Και το Ολύμπιον μετά το Pascal στον Globeducate που ενισχύει την παρουσία του στην Κύπρο

Την παρουσία του στην Κύπρο και δη στα εκπαιδευτικά δρώμενα του νησιού μας ενισχύει ο διεθνής εκπαιδευτικός οργανισμός Globeducate, ο οποίος έπειτα το Pascal εντάσσει στο δυναμικό του και τον εκπαιδευτικό όμιλο Ολυμπίον.

Ο Globeducate, διεθνές fund που επενδύει στην εκπαίδευση και που πρόσφατα επένδυσε στο English School, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους εκπαιδευτικούς ομίλους εκπαίδευσης Κ-12 (προδημοτικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στον κόσμο, με περισσότερα από 60 υψηλής ποιότητας πολυεθνικά σχολεία, σε 11 χώρες, με 40,000 μαθητές, ενώ τα σχολεία του εξειδικεύονται σε πληθώρα αναγνωρισμένων διεθνών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων των:

English National Curriculum (EYFS to A Level), International Baccalaureate (PYP to IBDP), και των κρατικών προγραμμάτων Καναδά, Κύπρου, Γαλλίας, Ινδίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας.

Οι μαθητές των σχολείων αυτών επιτυγχάνουν υψηλές βαθμολογίες και σπουδές στην ανώτατη εκπαίδευση σε 50 από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Η συμφωνία ένταξης του Ολύμπιον στον Globeducate έχει ήδη υπογραφεί, με την διοίκηση και διεύθυνση του ομίλου να ενημερώνει σχετικά όλο το προσωπικό, τονίζοντας τα οφέλη και τη σημασία αυτής της συνεργασίας.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Όπως ξεκαθαρίζεται, μεταξύ άλλων, τόσο η διεύθυνση, όσο και η διοίκηση των σχολείων παραμένουν ως έχουν, ενώ δίδεται και η διαβεβαίωση ότι η εξέλιξη αυτή δεν συνεπάγεται οποιεσδήποτε αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον του ομίλου.

«Γνωρίζουμε τον οργανισμό της Globeducate μέσω της ένταξης της PASCAL International Education στον υψηλού κύρους οργανισμό αυτό το 2022 και προσβλέπουμε σε μια στενή συνεργασία μαζί τους αφού έχουμε δει τα πλεονεκτήματα που αποκτήθηκαν για τις σχολές της σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που στάλθηκε στο προσωπικό και την οποία εξασφάλισε το InBusinessNews.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον οργανισμό μας, που θα συμβάλει στην ανάπτυξή του, στον εκσυγχρονισμό δομών και πρακτικών, στην άντληση νέας τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης, καθώς και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών», αναφέρεται ακόμη.

Τα οφέλη για μαθητές και καθηγητές

Σύμφωνα, επίσης, με τη διεύθυνση του ομίλου ΟΛΥΜΠΙΟΝ, η ένταξή στην Globeducate θα φέρει πολλαπλά οφέλη για το σχολείο, τους μαθητές και το προσωπικό του ομίλου.

«Ο όμιλος έχει ως αποστολή να προετοιμάζει τους μαθητές του ώστε να γίνουν παγκόσμιοι πολίτες που να μπορούν να διαμορφώνουν τον κόσμο. Είναι επίσημος συνεργάτης του WWF (World Wildlife Fund) και συνεργάζεται επίσης με το διεθνές πρόγραμμα Οικολογικών Σχολείων», επισημαίνεται και τονίζεται πως «η εκπαίδευση STEAM αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, ο όμιλος συνεργάζεται με την LEGO ® Education και έχει αναπτύξει έναν ικανό αριθμό Space Centres και Innovation Centres στα σχολεία του ανά την Ευρώπη.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 η Globeducate ενέταξε στο δυναμικό του έναν Head of Artificial Intelligence, ο οποίος ηγείται-μεταξύ άλλων-της εκπαίδευσης προσωπικού, των μαθητικών συμβουλίων Τεχνητής Νοημοσύνης και της ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων».

Με βάση την ίδια ενημέρωση, οι μαθητές του εκπαιδευτικού ομίλου ΟΛΥΜΠΙΟΝ θα έχουν τη δυνατότητα, όπως και οι υπόλοιποι μαθητές των δίγλωσσων, εθνικών και πολυεθνικών σχολείων της Globeducate να συμμετέχουν σε μία ευρεία γκάμα παγκόσμιων δραστηριοτήτων – διαδικτυακά και δια ζώσης – όπως Διαγωνισμούς Εικαστικών Τεχνών, Ολυμπιακών Αγώνων, των Globeducate Model United Nations, Ακαδημαϊκών Ολυμπιάδων, Διεθνών Φεστιβάλ Μουσικής και Συνεδρίων Μαθητικής Ηγεσίας.

Ταυτόχρονα, οι καθηγητές θα ωφεληθούν από τη δυνατότητα να ενταχθούν σε διεθνείς κοινότητες μάθησης που εστιάζουν σε σύγχρονες μορφές μάθησης όπως: «Outdoor Learning», «Reading and STEAM education» και «Βιωσιμότητα», όπου θα μπορούν να μοιραστούν και να μάθουν τις καλύτερες πρακτικές μεταξύ των μελών της κοινότητας.

Οι διαβεβαιώσεις

Πέραν των πιο πάνω, στην επιστολή τονίζεται πως τόσο η διεύθυνση, όσο και η διοίκηση των σχολείων παραμένουν ως έχουν.

«Διαβεβαιώνεστε ότι η εξέλιξη αυτή δεν συνεπάγεται οποιεσδήποτε αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον ή στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, η οποία συνεχίζει με βάση τους συμφωνηθέντες όρους και προϋποθέσεις.

Η αλλαγή μετά την ένταξή μας στο διεθνές εκπαιδευτικό δίκτυο της Globeducate έγκειται στη διεύρυνση της προοπτικής και του ορίζοντα τόσο για τους μαθητές όσο και για το προσωπικό του ΟΛΥΜΠΙΟΝ», διευκρινίζεται.

«Με αυτή την ευκαιρία, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. Η δική σας πολύτιμη συνεισφορά είναι καθοριστική στο ταξίδι της μάθησης και της συνεχούς ανάπτυξης», καταλήγει η διεύθυνση και η διοίκηση του ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Δειτε Επισης

Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού
Αλέξης Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για τη μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών
Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βράβευσε για δεύτερη χρονιά τους Νέους Επιχειρηματίες στην Κύπρο
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Οικογένεια ενωμένη, επιχείρηση πετυχημένη-Το ανανεωμένο εργαστήριο
Τιμητική εκδήλωση του Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ο ρόλος του χρηματοπιστωτικού τομέα στην πράσινη μετάβαση