Εκτόξευση αδειών οικοδομής τον Ιούνιο λόγω... ΕΟΑ-Ετήσια αύξηση 150%

Εκτόξευση παρουσίασε τον Ιούνιο ο αριθμός των αδειών οικοδομής, καθώς οι εκδοτικές αρχές προσπάθησαν να διεκπεραιώσουν τον όγκο από τις καθυστερημένες αιτήσεις πριν την μεταφορά της αρμοδιότητας αυτής από τους δήμους και τις επαρχιακές διοικήσεις στους νεοσύστατους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις κατά τον Ιούνιο 2024 ανήλθε στις 1.528 σε σύγκριση με 610 τον αντίστοιχο μήνα, παρουσιάζοντας δηλαδή ετήσια αύξηση 150%.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €781,6 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 594,9 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 2.772 οικιστικές μονάδες.

Όπως εξηγεί η Στατιστική Υπηρεσία, η αξιοσημείωτη αύξηση στον αριθμό των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν κατά τον μήνα Ιούνιο 2024 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια που κατέβαλαν οι εκδοτικές αρχές να διεκπεραιώσουν μεγάλο όγκο από τις αιτήσεις που είχαν ενώπιον τους, ενόψει της μεταφοράς από την 1η Ιουλίου 2024 της αρμοδιότητας έκδοσης αδειών οικοδομής από τους δήμους και τις επαρχιακές διοικήσεις στους νεοσύστατους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2024, εκδόθηκαν 4.782 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 3.608 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αύξηση 32,5%.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών αυξήθηκε κατά 44,4% ξεπερνώντας τα €2 δισεκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν κατά 46,5%. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 44,4%.

Δειτε Επισης

K. Iωάννου: Φοιτητικά δωμάτια στο κέντρο της Λευκωσίας-Παραδίδονται τα πρώτα 13 τον Νοέμβριο
Χ. Προύντζος: Σπουδαίες επενδύσεις στο κέντρο άλλαξαν το πρόσωπο της Λευκωσίας-Επανέρχεται με φόρα και δύναμη
Κ. Γιωρκάτζης: Προσέλκυση επιχειρήσεων με πράσινα και προσβάσιμα έργα στη Λευκωσία
Γιώργος Χρυσοχός: Πέραν των 246 εκατ. ευρώ η επένδυση της Cyfield στη Λευκωσία μέχρι το 2026
Κτήρια προς ενοικίαση στο κέντρο της Λεμεσού ζητά το ΤΕΠΑΚ
Εκτόξευση αδειών οικοδομής τον Ιούνιο λόγω... ΕΟΑ-Ετήσια αύξηση 150%
Επενδυτική ευκαιρία με μεγάλο γωνιακό οικόπεδο στον Δήμο Λεμεσού από την Altamira Real Estate
Οι τάσεις στην αγορά ακινήτων της Λευκωσίας...Ποιο όροφο επιλέγουν οι αγοραστές διαμερισμάτων
Το οδικό δίκτυο και πού βρίσκεται η μαρίνα της Πάφου-Συνάντηση εμπειρογνωμόνων του ΕΒΕ με Τμήμα Περιβάλλοντος
Αμελητέα ετήσια μείωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Αύγουστο