Μαθήματα ηγεσίας σε πολύπλοκες συνθήκες από Παπαλεξόπουλο και Ευγενίου

Σε έναν κόσμο που καθορίζεται ολοένα και περισσότερο από την απρόβλεπτη φύση του, οι ηγέτες καλούνται συνεχώς να προσαρμόζονται και να επιτυγχάνουν εν μέσω πολυπλοκότητας. Καθώς οι οργανισμοί αντιμετωπίζουν παγκόσμιες κρίσεις, η πλοήγηση σε αυτές τις προκλήσεις απαιτεί οραματική ηγεσία.

Αυτό ακριβώς θα αποτελέσει το κεντρικό θέμα της επικείμενης συζήτησης στο πλαίσιο του 15ου Limassol Economic Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου, ανάμεσα σε δύο διακεκριμένους επιχειρηματικούς ηγέτες, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο πρόεδρο του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Ευγένιο Ευγενίου πρόεδρο του Invest Cyprus, οι οποίοι θα μοιραστούν τις πολύτιμες εμπειρίες τους στη συζήτηση με τίτλο «Leadership insights on navigating complexity».

Οδηγώντας σε επιτυχία μέσα από την κρίση

Τόσο ο κ. Παπαλεξόπουλος όσο και ο κ. Ευγενίου έχουν καθοδηγήσει τους οργανισμούς τους μέσα από μερικές από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της πρόσφατης ιστορίας. Η ηγεσία τους επέτρεψε όχι μόνο την επιβίωση αλλά και την ανάπτυξη των οργανισμών τους σε συνθήκες ακραίας αβεβαιότητας.

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος ο οποίος ηγείται του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, ενός παγκόσμιου παραγωγού τσιμέντου, εδώ και δεκαετίες, θα αναλύσει πώς ο οργανισμός του αντιμετώπισε πολλαπλές παγκόσμιες κρίσεις—συμπεριλαμβανομένων οικονομικών υφέσεων, διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες και μεταβαλλόμενων περιβαλλοντικών κανονισμών.

Θα δώσει μια συνολική εικόνα για το πώς ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ προσαρμόστηκε σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που ενσωματώνει τη βιωσιμότητα και την τεχνολογική καινοτομία ως βασικούς πυλώνες ανάπτυξης.

Από πλευρά του, ο Ευγένιος Ευγενίου, γνωστός για το δυναμικό του ρόλο στη διαμόρφωση του επενδυτικού τοπίου της Κύπρου, θα μοιραστεί τις γνώσεις του για το πώς το Invest Cyprusυπήρξε καθοριστικός παράγοντας στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις και την οικονομική αβεβαιότητα.

Η εμπειρία του ως ηγετικό στέλεχος σε θέματα οικονομικής στρατηγικής και πολιτικής του δίνει μια μοναδική οπτική στη σημασία της πρόβλεψης, της ευελιξίας και της συνεργασίας κατά την αντιμετώπιση εθνικών και παγκόσμιων προκλήσεων.

Ηγεσία σε εποχή ανατροπών

Επί τάπητος θα τεθεί και το ζήτημα του πώς τα ηγετικά στυλ πρέπει να εξελίσσονται για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενός ταχέως μεταβαλλόμενου κόσμου. Και οι δύο ηγέτες θα εξερευνήσουν τον βαθύ αντίκτυπο της τεχνολογικής ανατροπής, της κλιματικής αλλαγής και των μεταβαλλόμενων γεωπολιτικών δυναμικών στις επιχειρηματικές στρατηγικές.

Ο κ. Παπαλεξόπουλος θα αναφερθεί στους τρόπους με τους οποίους ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ αξιοποίησε τις αναδυόμενες τεχνολογίες για να βελτιώσει τις λειτουργίες του και να παραμείνει ανταγωνιστικός σε έναν κλάδο που συχνά περιορίζεται από περιβαλλοντικούς και ρυθμιστικούς παράγοντες.

Από την άλλη, ο κ. Ευγενίου θα αναδείξει το πώς η Κύπρος έχει καταφέρει να αναδειχθεί ως μια ανθεκτική οικονομία, αξιοποιώντας την καινοτομία και τις στρατηγικές συνεργασίες για να προσελκύσει επενδύσεις.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στο Limassol Economic Forum θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν από επιχειρηματικούς ηγέτες αποκτήσουν μοναδικές γνώσεις για το πώς σκέφτονται και διαχειρίζονται οι κορυφαίοι ηγέτες τις κρίσεις*, διασφαλίζοντας ότι οι οργανισμοί τους όχι μόνο επιβιώνουν αλλά και αναπτύσσονται.

Το Forum υπόσχεται να προσφέρει:

  • Πραγματικά παραδείγματα για το πώς αυτοί οι ηγέτες πλοηγήθηκαν μέσα από πρωτοφανείς διαταραχές και τι έμαθαν στη διαδικασία
  • Στρατηγικές συμβουλές για την αξιοποίηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.
  • Χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να οικοδομηθεί ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα σε ένα οργανισμό κατά την αντιμετώπιση αβεβαιότητας

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Limassol Economic Forum για μια ημέρα γεμάτη έμπνευση, συζητήσεις υψηλού επιπέδου και μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης. Το φόρουμ απευθύνεται αποκλειστικά σε ανώτατα στελέχη και αποφασιστικά μέλη επιχειρήσεων, με σκοπό την προώθηση του επιχειρηματικού διαλόγου στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Σημειώστε την ημερομηνία: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024, και ετοιμαστείτε να εμπνευστείτε από τους ηγέτες που διαμορφώνουν το μέλλον των επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Πληροφορίες συνεδρίου:

  • Οργανωτές: ΙΜΗ και περιοδικό IN Business
  • Platinum Partners: Τράπεζα Κύπρου, Deloitte Cyprus, Elias Neocleous & Co LLC
  • Strategic Partner: Freedom24
  • Luxury Property Sponsor: Leptos Group
  • Σε συνεργασία με: Cyprus LSE Alumni Association
  • Υποστηρικτές: Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, Invest Cyprus
  • Χορηγός Επικοινωνίας: Cyprus Business News (CBN), περιοδικό GOLD

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

  • Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820
  • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Μόνο με κάρτα θα μπαίνουν και θα παίζουν οι παίκτες στα καζίνο της Κύπρου από το 2025-Πώς θα λειτουργεί το σύστημα
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Ο Ανδρέας Πέτσας νέος CEO της Eurobank Κύπρου
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού
Nicosia Mall: Το success story του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Κύπρου