Nicosia Mall: Το success story του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Κύπρου

To Nicosia Mall αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο success story της τελευταίας πενταετίας στην κυπριακή οικονομία, ενώ την ίδια στιγμή είναι απτό παράδειγμα των δυνατοτήτων του κυπριακού επιχειρείν.

Εκεί που προ πενταετίας, όλα έδειχναν δυσοίωνα για το υπό ανάπτυξη έργο, πέντε σημαντικές κυπριακές επιχειρήσεις, ο Όμιλος Αθηαινίτη, ο Όμιλος Ζορπά, ο Όμιλος PHC, ο Όμιλος VLM και οι Υπεραγορές Αθηανίτη ένωσαν δυνάμεις και με την στήριξη της Τράπεζας Κύπρου κατάφεραν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όχι απλώς να ολοκληρώσουν το έργο, αλλά να το καταστήσουν ηγέτη στον τομέα δραστηριοποίησης του.

Η επιτυχία του όλου εγχειρήματος αποκτά ακόμη περισσότερη αξία εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι εν λόγω επιχειρηματικοί όμιλοι δεν ξανασυνεργάστηκαν στο παρελθόν μεταξύ τους, ενώ και ο τομέας δραστηριοποίησης εκάστου ήταν διαφορετικός.

nicosiamall2

Σημείο αναφοράς αποτελεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συγκροτήματος στο οποίο μετέχουν Κύπριοι καταξιωμένοι επιχειρηματίες όπως οι Παναγιώτης Αθηαινίτης, Κώστας Ζορπάς, Λύσανδρος Ιωάννου, Άρτεμις Αντωνιάδου, Μιχάλης Αθηαινίτης, Στράτος Χατζηχριστόφη, Γιώργος Αμερικάνος και Μιχάλης Λουκά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μαζί με την Διευθυντική Ομάδα του Nicosia Mall πέτυχαν με σωστές αποφάσεις και ορθή διαχείριση να μετατρέψουν τις πάρα πολλές προκλήσεις που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια ο τομέας των εμπορικών κέντρων σε ευκαιρίες, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο Κύπριος επιχειρηματίας όχι απλά μπορεί, αλλά ότι μπορεί καλύτερα.

nicosiamall3

Το Nicosia Mall κατατάσσεται σταθερά πρώτο σε σχεδόν όλους τους συγκριτικούς δείκτες σε σχέση με τις υπόλοιπες αναπτύξεις του τομέα δραστηριοποίησής του. Ανάμεσα στα άλλα, το Nicosia Mall είναι:

  • 1ο σε αριθμό καταστημάτων.
  • 1ο σε αριθμό επισκεπτών.
  • 1ο σε συνολικό τζίρο καταστημάτων.
  • 100% πληρότητα.

Πέραν της επιχειρηματικής επιτυχίας του, το Nicosia Mall συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, καθώς έχει δημιουργήσει πέραν των 1.500 μόνιμων θέσεων εργασίας, ενώ τα έσοδα του κράτους από τη λειτουργία του ξεπερνούν τα €45 εκατ. ετησίως.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι με τη λειτουργία του το Nicosia Mall έχει συμβάλει στην σημαντική αναβάθμιση των προσφερθείσων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές και έχει επηρεάσει θετικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της γύρω περιοχής.

nicosiamall4

To success story του Nicosia Mall δεν αποτελεί μόνο φάρο, αλλά και υποχρέωση των μετόχων του στα επόμενα επιχειρηματικά τους βήματα, καθώς ο στόχος είναι να δοθεί συνέχεια με γνώμονα πάντα την υλοποίηση έργων που συμβάλουν στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.

Δειτε Επισης

Η Andreotti λανσάρει την καμπάνια «Back Home» με ειδικές προσφορές σε έπιπλα για το φθινόπωρο
Nicosia Mall: Το success story του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Κύπρου
Μαρία Παναγιώτου: Τα πεπραγμένα και πώς κινείται η Κυβέρνηση για το χαλλλούμι-Οι δύο συν ένας στόχοι
Έκτακτη βοήθεια €350.000 προς μελισσοκόμους αποφάσισε το Υπουργικό-Πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά
Νέες προσθήκες στη σειρά Monster Energy Drink: Tο Ultra Golden Pineapple και το Aussie Lemonade
Σημαντική ανάκαμψη των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη το 2025
80 χρόνια Όμιλος MSJ: Τα γερά θεμέλια του Μιχαλάκη Ιακωβίδη, οι στρατηγικές αποφάσεις και η ραγδαία ανάπτυξη
Ακόμη πιο ακριβός ο καφές: Σε υψηλό 13 ετών ο καφές Arabica-Αύξηση 40% στις τιμές το 2024
«Επιχειρείται εξόντωση της αγελαδοτροφίας...»-Διαφωνούν με την ποσόστωση και λαμβάνουν αποφάσεις
ΝΟΟΗ: Μια εκλεπτυσμένη εμπειρία κρασιού χωρίς αλκοόλ