Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της να αναδείξει την Κύπρο ως κορυφαίο προορισμό για επενδύσεις και επιχειρηματικές δραστηριότητες, ο Invest Cyprus συμμετείχε στο Συνέδριο India Mediterranean Business Conclave 2024, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Νέο Δελχί.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας και τη Συνομοσπονδία Ινδικής Βιομηχανίας (CII), συγκεντρώνοντας κορυφαίους επιχειρηματικούς ηγέτες και κυβερνητικούς εκπροσώπους από 28 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Κροατίας και της Βουλγαρίας.

Ο Invest Cyprus ξεκίνησε την στρατηγική του δράση στην Ινδία οργανώνοντας μία αποκλειστική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στις 5 Σεπτεμβρίου 2024, επικεντρωμένη στους τομείς της τεχνολογίας και των υπηρεσιών.

Η συζήτηση, η οποία προσέλκυσε πολλές σημαντικές επιχειρήσεις από την Ινδία, επέτρεψε εις βάθος συζητήσεις σχετικά με το φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον της Κύπρου, τη φήμη της ως ανερχόμενο τεχνολογικό κέντρο και τη στρατηγική της θέση ως ιδανική πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για εταιρείες που επιδιώκουν να επεκταθούν.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νικόδημος Δαμιανού, παρουσίασε την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ψηφιοποίησης και της καινοτομίας, τονίζοντας στρατηγικές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την προώθηση μιας οικονομίας βασισμένης στην έρευνα, ενώ παρείχε πληροφορίες για μελλοντικές εξελίξεις.

Image (2)

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Τεχνολογία κ. Δημήτρης Σκουρίδης, ανέδειξε τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ ινδικών εταιρειών και των Κυπριακών Κέντρων Αριστείας, παρουσιάζοντας τις πρωτοποριακές τους επιτυχίες στην εμπορευματοποίηση της έρευνας.

Image (1)

Ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Ινδία, Εξοχότατος Ευαγόρας Βρυωνίδης, συμμετείχε ενεργά και συνέβαλε σημαντικά στις συζητήσεις, ενώ ο νεοδιορισθείς Επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου στη Μουμπάι Viraj Kulkarni έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διευκόλυνση του διαλόγου.

Image (3)

Μέσω αυτών των συζητήσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Invest Cyprus κ. Μάριος Ταννούσης ανέδειξε την επενδυτική ελκυστικότητα της Κύπρου, επισημαίνοντας επιπλέον πλεονεκτήματα, όπως το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς και το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Τόνισε επίσης τη δέσμευση της χώρας να ενισχύσει μακροχρόνιες συνεργασίες και σταθερές επιχειρηματικές σχέσεις, τοποθετώντας την Κύπρο ως κορυφαίο προορισμό για ινδικές εταιρείες που αναζητούν επενδυτικές και επεκτατικές ευκαιρίες στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Invest Cyprus συμμετείχε επίσης σε συνεδρία με τίτλο «Ινδία - Μεσόγειος: Ένας Δρόμος Προόδου – Δημιουργία Συνεργασιών για το Μέλλον», η οποία εστίασε στη διευκόλυνση του διαλόγου και την εξερεύνηση νέων συνεργασιών.

Ο Invest Cyprus, μαζί με άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους, υπογράμμισε τον ρόλο της χώρας ως περιφερειακού παίκτη και συζήτησε στρατηγικές για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Κύπρο.

Ο κ. Ταννούσης τόνισε τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Κύπρου, δηλώνοντας: «Η Κύπρος διαθέτει τεράστιες δυνατότητες για την προώθηση της ανάπτυξης, της καινοτομίας και των μακροχρόνιων συνεργασιών μεταξύ των δύο περιοχών, προσφέροντας μια ιδανική πύλη για τις ινδικές επιχειρήσεις που επεκτείνονται στην Ευρώπη».

Σημαντικοί συμμετέχοντες στη συνεδρία ήταν ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Ινδία Εξοχότατος Ευαγόρας Βρυωνίδης, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου Δρ. Νικόδημος Δαμιανού, ο πρώην Πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα κ. Amrit Lugun, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (RIF) κ. Θεόδωρος Λουκαΐδης, ο Διευθυντής Τραπεζικών Υπηρεσιών & Διεθνούς Πίστωσης της Eurobank Κύπρου κ. Παναγιώτης Χρυστοστόμου και ο Πρόεδρος του Κυπρο-Ινδικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου και Φορολογικός Εταίρος της PwC Κύπρου κ. Χρυσήλιος Πελεκάνος.

Δειτε Επισης

To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού