Ο Μιχάλης Λούης CEO της Ελληνικής Τράπεζας-Διορισμός με άμεση ισχύ από το Διοικητικό Συμβούλιο

Τον Μιχάλη Λούη ως τον νέο ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας διόρισε, με άμεση ισχύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Ο διορισμός αποφασίστηκε σε συνέχεια της εκλογής του κ. Λούη ως Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβούλου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας και κατόπιν έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα του διορισμού του ως Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβούλου/Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Τράπεζας.

Σε ανακοίνωση της τράπεζας τονίζεται ότι ο Αντώνης Ρούβας, ο οποίος ήταν ο μεταβατικός ανώτατος διευθυντής της τράπεζας από την 1η Αυγούστου 2023, ανέλαβε εκ νέου τα καθήκοντα του ανώτατου οικονομικού διευθυντή.

Η Μαρία Κελέση, η οποία ήταν η μεταβατική ανώτατη οικονομική διευθύντρια της τράπεζας, συνεχίζει τα καθήκοντά της ως Αρχιλογιστής της τράπεζας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μιχάλης Λούης

Ο Μιχάλης Λούης γεννήθηκε το 1962. Κατέχει πτυχίο (B.A.) στη Λογιστική από το Ealing College of Higher Education στο Λονδίνο και μεταπτυχιακό δίπλωμα (M.Sc.) στη Λογιστική & τα Χρηματοοικονομικά από το London School of Economics and Political Science, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα που σχετίζονται με τραπεζική στο INSEAD Business School και στο London Business School.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον τραπεζικό τομέα το 1987 στον Όμιλο της Λαϊκής Κυπριακής Τράπεζας όπου κατείχε διάφορες ανώτερες διευθυντικές θέσεις, και θέσεις σε διοικητικά συμβούλια θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου.

Την περίοδο 1989-1991 εργάστηκε σε μια θυγατρική της HSBC στη Νέα Υόρκη, τη Marine Midland Bank N.A., στο Τμήμα Χρηματοδοτήσεων Επιχειρήσεων. Το 2004 / 2006 ανέλαβε τις θέσεις Γενικού Διευθυντή Ομίλου/Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβούλου Διεθνών Δραστηριοτήτων, αντίστοιχα, της Λαϊκής Κυπριακής Τράπεζας.

Το 2007, εντάχθηκε στον Όμιλο της Τράπεζας Eurobank Α.Ε. ως Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Cyprus Ltd. Υπηρετεί ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ομίλου από το 2015, ως μέλος διαφόρων επιτροπών του Ομίλου, και ως Πρόεδρος και/ή μέλος των διοικητικών συμβουλίων διαφόρων θυγατρικών του Ομίλου στην Κύπρο.

Το 2014, διορίστηκε Επικεφαλής Διεθνών Δραστηριοτήτων και, από το 2019, είναι ο Επικεφαλής Διεθνών Δραστηριοτήτων & Ιδιωτικής Τραπεζικής του Ομίλου της Τράπεζας Eurobank Α.Ε.

Είναι επίσης Πρόεδρος και/ή μέλος των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζικών θυγατρικών του Ομίλου στη Σερβία, Βουλγαρία και Λουξεμβούργο.

Δειτε Επισης

Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή της Κ.Δ. στο μετοχικό κεφάλαιο του GSI-Τι είπε ο Χριστοδουλίδης στον Μητσοτάκη
Μόνο με κάρτα θα μπαίνουν και θα παίζουν οι παίκτες στα καζίνο της Κύπρου από το 2025-Πώς θα λειτουργεί το σύστημα
Ο Ανδρέας Πέτσας νέος CEO της Eurobank Κύπρου
Nicosia Mall: Το success story του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Κύπρου
Τι λέει για πιθανή συμμετοχή της Κ.Δ. στο μετοχικό κεφάλαιο του Great Sea Interconnector το επιχειρείν
Στον αστερισμό της Eurobank με ηχηρή επικρότηση η Ελληνική-Ευοίωνο μέλλον με νέες προοπτικές και ευκαιρίες
Αναβάθμισε την Ελληνική ο Moody’s-Θετικές προοπτικές και οφέλη από την εξαγορά από Eurobank
Η σύνθεση των Επιτροπών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας
Σχεδόν βέβαιο ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια
Συνεχίζει στην προεδρία του Δ.Σ. της Ελληνικής ο Πέτρος Χριστοδούλου-Ποιος εξελέγη αντιπρόεδρος