Η Ακαδημία Γυναικών Επιχειρηματιών Κύπρου ξεκινά τη δεύτερη χρονιά της με 50 νέες συμμετέχουσες

Την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, πενήντα γυναίκες επιχειρηματίες, μαζί με ομιλήτριες, απόφοιτες του περσινού προγράμματος και τοπικούς φορείς, γιόρτασαν την έναρξη της Ακαδημίας Γυναικών Επιχειρηματιών (AWE) 2024 για τη δεύτερη χρονιά του προγράμματος στην Κύπρο.

Αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα, που υλοποιείται στην Κύπρο από την CyprusInno (που τροφοδοτείται από το SocialTech Lab) και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία και φέτος της Chevron, προσφέρει σε πενήντα επίδοξες γυναίκες επιχειρηματίες μια μοναδική ευκαιρία να ξεκινήσουν ή να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, εντελώς δωρεάν.

Στο φετινό πρόγραμμα υποβλήθηκαν περισσότερες από 120 αιτήσεις από όλο το νησί, με επιχειρηματικές ιδέες που κυμαίνονται από την εκπαίδευση, την τεχνολογία και τις τέχνες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μέχρι την ευεξία, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις βιώσιμες κοινωνικές πρακτικές.

Μετά την αποφοίτησή τους από την Ακαδημία, οι συμμετέχοντες θα ενταχθούν σε ένα παγκόσμιο δίκτυο αποφοίτων του AWE, προωθώντας συνεχείς συνδέσεις και συνεργασίες σε όλο τον κόσμο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ3

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Julie Davis Fisher, και η Διευθύντρια Οικονομικών της Chevron στην Κύπρο, Μελίνα Δημητρίου, άνοιξαν την εκδήλωση στο The Base by CyprusInno στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ2

Μετά τις εναρκτήριες ομιλίες, ακολούθησαν παρουσιάσεις από επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες που διευθύνουν επιχειρήσεις στην Κύπρο, καθώς και συζήτηση σε πάνελ με τις απόφοιτες του προγράμματος του 2023. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δεξίωση δικτύωσης, προσφέροντας στις συμμετέχουσες την ευκαιρία να συνδεθούν και να ανταλλάξουν ιδέες.

«Όπου κι αν δραστηριοποιούμαστε, ακολουθούμε τον τρόπο της Chevron», δήλωσε η Μελίνα Δημητρίου. «Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη τοπικών ταλέντων και την υπεράσπιση της διαφορετικότητας, της ένταξης και της ισότητας. Μιλάω εκ μέρους όλων των συναδέλφων μου στη Chevron, γυναικών και ανδρών, λέγοντας ότι η Ακαδημία Γυναικών Επιχειρηματιών ενσαρκώνει τον τρόπο της Chevron».

ΕΚΔΗΛΩΣΗΞ

Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, η Ακαδημία Γυναικών Επιχειρηματιών (AWE) Κύπρου θα ενσωματώσει τις επιλεγμένες συμμετέχουσες σε ένα μείγμα από διαπροσωπικά εργαστήρια από εμπειρογνώμονες, διαδικτυακές εκπαιδευτικές ενότητες, επισκέψεις μελέτης, πρακτικές εμπειρίες και άμεση καθοδήγηση από επιτυχημένες Κύπριες γυναίκες επιχειρηματίες.

Αυτή η ολιστική προσέγγιση στοχεύει στην καλλιέργεια του επιχειρηματικού ταλέντου, στην προώθηση της καινοτομίας και στην προώθηση της βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Κύπρο.

Μείνετε ενήμεροι για την Ακαδημία Γυναικών Επιχειρηματιών (AWE) επισκεπτόμενοι το awe.cyprusinno.com και ακολουθώντας τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης του CyprusInno: @cyprusinno και @socialtechlab. Συμμετέχετε στη συζήτηση χρησιμοποιώντας τα επώνυμα hashtags μας: #AWEnergized, #AWEinCyprus, #ExchangeAlumni, #AcademyForWomenEntrepreneurs, #AWE, #Women, #WomenEmpowerment, #Entrepreneurship, #WomenEntrepreneurs, #Innovation, #Startups, #Cyprus.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ4

Σχετικά με την Ακαδημία Γυναικών Επιχειρηματιών

Η Ακαδημία Γυναικών Επιχειρηματιών (AWE) ιδρύθηκε το 2019 και είναι ένα πρόγραμμα του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Εξοπλίζει τις γυναίκες με τις γνώσεις, τα δίκτυα και την πρόσβαση που χρειάζονται για να ξεκινήσουν και να επεκτείνουν επιτυχημένες επιχειρήσεις.

Προωθώντας τις οικονομικές ευκαιρίες των γυναικών και εξασφαλίζοντας ότι οι γυναίκες διαθέτουν τις ικανότητες και τους πόρους που απαιτούνται για να συμμετέχουν στην οικονομία, το πρόγραμμα AWE υποστηρίζει άμεσα την Εθνική Στρατηγική των ΗΠΑ για την ισότητα και την ισονομία των φύλων.

Το πρόγραμμα AWE εφαρμόζεται σε σχεδόν 100 χώρες και έχει υποστηρίξει περίπου 25.000 γυναίκες επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να αξιοποιήσουν πλήρως τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Σχετικά με την CyprusInno

Ο οργανισμός CyprusInno (που τροφοδοτείται από το SocialTech Lab), είναι ένα βραβευμένο κοινωνικό εγχείρημα αφιερωμένο στην καλλιέργεια ενός ισχυρού επιχειρηματικού οικοσυστήματος σε ολόκληρη την Κύπρο και δεσμεύεται να ενδυναμώνει τους επιχειρηματίες σε ολόκληρο το νησί μέσω ενός μοναδικού συνδυασμού ψηφιακών εργαλείων και ζωντανών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένου του The Base by CyprusInno, του πρώτου στον κόσμο Social Impact Generator™.

Το CyprusInno επιταχύνει την καινοτομία και υποστηρίζει πρωτοβουλίες κοινωνικού αντίκτυπου σε ολόκληρο το νησί. Με διάφορες εκπαιδεύσεις για την ανάπτυξη ικανοτήτων, hackathons, bootcamps, εκδηλώσεις δικτύωσης και εργαστήρια, ο οργανισμός CyprusInno προσκαλεί όλους τους επιχειρηματίες να παραμείνουν συνδεδεμένοι για ενημερώσεις σχετικά με τα επερχόμενα προγράμματα, επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα της στη διεύθυνση cyprusinno.com.

Σχετικά με την Chevron

Η Chevron δεσμεύεται για αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες. Όπου δραστηριοποιούμαστε, συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση, τις τοπικές κοινότητες, τις ΜΚΟ και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα για να επενδύσουμε στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο.

Η Chevron επενδύει στην εκπαίδευση και την οικονομική ανάπτυξη επειδή, μέσα από δεκαετίες εμπειρίας, έχουμε μάθει ότι η επιτυχία της επιχείρησής μας είναι βαθιά συνδεδεμένη με την πρόοδο και τη συνεργασία της κοινωνίας.

Δειτε Επισης

Αλέξης Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για τη μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών
Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βράβευσε για δεύτερη χρονιά τους Νέους Επιχειρηματίες στην Κύπρο
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Οικογένεια ενωμένη, επιχείρηση πετυχημένη-Το ανανεωμένο εργαστήριο
Τιμητική εκδήλωση του Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ο ρόλος του χρηματοπιστωτικού τομέα στην πράσινη μετάβαση
CBN Young Dragon Awards: Ανακοινώνονται τον Οκτώβριο οι τρεις φιναλίστ σε κάθε κατηγορία υποψηφιοτήτων
Μαθήματα ηγεσίας σε πολύπλοκες συνθήκες από Παπαλεξόπουλο και Ευγενίου
Στην προεδρία του Advisory Board του CIM-Cyprus Business School ο Μ. Καπιρής-Αντιπρόεδρος η Ν. Πηλείδου
Όλα έτοιμα για το άνοιγμα της PadelPro στη Λευκωσία-Open days στις 22 και 24 Σεπτεμβρίου