Γιώργος Χρυσοχός: Η νέα εποχή της Λευκωσίας, το όραμα της Cyfield και τα εμβληματικά έργα της εταιρείας στο κέντρο

Την ανάγκη παροχής νέων κινήτρων, καθώς και αντικινήτρων, τα οποία να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα, προκειμένου το κέντρο της Λευκωσίας να καταστεί ένας ελκυστικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά κανείς, τονίζει ο εκτελεστικός διευθυντής τoυ oμίλου Cyfield, Γιώργος Χρυσοχός.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο κ. Χρυσοχός υποδεικνύει πως πέραν των κινήτρων θα πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω και η εμπορική δραστηριότητα στο κέντρο της Λευκωσίας, επισημαίνοντας, παράλληλα, τον ρόλο των τοπικών αρχών σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση εκδηλώσεων και πολιτιστικών δράσεων, οι οποίες θα φέρουν τους Λευκωσιάτες ξανά πίσω στο κέντρο.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχός αναφέρεται στα εμβληματικά έργα που υλοποίησε, υλοποιεί και προγραμματίζει να υλοποιήσει η Cyfield στο κέντρο της Λευκωσίας, όπως το «360 Nicosia», το «Stasikratous Residences», το «Downtown Residences» και το «King’s Gardens», τονίζοντας ότι το όραμα της Cyfield είναι ταυτισμένο με την ανάπτυξη της Λευκωσίας.

«Ακριβώς γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, να δημιουργούμε και να ενισχύουμε μέσα από τα έργα μας την αναβάθμιση της πρωτεύουσας», υπογραμμίζει.

360

«Η Λευκωσία πάντα είχε όλες τις προδιαγραφές για να εξελιχθεί»

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε το κέντρο της Λευκωσίας να ακολουθεί μια έντονα αναπτυξιακή πορεία και να συγκεντρώνει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, που δημιουργεί για την καρδιά της πρωτεύουσας ένα καινούργιο ελκυστικό πρόσωπο. Είναι ακριβώς αυτές τις προοπτικές που διαβλέψατε ως Cyfield και επενδύσατε στην περιοχή με εμβληματικά έργα, όπως για παράδειγμα το «360 Nicosia», το «Stasikratous Residences» και το «Downtown Residences»;

Ως μια εταιρεία με πορεία 35 χρόνων, που ηγείται στον κατασκευαστικό τομέα και στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων στην Κύπρο, έχουμε μάθει να βλέπουμε μπροστά. Όχι μόνο να αντιλαμβανόμαστε τις προοπτικές που υπάρχουν, αλλά και να τις δημιουργούμε κιόλας.

Η Λευκωσία πάντα είχε όλες τις προδιαγραφές για να εξελιχθεί. Και τώρα, είναι η στιγμή της. Η πρωτεύουσά μας, αλλάζει. Χρόνο με τον χρόνο αναπτύσσεται και εκσυγχρονίζεται. Αυτό συμβαίνει κυρίως χάρη στα μεγάλα και τα μικρά έργα που, είτε έχουν ήδη υλοποιηθεί είτε βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης.

Από τις εργασίες αναβάθμισης στους δρόμους, τους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, τα καταστήματα και τις εμπορικές οδούς, τους χώρους πολιτισμού, τις επενδύσεις και την κάθοδο εκατοντάδων ξένων εταιρειών.

Απ' όπου και εάν κοιτάξεις τη Λευκωσία σήμερα, βλέπεις την εξέλιξη. Και φυσικά, αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της αναπτυξιακής πορείας, είναι και τα-όπως πολύ σωστά τα χαρακτηρίσατε-εμβληματικά έργα με την υπογραφή της Cyfield.

Το «360 Nicosia», το «Stasikratous Residences» και το «Downtown Residences», φέρνουν μαζί τους έναν αέρα ανανέωσης και αναβάθμισης στο κέντρο, δίνοντάς του ξανά ζωή και κάνοντας την καρδιά του να χτυπήσει-μετά από χρόνια-και πάλι δυνατά.

bird's eye downtown residences

Το «King’s Gardens» είναι με τη σειρά του ένα ακόμη εμβληματικό έργο της Cyfield, που έρχεται να εμπλουτίσει περαιτέρω τον τομέα της πολυτελούς διαβίωσης στο κέντρο. Πείτε μας κάτι και για το συγκεκριμένο έργο;

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτίριο, το οποίο αντιπροσωπεύει το όραμα για το αύριο και τη ζωή σε μία πράσινη και βιώσιμη πόλη. Το κτίριο 80 μέτρων που βρίσκεται υπό μελέτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2026, θα ανεγερθεί στην καρδιά της πόλης και συγκεκριμένα επί της οδού Βασιλέως Παύλου, απέναντι από το παλιό ΓΣΠ.

Η καινοτόμα ανάπτυξη με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, που πραγματικά ξεχωρίζει στον ορίζοντα της Λευκωσίας, θα διαθέτει 188 διαμερίσματα με ποικιλία χώρων διαβίωσης ώστε να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ανάγκες των αγοραστών.

Το καθένα από τα διαμερίσματα έχει σχεδιαστεί με την ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια, τη λειτουργικότητα και τη δέσμευση στη βιωσιμότητα.

Στόχος μας είναι μέσα από την εν λόγω ανάπτυξη να απευθυνθούμε σε εκείνη την ομάδα των αγοραστών που αναζητεί έναν κομψό χώρο, που προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, αλλά κοστίζει λιγότερο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι λόγω και του μεγέθους των διαμερισμάτων, το King’s Gardens είναι η ιδανική επιλογή για επιχειρήσεις, αλλά και για επένδυση τύπου Buy to let.

kings gardens

«Το όραμα της Cyfield είναι ταυτισμένο με την ανάπτυξη της Λευκωσίας»

Αντιλαμβανόμαστε ότι τα πλάνα και το όραμα της Cyfield για τη μεταμόρφωση του κέντρου της Λευκωσίας δεν σταματούν, όσον αφορά τη συμβολή της εταιρείας προς αυτή την κατεύθυνση, στα έργα που έχουν προαναφερθεί. Μπορείτε να μας αποκαλύψετε κατά πόσο εξετάζετε νέες αναπτύξεις, ποιες είναι αυτές και πότε θα εισέλθουν σε τροχιά υλοποίησης;

Το όραμα της Cyfield είναι ταυτισμένο με την ανάπτυξη της Λευκωσίας. Ακριβώς γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, να δημιουργούμε και να ενισχύουμε μέσα από τα έργα μας την αναβάθμιση της πρωτεύουσας.

Η εταιρεία μας ήταν και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης αναπτυξιακής πορείας της Λευκωσίας και θα συνεχίσει να είναι και στο μέλλον. Δημιουργώντας σύγχρονες αναπτύξεις που έρχονται να συναντήσουν τη σπουδαία αρχιτεκτονική κληρονομία της ιστορικής πόλης, χτίζουμε τη γέφυρα στο αύριο και τη νέα εποχή.

Μια εποχή όπου το κέντρο της πόλης μας θα αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για να ζήσει κανείς, να εργαστεί, να δημιουργήσει και να επενδύσει.

Επικεντρωνόμαστε λοιπόν στα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα οποία φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας και αξιοπιστίας της Cyfield, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε να αναζητούμε και να δημιουργούμε νέες ευκαιρίες για τη Λευκωσία.

stasikratous

Το αγοραστικό ενδιαφέρον...

Όσον αφορά το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι ικανοποιητικό; Από ποιους προέρχεται κατά κύριο λόγο και σε ποιο βαθμό διαπιστώνετε ενδιαφέρον και από Κύπριους για οικιστικές αναπτύξεις, όπως οι προαναφερθείσες στο κέντρο της Λευκωσίας;

Από την πρώτη στιγμή που αρχίσαμε να σχεδιάζουμε και να αναπτύσσουμε έργα στο κέντρο της Λευκωσίας, η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των αγοραστών -ντόπιων και ξένων- υπήρξε τεράστιο.

Είναι γεγονός ότι πολλοί περίμεναν χρόνια να δουν να δημιουργούνται τέτοιου είδους εμβέλειας και πολυτέλειας αναπτύξεις στην καρδιά της αστικής ζωής. Συνεπώς, το ενδιαφέρον υπήρξε κάτι περισσότερο από ικανοποιητικό από την αρχή αυτής της προσπάθειας, που είχε ως στόχο να επαναφέρουμε τη ζωή στο κέντρο.

Στην περίπτωση του 360, του ψηλότερου κτιρίου της Λευκωσίας, όπου η πολυτέλεια είναι το κύριο χαρακτηριστικό που διέπει κάθε πτυχή του -από τα διαμερίσματα μέχρι και τις υπηρεσίες- το ενδιαφέρον υπήρξε μεγαλύτερο από πλευράς ξένων αγοραστών.

Γι’ αυτό όμως, προχωρήσαμε στην ανάπτυξη δύο άλλων μεγάλων έργων-του Stasikratous Residences και του DownTown Residences-που βρίσκονται στην εμπορική οδό Στασικράτους και αποτελούν μία πιο προσιτή επιλογή για τους Κύπριους αγοραστές.

Στην περίπτωση του King’s Gardens, που βρίσκεται στα αρχικά στάδια κατασκευής του, μέχρι στιγμής διαπιστώνουμε πως το ενδιαφέρον από ντόπιους για επένδυση, είναι πολύ μεγάλο.

Η τεράστια ανταπόκριση που λαμβάνουμε για τις αναπτύξεις στο κέντρο της Λευκωσίας, είναι και αυτή που μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να προσφέρουμε στους αγοραστές ακίνητα που καλύπτουν τις ξεχωριστές ανάγκες τους.

chrysochos giorgos

Τι πρέπει να γίνει για να καταστεί ελκυστικός προορισμός το κέντρο της Λευκωσίας

Τα έργα που γενικότερα έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της Λευκωσίας, όπως για παράδειγμα η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, η πεζοδρόμηση της Μακαρίου κ.ά., συνέβαλαν και πόσο στην προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της περιοχής ως ένας ελκυστικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιείτε επιχειρηματικά κανείς;

Χωρίς καμία αμφιβολία. Μία βόλτα στο κέντρο της Λευκωσίας σήμερα, είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς τη «μεταμόρφωση» που βιώνει τα τελευταία χρόνια και η οποία είναι πραγματικά άξια θαυμασμού.

Μετά από δεκαετίες, η Λευκωσία εξελίσσεται σε μία πραγματικά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, η οποία τα έχει όλα. Μία μοντέρνα πλατεία Ελευθερίας, που ενώνει το ιστορικό κέντρο με τη σύγχρονη πόλη και η οποία δίνει τον παλμό σε ολόκληρη τη Λευκωσία. Ένα νέο Δημαρχείο στην καρδιά του ιστορικού κέντρου που συνδέει το χθες με το αύριο.

Το ανανεωμένο εμπορικό τρίγωνο με τις Μακαρίου και Στασικράτους να προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία για ψώνια, καφέ, φαγητό και διασκέδαση στους επισκέπτες του. Χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας για κάθε γούστο, αλλά και χώρους πολιτισμού που φιλοξενούν σχεδόν καθημερινά πληθώρα εκδηλώσεων, συναυλιών και παραστάσεων.

Όλα αυτά, η μακραίωνη ιστορία και η μοναδική αρχιτεκτονική της πόλης, σε συνάρτηση με τα άλλα μικρά και μεγάλα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται, όπως για παράδειγμα το νέο κυπριακό μουσείο, καθώς και η νέα πλατεία στο χώρο του παλιού ΓΣΠ που φέρουν την υπογραφή της Cyfield, συνθέτουν το σκηνικό μίας πρωτεύουσας στην οποία μπορεί ο καθένας να ζήσει, να σπουδάσει, να εργαστεί, να εξελιχθεί και να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά.

Και μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια πως η Cyfield ήταν παρούσα σε κάθε στάδιο της εξέλιξη της Λευκωσίας, μέσα από τα έργα και τις αναπτύξεις της, που συνέβαλαν σημαντικά στη συνολική αναβάθμισή της.

Η ανάγκη για νέα κίνητρα, αλλά και...αντικίνητρα

Τι άλλο θα μπορούσε κατά την άποψή σας να γίνει από πλευράς δημόσιου τομέα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και πώς θα μπορούσε το κράτος να έρθει περισσότερο ως αρωγός σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα. Είτε αυτές αφορούν το real estate είτε άλλους τομείς…

Είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν. Αρκεί να υπάρχει στρατηγικό πλάνο, με καθορισμένες ενέργειες, κίνητρα και μέτρα που θα συμβάλλουν προς την επίτευξη του επιθυμητού στόχου.

Όταν πριν από περίπου δέκα χρόνια δημιουργήθηκε η ανάγκη για αναζωογόνηση και ανάπτυξη του κέντρου της Λευκωσίας, οι αρμόδιοι φορείς μέσα από την παραχώρηση κινήτρων συνέβαλαν καθοριστικά προς την ανάπτυξη των πρώτων ψηλών κτιρίων και τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής.

Σήμερα, ωστόσο, δεν ισχύουν τα ίδια δεδομένα. Τα κίνητρα που είχαν δοθεί τότε, έχουν πάψει ουσιαστικά να αποτελούν κίνητρα καθώς έχουν ενσωματωθεί στις αξίες των ακινήτων.

Υπάρχει λοιπόν η ανάγκη για νέα κίνητρα, αλλά και αντικίνητρα, τα οποία να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα. Η φορολόγηση αδρανούς γης στο κέντρο της Λευκωσίας θα μπορούσε να αποτελεί για παράδειγμα ένα τρόπο που να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη άρα και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Αντίστοιχα κίνητρα χρειάζονται και για την αναβάθμιση της εντός των τειχών πόλης, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν ακίνητα που είτε είναι αδρανή είτε ενίοτε εμπίπτουν και στην κατηγορία των επικίνδυνων οικοδομών με σοβαρά θέματα για την ασφάλεια και τη υγεία των πολιτών.

Την ίδια ώρα, για να γίνει το κέντρο της Λευκωσίας ακόμα πιο ελκυστικό και να προσελκύσει αγοραστές, αλλά και επενδυτές χρειάζεται να αναπτυχθεί περαιτέρω η εμπορική δραστηριότητα.

Χρειάζεται δηλαδή να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες για να επιστρέψει ο κόσμος στο κέντρο και να ζήσει ξανά η Λευκωσία στιγμές που είχε ζήσει και στο παρελθόν. Άλλωστε κάθε πόλη στο τέλος της ημέρας δεν είναι μόνο τα κτίρια αλλά είναι οι άνθρωποι της.

Κι εδώ είναι ο ρόλος των τοπικών αρχών, του Δήμου Λευκωσίας σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση εκδηλώσεων και πολιτιστικών δράσεων, οι οποίες θα φέρουν τους Λευκωσιάτες ξανά πίσω στο κέντρο.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα από αποσπασματικές κινήσεις, αλλά χρειάζεται όραμα, προσπάθεια και συνέπεια μέσα από ένα σωστό σχεδιασμό.

Το όραμα της Cyfield για το αύριο της πόλης

Εξ όσων γνωρίζουμε, η Cyfield διοργανώνει στις 19 Σεπτεμβρίου μια ξεχωριστή εκδήλωση-παρουσίαση για να προβάλει το νέο πρόσωπο, τις μελλοντικές προοπτικές και τις επενδυτικές δυνατότητες που αναδεικνύει το κέντρο της Λευκωσίας. Τι θα περιλαμβάνει και ποιος ο ουσιαστικός στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης;

Πράγματι, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, η εταιρεία μας διοργανώνει την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30μ.μ., την εκδήλωση «Η Νέα Εποχή του Κέντρου της Λευκωσίας: Το σύγχρονο lifestyle και οι επενδυτικές προοπτικές».

Από τη μεγάλη αυτή εκδήλωση για την πρωτεύουσα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν ο Δήμαρχος Λευκωσία κ. Χαράλαμπος Προύντζος, ο πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, οι οποίοι θα απευθύνουν τους δικούς τους χαιρετισμούς τους για τη νέα εποχή στην οποία περνάει το κέντρο της Λευκωσίας.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης ιστορική αναδρομή στο κέντρο της πόλης από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, κ. Αχιλλέα Γραμματικόπουλο.

Ακολούθως, θα γίνει παρουσίαση του νέου προσώπου, των προοπτικών και των επενδυτικών ευκαιριών του κέντρου, αλλά και του οράματος της Cyfield για το αύριο της πόλης.

Στόχος της Cyfield μέσα από αυτή τη μοναδική εκδήλωση, είναι η ανάδειξη της ίδιας της Λευκωσίας, της δυναμικής πορείας που ακολουθεί και του λαμπρού μέλλοντος που διαμορφώνεται ενώπιον της, μέσα από τη συνεργασία όλων εμάς, των επιχειρηματιών και των αρμόδιων φορέων που νοιαζόμαστε για την πόλη μας και το αύριο της.

Με αυτή την εκδήλωση θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η νέα εποχή της Λευκωσίας είναι εδώ και η Cyfield δηλώνει για άλλη μία φορά παρούσα.

Δειτε Επισης

Γιορτάζει δέκα χρόνια λειτουργίας η Μαρίνα Λεμεσού-Μοναδικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες
ΕΤΕΚ: Ζητά εφαρμογή ολιστικής στρατηγικής για πολεοδομική αμνηστία-«Να κλείσει ο κύκλος της αναρχίας»
Μαρίνα Παραλιμνίου: Ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους η πρώτη φάση-Η πορεία υλοποίησης του έργου
Γιώργος Χρυσοχός: Η νέα εποχή της Λευκωσίας, το όραμα της Cyfield και τα εμβληματικά έργα της εταιρείας στο κέντρο
Κ. Γιωρκάτζης: Τι πρέπει να γίνει για βελτίωση των διαδικασιών αδειοδότησης από ΕΟΑ
Οι δύο νέες γραφειακές αναπτύξεις της bbf: στη Λευκωσία-Εδραιώνεται στον τομέα των εμπορικών ακινήτων(pics)
Τάσος Καζίνος: Η εξαγορά του Labs Tower και γιατί αποφάσισε να επεκταθεί στην Κύπρο η Trastor-Τα μελλοντικά πλάνα
Τίτλοι ιδιοκτησίας έναντι καθορισμένου χρηματικού αντιτίμου-Πράσινο Υπουργικού στο σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας
Στα €70 εκατ. το κατασκευαστικό κόστος των νέων φοιτητικών εστιών του Παν. Κύπρου
Ανακαλύψτε οκτώ μοναδικές ευκαιρίες για διαμερίσματα στη Λευκωσία που δεν πρέπει να χάσετε