Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο

Διεξάγεται την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024 στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia στη Λευκωσία η Ετήσια Εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο (ΣΑΑ) από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της προόδου υλοποίησης του ΣΑΑ και των σημαντικότερων μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων του. Έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση του τομέα της υγείας, μέσα από τα μέτρα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΣΑΑ.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός και ο εκτελών χρέη Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Νικόλαος Ίσαρης.

Κατά την πρώτη παρουσίαση της ημέρας, η κα Céline Gauer, Γενική Διευθύντρια της Ειδικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ανάκαμψη και την Ανθεκτικότητα (SG-RECOVER), θα αναφερθεί στη μέχρι σήμερα πρόοδο της χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κράτη μέλη, με έμφαση στην Κύπρο, ενώ η κα Ανθούλα Χ. Σαββίδη, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και Επικεφαλής της Συντονιστικής Αρχής για το ΣΑΑ, θα αναλύσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα και τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Σχεδίου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τίτλο "Σημαντικά αποτελέσματα και αντίκτυπος από τα 3 πρώτα χρόνια υλοποίησης του ΣΑΑ" με τη συμμετοχή των: κ. Ανδρέα Ζαχαριάδη, Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών, κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους, Γενικής Γραμματέως της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ), κ. Μάριου Τσιακκή, Γενικού Γραμματέα του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου (ΚΕΒΕ), κας Ευγενίας Ηροδότου, CEO της EnergyIntel Cyprus και κ. Χρίστου Φωτιάδη, Διευθυντή της Υπηρεσίας Βιομηχανίας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η κα Céline Gauer, Γενική Διευθύντρια της SG-RECOVER της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το 2ο μέρος της εκδήλωσης θα εστιάσει στην ενίσχυση του τομέα της υγείας, μέσα από το ΣΑΑ, φιλοξενώντας αρχικά την κα Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας. Η κα Γιαννάκη θα παρουσιάσει την πρόοδο στην υλοποίηση των έργων στον τομέα της υγείας.

Θα ακολουθήσει θεματική συζήτηση στον ίδιο τομέα με τίτλο «Η ενίσχυση της ανθεκτικότητας του τομέα της Υγείας μέσα από το ΣΑΑ» με τη συμμετοχή των: κας Χριστιάνας Μυλωνά, Υπεύθυνης Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, κ. Luc Tholoniat, Διευθυντή στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECFIN), κ. Κύπρου Σταυρίδη, Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, και κας Έμιλης Γρουτίδου Πετρίδου, Προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Νεφροπαθών. Τη συζήτηση θα συντονίσει η κα Ιφιγένεια Καμμίτση, Διευθύντρια Τμήματος Δικαιούχων και Παροχέων του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με ερωτήσεις από το κοινό. Θα ακολουθήσει γεύμα δικτύωσης, προσφέροντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις επί των θεμάτων της εκδήλωσης και γενικότερα επί του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πληροφορίες

Συνδιοργανωτές: Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών και Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο

Συντονιστής: ΙΜΗ

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ, στα τηλέφωνα 22505555 & 22505572 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο events@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

K. Iωάννου: Φοιτητικά δωμάτια στο κέντρο της Λευκωσίας-Παραδίδονται τα πρώτα 13 τον Νοέμβριο
Γιώργος Χρυσοχός: Πέραν των 246 εκατ. ευρώ η επένδυση της Cyfield στη Λευκωσία μέχρι το 2026
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή της Κ.Δ. στο μετοχικό κεφάλαιο του GSI-Τι είπε ο Χριστοδουλίδης στον Μητσοτάκη
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Μόνο με κάρτα θα μπαίνουν και θα παίζουν οι παίκτες στα καζίνο της Κύπρου από το 2025-Πώς θα λειτουργεί το σύστημα
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους