Ιωάννα Φιάκκου: Αδιαπραγμάτευτη η ανάπτυξη της ΕΑΣ-Στόχος η εμπιστοσύνη παικτών, αγοράς και κοινωνίας

«Στοχεύσαμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των παικτών για δίκαιο και ασφαλές παιχνίδι», δήλωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκκου η οποία παρουσίασε τα σπουδαία οφέλη από την άνοδο της στοιχηματικής δραστηριότητας στην Κύπρο, τις προκλήσεις και την επόμενη μέρα.

Μιλώντας στην εκδήλωση «Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση» η Πρόεδρος της Αρχής αναφέρθηκε σε σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας που συνδυάζουν όραμα, ηγεσία, πάθος για δουλειά και προσαρμοστικότητα.

"Στοχεύσαμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των παικτών για δίκαιο και ασφαλές παιχνίδι", είπε, ενώ στη συνέχεια δήλωσε πως σκοπός ήταν και είναι η ύπαρξη εμπιστοσύνης των εποπτευομένων για ισόνομη αγορά αλλά και της κοινής γνώμης. "Στόχος η εμπιστοσύνη παικτών, αγοράς και κοινωνίας", δήλωσε.

Ακολούθως συνέχισε, λέγοντας: «Η πορεία και δράση της Αρχής καθορίζεται από τη δράση από τον σκοπό της ίδρυσης: Να ασκούμε αποτελεσματική ρύθμιση και να διασφαλίζουμε το δημόσιο συμφέρον».

«Μέσα από την αποστολή μας καταγράφηκε ουσιαστική ανάπτυξη της στοιχηματικής δραστηριότητας στην Κύπρο, είπε στη συνέχεια», για να προσθέσει το γεγονός ότι «η συνεισφορά του τομέα στο ΑΕΠ της Κύπρου ανέρχεται στο 3,72%.»

Συνολικά τα έσοδα από τη στοιχηματική δραστηριότητα έσοδα ανήλθαν στο 1 δις ευρώ το 2023 με αύξηση 79 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2020, πρόσθεσε κατά τον απολογισμό της.

Το κράτος έλαβε πέραν των 42 εκατ. ευρώ μέσα από την εν λόγω δραστηριότητα, ανέφερε και πως οι αθλητικές ομοσπονδίες εξασφάλισαν 8,5 εκατ. ευρώ.

Σήμερα εποπτεύονται 20 εταιρείες παροχής διαδικτυακού στοιχήματος, είπε και ότι συνολικά υπάρχουν 490 αδειούχα υποστατικά.

Στα οφέλη από την αύξηση του στοιχηματικού παιχνιδιού και η δημιουργία αγοράς εργασίας σε κλάδους που αυτό επέφερε, είπε, καταγράφοντας σειρά από οφέλη.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στους ελέγχους. Οι έλεγχοι δέουσας επιμέλειας ανήλθαν στους 450 κατά την τελευταία τετραετία, είπε χαρακτηριστικά η κ.Φιάκκου.

Ακολούθησε ανάλυση σειράς ελέγχων που όπως είπε η Πρόεδρος της Αρχής, αύξησαν την εμπιστοσύνη τυ κοινού και οδήγησε σε εξάλειψη εγκληματικών στοιχείων. «Η προσπάθεια συνεχίζεται», τόνισε, μιλώντας ενώπιον του κοινού που παραβρέθηκε στο στο ξενοδοχείο Hilton Λευκωσία.

Βραχνάς για την αγορά είναι οι παράνομες ιστοσελίδες, όπως εξήγησε, και πως εξ αυτών υπήρξε φραγή σε 19 000.

«Να ακούμε τους παίκτες και τις ανησυχίες τους», ήταν η πρόταση της σχετικά με το εν λόγω θέμα, με σκοπό όπως είπε την επίλυση παραπόνων με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης και τη διασφάλιση της προστασίας των παικτών.

Αναφέρθηκε και στον εκσυγχρονισμό του ρυθμιστικού πλαισίου καθώς και των δράσεων που έγιναν μέσα στα τελευταία 4 χρόνια, με σημείο αναφοράς την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού και ιδιαίτερα του Συνεδρίου Ασφαλούς Παιχνιδιού.

Επένδυση στις υποδομές, καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και καταπολέμηση της δωροδοκίας ήταν βασικά συστατικά επιτυχίας είπε, παραδεχούμενη ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης: «Προβαίνουμε σε αυτοκριτική και διορθώνουμε τα λάθη», είπε, στην ομιλίας της.

Η ανάπτυξη της ΕΑΣ είναι αδιαπραγμάτευση, είπε, και πως «χρέος μας είναι «η θωράκιση του Οργανισμού», κατέληξε για να μιλήσει για μια τετραετία σημαντικής προόδου και εξέλιξης.

Δειτε Επισης

Αλέξης Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για τη μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών
Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βράβευσε για δεύτερη χρονιά τους Νέους Επιχειρηματίες στην Κύπρο
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Οικογένεια ενωμένη, επιχείρηση πετυχημένη-Το ανανεωμένο εργαστήριο
Τιμητική εκδήλωση του Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ο ρόλος του χρηματοπιστωτικού τομέα στην πράσινη μετάβαση
CBN Young Dragon Awards: Ανακοινώνονται τον Οκτώβριο οι τρεις φιναλίστ σε κάθε κατηγορία υποψηφιοτήτων
Μαθήματα ηγεσίας σε πολύπλοκες συνθήκες από Παπαλεξόπουλο και Ευγενίου
Στην προεδρία του Advisory Board του CIM-Cyprus Business School ο Μ. Καπιρής-Αντιπρόεδρος η Ν. Πηλείδου
Όλα έτοιμα για το άνοιγμα της PadelPro στη Λευκωσία-Open days στις 22 και 24 Σεπτεμβρίου