Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) επαναστατεί στον κόσμο της τεχνολογίας. Καθώς οι επιχειρήσεις και οι κρίσιμες υποδομές ενσωματώνουν την ΤΝ στις στρατηγικές τους, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έρχεται να παίξει ακόμη έναν καθοριστικό ρόλο.

Πλέον, δεν είναι απλώς ένα απαραίτητο συστατικό, αλλά και ένας κρίσιμος παράγοντας που ενισχύει την αξία που παράγεται από τις νέες τεχνολογίες.

Η ΤΝ έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια μέσω της αυτοματοποίησης και της ανάλυσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης μπορούν να αναλύσουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων για να εντοπίσουν μοτίβα και ανωμαλίες που μπορεί να υποδεικνύουν επιθέσεις. Με αυτόν τον τρόπο, η ΤΝ ενισχύει την ικανότητα των συστημάτων ασφαλείας να προλαμβάνουν και να ανταγωνίζονται επιθέσεις πριν αυτές γίνουν σοβαρές απειλές.

Σε άρθρο του με τίτλο «Η κυβερνοασφάλεια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μέλλοντος της Τεχνητής Νοημοσύνης. Να γιατί» το World Economic Forum χαρακτηριστικά αναφέρει: «Στο προσεχές έτος, η ΤΝ θα μεταμορφώσει την ανίχνευση κυβερνοαπειλών και την εκτίμηση κινδύνων.

Διατηρώντας έναν ανθρώπινο παράγοντα, θα είναι ουσιαστικός για μια υπεύθυνη κυβερνοασφάλεια με ΤΝ. Η ΤΝ έχει την ικανότητα να ανακαλύπτει ανωμαλίες αυτόματα και να προτείνει ενέργειες με βάση την έξυπνη αξιολόγηση των κινδύνων κάνοντάς την κρίσιμη για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας».

Η χρήση της ΤΝ μπορεί να βελτιώσει την πρόβλεψη και τη διαχείριση κινδύνων, ενσωματώνοντας προηγμένα αναλυτικά εργαλεία για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των συστημάτων σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον, η ΤΝ μπορεί να βελτιώσει την αντίδραση σε επιθέσεις και κρίσεις. Μέσω της ανάλυσης δεδομένων και της αυτοματοποίησης, οι οργανισμοί μπορούν να μειώσουν τον χρόνο αντίδρασης σε περιστατικά ασφαλείας, επιταχύνοντας την αποκατάσταση των υπηρεσιών και περιορίζοντας τις επιπτώσεις από πιθανές διακοπές.

Η συνύπαρξη ΤΝ και κυβερνοασφάλειας ανοίγει νέες προοπτικές για την επιτάχυνση της αξίας που παράγεται από τις τεχνολογικές επενδύσεις, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ικανότητα των οργανισμών να προστατεύουν τις κρίσιμες υποδομές τους από εξελιγμένες επιθέσεις.

Η στρατηγική αξιοποίηση της ΤΝ, σε συνδυασμό με τις εξελιγμένες πρακτικές κυβερνοασφάλειας, αποτελούν το κύριο θέμα του Χρίστου Γιακουμή, Partner, Cybersecurity Services της Ernst & Young Cyprus Limited σε fireside chat κατά το 4ο Cyber Security Conference.

Ο κ.Γιακουμή έχει πάνω από 17 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον τομέα της Ασφάλειας Πληροφοριών, με έμφαση στους τομείς παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε τοπικούς και διεθνείς πελάτες για την ανάπτυξη και ενίσχυση της ανθεκτικότητάς τους στον κυβερνοχώρο.

Το 2024, εντάχθηκε στις Γραμμές Συμβουλευτικών Υπηρεσιών ως συνεταίρος μεταξύ των γραφείων της EY στην Κύπρο και στη Μάλτα, όπου δημιουργεί και ηγείται ενός νέου τομέα αρμοδιοτήτων και σχετικών υπηρεσιών, στους τομείς της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, της ψηφιακής εμπιστοσύνης και της ανθεκτικότητας.

Η fireside συζήτηση θα γίνει ανάμεσα στον ειδικό και τον συντονιστή του Συνεδρίου και Membership Director του ISACA Cyprus Chapter, Παρασκευά Παναγή.

Στρατηγικές και εργαλεία

Δηλώστε το παρών σας στις 26 Σεπτεμβρίου 2024, το ξενοδοχείο Hilton Nicosia και λάβετε πολύτιμες πληροφορίες για τους κινδύνους και τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε όλες τις λειτουργίες και τις επιχειρησιακές τους διαδικασίες. Η διοργάνωση θα αναδείξει, εξάλλου, στρατηγικές και εργαλεία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων.

Ποιους αφορά

Το συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη κυπριακών επιχειρήσεων κάθε μεγέθους και οικονομικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών κυβερνοασφάλειας, IT experts, CEOs, COOs, CFOs, διαχειριστών κινδύνων, υπευθύνων συμμόρφωσης και συμβούλων. Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε:

- Γενικούς Διευθυντές

- Chief Technology Officers (CTOs)

- Chief Security Officers (CSOs)

- Chief Information Security Officers (CISOs)

- Chief Compliance Officers (CCOs)

- Συμβούλους Ασφαλείας

- Υπευθύνους Συμμόρφωσης

- Αναλυτές Ασφαλείας

- Προγραμματιστές

- Διαχειριστές Δικτύων & Συστημάτων

- Διαχειριστές Κινδύνων

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Πληροφορίες συνεδρίου

Χορηγοί (μέχρι σήμερα): CABLENET, CBS IT Systems (Cyprus), ECOMMBX, EY, HS DATA, HUAWEI, Kyndryl, PARSECTIX

Coffee Sponsor: Kawacom’s

Υποστηρικτές (μέχρι σήμερα): CYMA by Mada, ESET HELLAS, National Betting Authority

Με τη στήριξη (μέχρι σήμερα): Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) Cyprus Chapter, Cyprus Computer Society (CCS), Cyprus Cyber Security Challenge (CCSC)

Υπό την Αιγίδα: Digital Security Authority

Οργανωτές: ΙΜΗ & ISACA Cyprus Chapter

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού