powered by

Σχεδόν βέβαιο ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μειώσει τα επιτόκια την Τετάρτη για πρώτη φορά μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια, αλλά το μέγεθος της μείωσης παραμένει ασαφές.

Η απόφαση θα επηρεάσει τα επιτόκια με τα οποία οι αμερικανικές εμπορικές τράπεζες δανείζουν καταναλωτές και επιχειρήσεις, επηρεάζοντας το κόστος δανεισμού για τα πάντα, από στεγαστικά δάνεια έως πιστωτικές κάρτες, λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Η δεύτερη ημέρα των διαβουλεύσεων ξεκίνησε στις 9:00 π.μ. τοπική ώρα στην Ουάσινγκτον (1300 GMT), αναφέρει η Fed σε ανακοίνωσή της. Η απόφασή για το επιτόκιο θα ανακοινωθεί αργότερα την Τετάρτη και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της Fed, συμπεριλαμβανομένου του κ. Πάουελ, έχουν επισημάνει τις τελευταίες εβδομάδες ότι έρχεται μείωση των επιτοκίων αυτόν τον μήνα, καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί προς τον μακροπρόθεσμο στόχο της τράπεζας του 2% και η αγορά εργασίας συνεχίζει να επιβραδύνεται.

Χρηματιστές και αναλυτές παραμένουν αβέβαιοι σχετικά με το ύψος της μείωσης του επιτοκίου αναφοράς δανεισμού της Fed από το τρέχον υψηλό 23 ετών, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 5,25 και 5,50%.

Ορισμένοι προβλέπουν μια μικρότερη μείωση κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι επίκειται μια μεγαλύτερη μείωση, κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Δειτε Επισης

Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές για την μεγάλη βραδιά των IN Business Awards 2024 (pics)
STEAM: Ραγδαία αναπτυσσόμενοι τομείς, αλλά κατά πολύ ανδροκρατούμενοι...Τα ευρήματα της έρευνας «SheSTEAM»
Πάει για εξαγορά του ιατρικού κέντρου «Εδέμ» η Πολυκλινική Υγεία-Η κοινοποίηση στην ΕΠΑ
Μαρία Τσιάκκα: Κουλτούρα πολυφωνίας και συμπερίληψης στην Cyta, όχι απλώς ως σύνθημα αλλά ως πράξη
Ανδρέας Νεοκλέους: Κατακόρυφη αύξηση της ισότιμης συμμετοχής γυναικών στη διευθυντική ομάδα της Cyta
Frou Frou: Βλέπει σημαντική μείωση στις τιμές κακάο μέχρι τέλος 2025-Η εκτίμηση για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου
Ρευστότητα στην οικονομία με τον νέο δανεισμό στα ύψη-Οι καταθέσεις σε Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική
Μειώθηκαν σημαντικά οι ακάλυπτες επιταγές-Μόλις €22.860 η αξία τους τον Απρίλιο
Στην Επ. Οικονομικών οι άμεσες πληρωμές σε όλη την Ευρώπη...Μεταφορά χρημάτων σε μόλις 10 δευτερόλεπτα
ECOMMVERSE από την ECOMMBX...Μια καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα για όλες τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες