SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024

Η SignalGeneriX, η κορυφαία κυπριακή εταιρεία στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών προϊόντων και στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D) στους τομείς της ψηφιακής επεξεργασίας σημάτων και των επικοινωνιών, ανακοινώνει με υπερηφάνεια τη διπλή της βράβευση στα Διεθνή Βραβεία Αριστείας Τεχνολογίας Στρατού 2024.

Το καινοτόμο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου της εταιρείας, RFHunter®, απέσπασε πρώτα βραβεία στις κατηγορίες Καινοτομίας και Νέου Προϊόντος, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της SignalGeneriX για ισχυρή και πρωτοποριακή παρουσία στον αμυντικό τομέα.

Δύο πολύ σημαντικά βραβεία, τα οποία αναδεικνύουν ακόμη πιο ψηλά στο χάρτη της Παγκόσμιας Αμυντικής Βιομηχανίας την εταιρεία, αλλά και την Κυπριακή Αμυντική Βιομηχανία.

Το βραβείο Καινοτομίας αφορά την τεχνολογία αιχμής Software Defined Radio (SDR) του RFHunter® με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη για την ταυτόχρονη επεξεργασία τεράστιου αριθμού διαφορετικών σημάτων σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας ασύγκριτη ακρίβεια στον εντοπισμό της θέσης εκπομπής τους. Επίσης η πατενταρισμένη τεχνολογία κρυπτογράφησης της SignalGeneriX διασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για το RFHunter®, προστατεύοντας ευαίσθητες πληροφορίες από πιθανές απειλές κυβερνοεπιθέσεων.

20240617_152151

To βραβείο Νέου Προϊόντος επιβραβεύει την ταχεία είσοδο του RFHunter® στην Διεθνή Αγορά βασισμένο στις ευέλικτες επιλογές ανάπτυξης του, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην άμυνα αλλά και στην ασφάλεια των πολιτών. Η γρήγορη είσοδος του RFHunter® στην αγορά και η ευελιξία του—με την ανάπτυξή του σε φορητές, αερομεταφερόμενες, θαλάσσιες και χερσαίες πλατφόρμες—αναδεικνύουν την προσαρμοστικότητα του προϊόντος σε μια ευρεία γκάμα αμυντικών και πολιτικών επιχειρήσεων.

Εκτός από τους παραδοσιακούς ρόλους άμυνας, οι εφαρμογές του συστήματος σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, καθώς και σε επιχειρήσεις εσωτερικής ασφάλειας, αναδεικνύουν τη μεγάλη χρησιμότητά του.

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που αναγνωριζόμαστε με αυτά τα σημαντικά διεθνή βραβεία για την Καινοτομία και το Λανσάρισμα Νέου Προϊόντος στα Βραβεία Αριστείας Τεχνολογίας Στρατού 2024. Αυτές οι διεθνείς διακρίσεις αντικατοπτρίζουν την αφοσίωση της ομάδας μας στον σχεδιασμό και κατασκευή πρωτοποριακών τεχνολογιών και την αποστολή της εταιρείας μας να παρέχει καινοτόμα προϊόντα διττής χρήσης που έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο τόσο στον τομέα της άμυνας όσο και στην παγκόσμια ασφάλεια.

Αν αναλογιστούμε ότι μεταξύ των προηγούμενων νικητών των βραβείων είναι κορυφαίες εταιρείες όπως η MBDA, Leonardo, Rafael, Lockheed Martin και Northrop Grumman, τότε η επιτυχία της εταιρείας μας με ένα αμιγώς Κυπριακά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο προϊόν αποτελεί μια τεράστια διάκριση και απόδειξη των δυνατοτήτων μας», δήλωσε ο Δρ Τάσος Κουνούδης, Διευθύνων Σύμβουλος της SignalGeneriX.

20240911_212027(1)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.army-technology.com/excellence-awards/featured-company/2024-signalgenerix/

Τα Army Technology Excellence Awards είναι ένα από τα μεγαλύτερα, πιο διάσημα και ευρέως αναγνωρισμένα προγράμματα αναγνώρισης της Αμυντικής Βιομηχανίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα βραβεία υποστηρίζονται από την ομάδα ερευνητών και δημοσιογράφων της GlobalData που με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, αναλύουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο σύνολα δεδομένων κατά τη διάρκεια του έτους για να αναγνωρίσουν, να εγκρίνουν και να κατατάξουν τις κορυφαίες εταιρείες και τα επιτεύγματά τους σε 200+ χώρες.

Δειτε Επισης

ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου
Cablenet: Φέρνει το γαλλικό πρωτάθλημα Ligue 1 ξανά στην οθόνη σας με νέα πενταετή συμφωνία
Google: Πώς γεννήθηκε η μηχανή αναζήτησης που άλλαξε τον κόσμο
Η κυπριακή startup τεχνητής νοημοσύνης Placy συγκεντρώνει €1 εκατ. στον pre-seed γύρο χρηματοδότησης
Πώς να εξασφαλίσετε απρόσκοπτη ενσωμάτωση του ERP και η σημασία του συστήματος