Powered by

Βάζουν σε μπελάδες την ξενοδοχειακή βιομηχανία οι συντεχνίες-Απέρριψαν την μεσολαβητική για τη συλλογική σύμβαση

Αρνητικά τοποθετήθηκαν οι συντεχνίες έναντι της μεσολαβητικής πρότασης του υπουργείου Εργασίας για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Η απόφαση της ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ

Ειδικότερα, το Γενικό Συμβούλιο της ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ απέρριψε τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Σε ανακοίνωσή της, μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στο Μέγαρο της ΣΕΚ, το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην αποδεχτεί τη μεσολαβητική πρόταση.

Διευκρινίζει πως κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, που προηγήθηκαν διαμορφώθηκε μια άτυπη πρόταση, η οποία δημιουργούσε προϋποθέσεις για θετική κατάληξη.

Η τελική μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου, ωστόσο, διαφοροποιείται από το άτυπο έγγραφο που συντάχθηκε, ως εκ τούτου το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας δεν μπορεί να την αποδεχτεί.

Η ΣΕΚ ζητά από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας να αναθεωρήσει την πρόταση, στη βάση του άτυπου εγγράφου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε δυναμικά μέτρα.  

Η απόφαση της ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ

Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Κέντρων Αναψυχής ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ απέρριψε την Δευτέρα τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Παναγιώτου, για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο ΓΓ της ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ, Νεόφυτος Τιμινής, «το Διοικητικό Συμβούλιο αφού μελέτησε διεξοδικά την μεσολαβητική πρόταση (του Υπουργού Εργασίας) την απέρριψε».

Πρόσθεσε ότι το ΔΣ της ΣΥΞΚΑ - ΠΕΟ καλεί το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων «όπως προχωρήσει στην κήρυξη αδιεξόδου για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν μέτρα στη βιομηχανία, μη αποκλειομένου και της λήψης απεργιακών μέτρων».

Δειτε Επισης

Ψάχνουν την χρυσή τομή για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία
Μετρά ακόμη πληγές από την απώλεια της ρωσικής αγοράς η Περνέρα-Κλειστά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις
Υφ. Τουρισμού: Εκπαιδευτικά προγράμματα με αγορά υπηρεσιών-Οι οργανισμοί που κέρδισαν τον διαγωνισμό
ΕΤΑΠ Πάφου: Καλεί πολιτεία και Hermes να τα βρουν για την δεύτερη φάση των έργων υποδομής στα αεροδρόμια
Emirates: Απογειώθηκε το πρώτο αναβαθμισμένο Boeing 777 με πλήρως ανακαινισμένο εσωτερικό καμπίνας
O διάσημος σεφ Florian Berger στο Cap St Georges Hotel & Resort
Τίτλοι τέλους για τα Debbie's Cookies, 22 χρόνια μετά-Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα
Ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει τα περί συμφωνίας με Hermes ο Βαφεάδης
«The French Workshop»: Τα πλάνα του brand του Ομίλου Ζορπάς για περαιτέρω επέκταση μέσω franchise στις ΗΠΑ
Η μεγαλύτερη διαχρονικά διακίνηση επιβατών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου