Πιστοποίηση ISO 27001 για την εταιρεία Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες

Πρόσφατα, η δικηγορική εταιρεία Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ πιστοποιήθηκε με το ISO 27001, το αναγνωρισμένο διεθνές πρότυπο ασφάλειας των πληροφοριών.

Το εν λόγω διεθνές πρότυπο διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών (Information Security Management System) παρέχει στους Οργανισμούς ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης, ενώ καθορίζει τις απαιτήσεις για τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας, της ακεραιότητας και της διαθεσιμότητας των πληροφοριών τους.

2

Η κατοχή αυτού του προτύπου, ειδικά για μια δικηγορική εταιρία, έχει ιδιαίτερη σημασία ένεκα της φύσης των εργασιών της, η οποία είναι ουσιαστικά ταυτόσημη με τη διαχείριση ευαίσθητων και εμπιστευτικών πληροφοριών. Η σχέση δικηγόρου- πελάτη έχει ως βασικό συστατικό στοιχείο την εμπιστοσύνη. Ως εκ τούτου, προϋποθέτει ότι οι πληροφορίες και τα προσωπικά του δεδομένα τυγχάνουν χειρισμού σ’ ένα περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστευτικότητας.

Η κατοχή του προτύπου ISO 27001 ενισχύει την εμπιστοσύνη των πελατών προς τη δικηγορική εταιρεία Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, διασφαλίζοντας ότι οι πληροφορίες τους τυγχάνουν χειρισμού στο μέγιστο επίπεδο ασφαλείας.

Το συγκεκριμένο πρότυπο επιβεβαιώνει τη δέσμευση της δικηγορικής εταιρείας να τηρεί τις αυστηρότερες διεθνείς απαιτήσεις ασφαλείας, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο τομέα, όπως είναι η δικηγορία, η εφαρμογή τεχνολογιών και διαδικασιών που προστατεύουν τις ευαίσθητες πληροφορίες αποτελεί ουσιώδες πλεονέκτημα, προσθέτοντας αξία στις υπηρεσίες της, καθώς της επιτρέπει να ανταποκρίνεται με αξιοπιστία στις ανάγκες των πελατών της.

3

Η συνεχής συμμόρφωση με το ISO 27001 εξασφαλίζει ότι οι διαδικασίες διαχείρισης των πληροφοριών είναι ασφαλείς, προστατεύοντας τα δεδομένα των πελατών από απώλεια, κλοπή ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Το σύστημα διαχείρισης καλύπτει πολιτικές, διαδικασίες, τεχνολογία και τον ανθρώπινο παράγοντα.

Η απόκτηση της πιστοποίησης ISO 27001 προσφέρει στη δικηγορική εταιρεία Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ σημαντικά πλεονεκτήματα. Η διαδικασία ήταν απαιτητική και διήρκησε αρκετούς μήνες, περιλαμβάνοντας εκτενείς ελέγχους σε πολλαπλά επίπεδα, όπως οι πολιτικές διαχείρισης πληροφοριών, η εκπαίδευση του προσωπικού και η τεχνολογική υποδομή. Απαιτείται επίσης η υιοθέτηση ενός δομημένου συστήματος που να καλύπτει την ασφάλεια των πληροφοριών σε όλα τα στάδια.

Αυτό περιλαμβάνει τις πολιτικές και τις διαδικασίες (πολιτικές, τρόποι διαχείρισης, πρόσβαση και αποθήκευση πληροφοριών), το ανθρώπινο δυναμικό (καθορισμός ρόλων, εκπαίδευση προσωπικού) και τα τεχνολογικά μέτρα (εφαρμογή τεχνολογιών ασφάλειας).

Εκτείνεται παράλληλα από τη λεπτομερή ανάλυση και την αξιολόγηση κινδύνων, στην εφαρμογή ελέγχων ασφάλειας, στην εκπαίδευση του προσωπικού, στον εσωτερικό έλεγχο και στην επιθεώρηση.

4

Για την επιτυχία της εν λόγω διαδικασίας χρειάστηκε η εμπλοκή τόσο των στελεχών του γραφείου όσο και του προσωπικού.

Η διατήρηση της πιστοποίησης απαιτεί συνεχή αναπροσαρμογή των διαδικασιών του, ώστε να ανταποκρίνεται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες προκλήσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια των πληροφοριών. Αυτό διασφαλίζει ότι η δικηγορική εταιρεία Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ παραμένει στην κορυφή της τεχνολογίας και των πρακτικών ασφαλείας.

Δειτε Επισης

Αλέξης Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για τη μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών
Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βράβευσε για δεύτερη χρονιά τους Νέους Επιχειρηματίες στην Κύπρο
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Οικογένεια ενωμένη, επιχείρηση πετυχημένη-Το ανανεωμένο εργαστήριο
Τιμητική εκδήλωση του Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ο ρόλος του χρηματοπιστωτικού τομέα στην πράσινη μετάβαση
CBN Young Dragon Awards: Ανακοινώνονται τον Οκτώβριο οι τρεις φιναλίστ σε κάθε κατηγορία υποψηφιοτήτων
Μαθήματα ηγεσίας σε πολύπλοκες συνθήκες από Παπαλεξόπουλο και Ευγενίου
Στην προεδρία του Advisory Board του CIM-Cyprus Business School ο Μ. Καπιρής-Αντιπρόεδρος η Ν. Πηλείδου
Όλα έτοιμα για το άνοιγμα της PadelPro στη Λευκωσία-Open days στις 22 και 24 Σεπτεμβρίου