powered by

Η μεγαλύτερη περιβαλλοντική εκστρατεία και ταυτόχρονη εθελοντική δράση στην Κύπρου έρχεται

Let’s Do It! Cyprus, η μεγαλύτερη περιβαλλοντική εκστρατεία και ταυτόχρονη εθελοντική δράση στην Κύπρο, έρχεται ξανά κατά την εβδομάδα 28 Οκτωβρίου- 3 Νοεμβρίου 2024 με τη θεματική #ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ.

Σκοπός της εκστρατείας είναι η συμμετοχή και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το Let’s do it! Cyprus, αποτελεί μέρος της δράσης Let’s do it! World και World Cleanup Day, δύο παγκόσμιων εκστρατειών, που σκοπό έχουν να απαλλάξουν τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Ταυτόχρονα, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα που έχει οργανωθεί ανά το παγκόσμιο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, η Κύπρος παραμένει στις πρώτες χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή σκουπιδιών στην Ευρώπη.

Η εκστρατεία Let’s Do It! Cyprus δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 2012, μετρώντας πέραν των 250 χιλιάδων εθελοντών, και απαλλάσσοντας την Κύπρο από εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών, που βρίσκονται στους δρόμους, στις πόλεις και στο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας.

Η εκστρατεία διοργανώνεται από το περιβαλλοντικό και εθελοντικό δίκτυο Together Cyprus υπό την αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και με την ενεργή στήριξη του Τμήματος Δασών, της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και με την συμμετοχή πληθώρας δημόσιων φορέων και οργανισμών.

Η εγγραφή των εθελοντών γίνεται διαδικτυακά ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο ή μέσω της ιστοσελίδας www.togethercyprus.org

Οι καθαρισμοί που θα πραγματοποιηθούν στον Πεδιαίο Ποταμό εντάσσονται στο πλαίσιο του 1ου Αειφόρου Φεστιβάλ Πεδιαίου που διοργανώνεται από το Γραφείο της Επίτροπου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με 14 Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένων των Δήμων και Κοινοτήτων, των οποίων τα διοικητικά όρια διασχίζει ο Πεδιαίος, εννέα Κρατικές Υπηρεσίες, καθώς και 23 Φορείς (Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια κ.ά.).

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί ιδιαίτερα τόσο τους εθελοντές, όσο και τους χορηγούς, για τη διαχρονική στήριξη και την γενναιόδωρη προσφορά τους, χωρίς την οποία η εκστρατεία δε θα ήταν εφικτή. Οι οργανισμοί που συνέβαλαν στη φετινή διοργάνωση είναι οι ακόλουθοι:

  • Platinum: Πετρολίνα
  • Gold: Hellenic Tzilalis, Εvimeria
  • Silver: Mr. Bin, Gap-Akis Express, Οmnia
  • Bronze: Τσιμεντοποιία Βασιλικού, Ελληνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ
  • Supporter: CYTA, Mcdonalds, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), Υφυπουργείο Τουρισμού, Τμήμα Δασών
  • Χορηγοί Επικονωνίας: IMH, InBusiness, Reporter, Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
  • Yπό την Αιγίδα: Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος

#letsdoitcyprus #stoxerisou #2024

Δειτε Επισης

Μνημόνιο συναντίληψης ανάμεσα σε CICMC και Πανεπιστήμιο Λεμεσού-Σκοπός μια παραγωγική συνεργασία
Νέα ευρωπαϊκή διάκριση της ΟΕΒ-Ηγετικός ο ρόλος της στην κυκλική οικονομία
Μια ομιλία πηγή έμπνευσης και σαφής οδοδείκτης για το προσωπικό της Logicom από τον Βαρνάβα Ειρήναρχο
Βράβευση για τη Marathon Distributors στα IN Business Supply Chain & Logistics Awards
Το SIL Accelerator της KPMG Κύπρου: Όσα δήλωσαν οι επικεφαλής του προγράμματος στο IN Business TV (video)
Business Escape Challenge: Μια αξέχαστη εμπειρία από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus
COSMOS Insurance: Η νέα καμπάνια και το όραμα για έναν «αγγελικά πλασμένο κόσμο»
Βασικές ανάγκες και ανησυχίες από τη φορολογική μεταρρύθμιση
Το μέλλον της εφοδιαστικής αλυσίδας & logistics κρίνεται από τις λύσεις
Είσαι επιχειρηματίας στον τομέα της Μεταποίησης; Υπέβαλε αίτηση για το Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας ΟΕΒ