Η μεγαλύτερη περιβαλλοντική εκστρατεία και ταυτόχρονη εθελοντική δράση στην Κύπρου έρχεται

Let’s Do It! Cyprus, η μεγαλύτερη περιβαλλοντική εκστρατεία και ταυτόχρονη εθελοντική δράση στην Κύπρο, έρχεται ξανά κατά την εβδομάδα 28 Οκτωβρίου- 3 Νοεμβρίου 2024 με τη θεματική #ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ.

Σκοπός της εκστρατείας είναι η συμμετοχή και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το Let’s do it! Cyprus, αποτελεί μέρος της δράσης Let’s do it! World και World Cleanup Day, δύο παγκόσμιων εκστρατειών, που σκοπό έχουν να απαλλάξουν τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Ταυτόχρονα, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα που έχει οργανωθεί ανά το παγκόσμιο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, η Κύπρος παραμένει στις πρώτες χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή σκουπιδιών στην Ευρώπη.

Η εκστρατεία Let’s Do It! Cyprus δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 2012, μετρώντας πέραν των 250 χιλιάδων εθελοντών, και απαλλάσσοντας την Κύπρο από εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών, που βρίσκονται στους δρόμους, στις πόλεις και στο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας.

Η εκστρατεία διοργανώνεται από το περιβαλλοντικό και εθελοντικό δίκτυο Together Cyprus υπό την αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και με την ενεργή στήριξη του Τμήματος Δασών, της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και με την συμμετοχή πληθώρας δημόσιων φορέων και οργανισμών.

Η εγγραφή των εθελοντών γίνεται διαδικτυακά ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο ή μέσω της ιστοσελίδας www.togethercyprus.org

Οι καθαρισμοί που θα πραγματοποιηθούν στον Πεδιαίο Ποταμό εντάσσονται στο πλαίσιο του 1ου Αειφόρου Φεστιβάλ Πεδιαίου που διοργανώνεται από το Γραφείο της Επίτροπου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με 14 Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένων των Δήμων και Κοινοτήτων, των οποίων τα διοικητικά όρια διασχίζει ο Πεδιαίος, εννέα Κρατικές Υπηρεσίες, καθώς και 23 Φορείς (Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια κ.ά.).

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί ιδιαίτερα τόσο τους εθελοντές, όσο και τους χορηγούς, για τη διαχρονική στήριξη και την γενναιόδωρη προσφορά τους, χωρίς την οποία η εκστρατεία δε θα ήταν εφικτή. Οι οργανισμοί που συνέβαλαν στη φετινή διοργάνωση είναι οι ακόλουθοι:

  • Platinum: Πετρολίνα
  • Gold: Hellenic Tzilalis, Εvimeria
  • Silver: Mr. Bin, Gap-Akis Express, Οmnia
  • Bronze: Τσιμεντοποιία Βασιλικού, Ελληνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ
  • Supporter: CYTA, Mcdonalds, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), Υφυπουργείο Τουρισμού, Τμήμα Δασών
  • Χορηγοί Επικονωνίας: IMH, InBusiness, Reporter, Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
  • Yπό την Αιγίδα: Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος

#letsdoitcyprus #stoxerisou #2024

Δειτε Επισης

Αλέξης Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για τη μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών
Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βράβευσε για δεύτερη χρονιά τους Νέους Επιχειρηματίες στην Κύπρο
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Οικογένεια ενωμένη, επιχείρηση πετυχημένη-Το ανανεωμένο εργαστήριο
Τιμητική εκδήλωση του Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ο ρόλος του χρηματοπιστωτικού τομέα στην πράσινη μετάβαση
CBN Young Dragon Awards: Ανακοινώνονται τον Οκτώβριο οι τρεις φιναλίστ σε κάθε κατηγορία υποψηφιοτήτων
Μαθήματα ηγεσίας σε πολύπλοκες συνθήκες από Παπαλεξόπουλο και Ευγενίου
Στην προεδρία του Advisory Board του CIM-Cyprus Business School ο Μ. Καπιρής-Αντιπρόεδρος η Ν. Πηλείδου
Όλα έτοιμα για το άνοιγμα της PadelPro στη Λευκωσία-Open days στις 22 και 24 Σεπτεμβρίου