Επικαιροποιημένο σχέδιο ανάπτυξης του «Αφροδίτη» από NewMed Energy-Τι προβλέπει για το κοίτασμα

Την υποβολή, προς έγκριση από την κυπριακή Κυβέρνηση, επικαιροποιημένου σχεδίου ανάπτυξης του κοιτάσματος «Αφροδίτη», το οποίο προετοιμάστηκε βάσει του εγκεκριμένου σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγής (2019), από τους εταίρους του κοιτάσματος (NewMed Energy, Chevron και Shell), ανακοίνωσε την Κυριακή η NewMed Energy.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο σχέδιο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η NewMed Energy, «η παραγωγή και επεξεργασία του φυσικού αερίου από το κοίτασμα θα πραγματοποιηθεί μέσω της κατασκευής μιας ανεξάρτητης πλωτής μονάδας παραγωγής, η οποία θα τοποθετηθεί πάνω από το κοίτασμα 'Αφροδίτη' με εκτιμώμενη μέγιστη παραγωγική ικανότητα περίπου 800 εκατομμύρια κυβικά πόδια, ανά ημέρα, αρχικά, μέσω τεσσάρων γεωτρήσεων παραγωγής». Προστίθεται πως το φυσικό αέριο θα εξαχθεί μέσω αγωγού στο αιγυπτιακό σύστημα μεταφοράς.

Επίσης, αναφέρεται ότι σύμφωνα με την τρέχουσα εκτίμηση του διαχειριστή του κοιτάσματος, Chevron, και πριν την ολοκλήρωση των τεχνικοοικονομικών μελετών συμπεριλαμβανομένης της πραγματοποίησης του Σχεδιασμού Προμελέτης (FEED), το κόστος του ανανεωμένου σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγής εκτιμάται σε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια (100%).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Yossi Abu, Διευθύνων Σύμβουλος της NewMed Energy ανέφερε ότι «ανανεώσαμε το σχέδιο ανάπτυξης σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και αναμένουμε την έγκριση του σχεδίου για να επιτρέψουμε την ταχεία πρόοδο στην ανάπτυξη του κοιτάσματος».

«Η ανάπτυξη του κοιτάσματος είναι ένα ακόμη βήμα στις περιφερειακές συνεργασίες που αναπτύσσονται γύρω από το φυσικό αέριο στη λεκάνη της Μεσογείου», υπογράμμισε.

Δειτε Επισης

«Ρόδον»: Διορισμοί Balram Chainrai, Arun Kumar Jairam και Χρίστου Νεοκλέους στο Δ.Σ.-Τρεις προσθήκες και τρεις αποχωρήσεις
Deal επτά δισ. δολαρίων... Συγχωνεύονται Baker Tilly και Moss Adams, δημουργείται η έκτη μεγαλύτερη ελεγκτική εταιρεία στις ΗΠΑ
«Πρόεδρος της ΟΕΒ στο πιο ρευστό και αβέβαιο διεθνές οικονομικό περιβάλλον»-«Αγαπητέ μου Γιώργο…»
Γιώργος Παντελίδης: Μοναδική ρεαλιστική ελπίδα για τους νέους μας το επιχειρείν-Πώς η Κύπρος θα πετύχει περισσότερα
Αντώνης Αντωνίου: Είδα, γνώρισα και έμαθα πολλά...Αυτό σας προσκαλώ και από καρδιάς σας παρακαλώ να προστατεύσουμε
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ξεκινά το Κέντρο Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων-«Νέο σημείο αναφοράς για κάθε επενδυτή»
Σταύρος Σταύρου: Οι ανησυχίες του ΚΕΒΕ και οι τεράστιες κοινές προκλήσεις με ΟΕΒ-«Άριστες οι σχέσεις μας»
LIVE: Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία και καθορισμός γραμμής πλεύσης για την επόμενη μέρα-Η γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Τεχνογνωσία made in Hungary για κυπριακές επιχειρήσεις σε γεωργία και βιομηχανία-Έξυπνες και βιώσιμες λύσεις
Άλμα για το αργό πετρέλαιο μετά τα χαμηλά τεσσάρων ετών