders in Hospitality Awards
Βράβευση Δημήτρη και Βασίλη Νικολαίδη, Co-CEOs της Wavemaker Hospitality-Πρωτοπόροι στον τομέα της φιλοξενίας
Δ. Νικολαΐδης: H ιστορία επιτυχίας της Wavemaker Hospitality και τα μηνύματα προς τον κόσμο της φιλοξενίας
Βραβείο «Leader in Hospitality-Investor/Entrepreneur Award» στον Roni Aloni
Leaders in Hospitality Awards: Βραβείο στην TUI Group
Π. Γιαννούδης: Τα σημαντικότερα «mega-trends» που επηρεάζουν τη βιομηχανία της φιλοξενίας
Μαρία Κουρούπη: H στρατηγική της Hermes Airports για ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου
Ο. Γεωργουτσάκου: Οι προκλήσεις και τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη για να μείνει κορυφαίος τουριστικός προορισμός