powered by

Πέτρος Χριστοδούλου: Πολλαπλά οφέλη για την Ελληνική από την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου από Eurobank

Η Ελληνική Τράπεζα με άφθονη ρευστότητα είναι σε ετοιμότητα να χρηματοδοτήσει την κυπριακή οικονομία, τόνισε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της τράπεζας ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Πέτρος Χριστοδούλου.

Ο κ. Χριστοδούλου υπογράμμισε πως παρά τις αντιξοότητες, το 2023 ήταν μια καλή χρονιά για την τράπεζα, κατά την οποία πέτυχε αξιόλογα αποτελέσματα. Υπέδειξε συναφώς πως ο νέος δανεισμός σημείωσε ρεκόρ και ότι ο δείκτης ΜΕΔ μειώθηκε στο 2,5%.

Αναφερόμενος στα ορόσημα για την τράπεζα από την αρχή του 2024, ο πρόεδρος του Δ.Σ. εστίασε στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών από την Eurobank, κάτι που, όπως τόνισε, θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη για την Ελληνική.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 1

Επιπρόσθετα, οριοθέτησε ως ορόσημα την εξαγορά της CNP, γεγονός που καθιστά την Ελληνική ως τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό πάροχο στην Κύπρο, καθώς και την συμφωνά που μετά από δύσκολες και επίπονες διαπραγματεύσεις-σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας-επιτεύχθηκε με την ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης του προσωπικού.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Με την σειρά του, ο μεταβατικός ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Ελληνικής Αντώνης Ρούβας, προέβη σε ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, επισημαίνοντας ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023 αποδεικνύουν ότι το επιχειρηματικό μοντέλο της τράπεζας αποδίδει.

«Παραμένουμε ισχυροί για στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας», υπογράμμισε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΤΥΚ

Ενστάσεις από Δήμητρα…

Στις παρεμβάσεις τους οι μέτοχοι εστίασαν στο ζήτημα της καταβολής μερίσματος, υποβάλλοντας ερωτήματα και ζητώντας διευκρινήσεις για το γεγονός μη καταβολής του.

ΕΙΡΗΝΑΡΧΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΥΗΣ

Μιλώντας από το βήμα της γενικής συνέλευσης εκ μέρους της Δήμητρα Επενδυτική, του δεύτερου δηλαδή μεγαλομέτοχου της Ελληνικής Τράπεζας, ο Στέλιος Τριανταφυλλίδης εξέφρασε ενστάσεις ως προς την συμμετοχή ατόμων που συνδέονται με την Eurobank στο Διοικητικό Συμβούλιο και υποστηρίζοντας πως δεν γίνεται με σωστό τρόπο ο διορισμός του Μιχάλη Λούη στη θέση του CEO, είπε πως η Δήμητρα δεν στηρίζει την υποψηφιότητά του.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ EUROBANK ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η γενική συνέλευση ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή ψηφοφορίας για ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε ο ένατος διαγωνισμός European Money Quiz-Πρώτη συμμετοχή για την Κύπρο
Απορρίφθηκε έφεση σε υπόθεση της Marfin...Επικυρώθηκε πρόστιμο €50.000 από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου
Επικύρωση αναστολής διαπραγμάτευσης μετοχών της Ελληνικής Τράπεζας από Συμβούλιο ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Πόσες μετοχές αγόρασε στο πλαίσιο αγοράς ιδίων μετοχών
Εισαγωγή 317.817 νέων μετοχών της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑΚ και στο ΧΑ-Πότε αρχίζει η διαπραγμάτευσή τους
Έρχεται νέα μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, αλλά… Τι εκτιμούν οι αναλυτές για τη συνέχεια
Κόλλησε στα γρανάζια της δικαιοσύνης η διαχείριση των ΜΕΔ-Δεν προχωρά η λειτουργία ειδικής δικαιοδοσίας
Τράπεζα Κύπρου: Πότε καταβάλλεται το μέρισμα μικτού ποσού €0.48 ανά συνήθη μετοχή
Πότε θα πραγματοποιηθεί και τα θέματα στην ατζέντα του τακτικού παγκύπριου συνεδρίου της ΕΤΥΚ
Deutsche Bank: Bασικός μοχλός ενίσχυσης της κερδοφορίας της Eurobank η Κύπρος-Eπιβεβαίωση θετικής δυναμικής