Powered by

Οριστικοποίησαν υψηλούς δασμούς στα κινεζικά EVs και σε μπαταρίες οι ΗΠΑ-Αυξήσεις δισεκατομμυρίων

Τις αυξήσεις στους φορολογικούς δασμούς, ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά κινεζικών προϊόντων, οριστικοποίησαν την Παρασκευή οι ΗΠΑ, με τους δασμούς που ανέρχονται στο 100% για τα ηλεκτρικά οχήματα και στο 25% για τις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, να τίθενται σε ισχύ σε δύο εβδομάδες.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τις μεγάλες αυξήσεις στους δασμούς τον περασμένο Μάιο, στοχεύοντας σε βασικούς οικονομικούς τομείς, όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι ημιαγωγοί, οι μπαταρίες και οι ηλιακές κυψέλες - προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Πεκίνου.

Αυτές έρχονται επίσης ενόψει και των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου, όπου τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι επιδιώκουν να επιδείξουν σκληρή στάση απέναντι στην Κίνα, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο χωρών.

«Η σημερινή οριστικοποίηση των αυξήσεων στους δασμούς θα στοχεύσουν στις επιβλαβείς πολιτικές και πρακτικές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας οι οποίες συνεχίζουν να επηρεάζουν τους Αμερικανούς εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εμπορική αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Κάθριν Τάι.

Εκτός από τις αυξήσεις των δασμών που ξεκινούν εντός του έτους, το Γραφείο του εμπορικού αντιπροσώπου των ΗΠΑ επιβεβαίωσε επίσης ότι η επιβολή δασμού ύψους 50% στους ημιαγωγούς - μια απότομη αύξηση σε σχέση με πριν - θα τεθεί σε ισχύ το 2025.

Οι ενέργειες αυτές έγιναν μετά την επανεξέταση των δασμών που επιβλήθηκαν υπό τον τότε Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εισήγαγε επιβαρύνσεις σε αγαθά από την Κίνα, ύψους περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δειτε Επισης

H Fed ανοίγει τα χαρτιά της για τα επιτόκια-Ποιο είναι το μεγάλο δίλημμα
Οι πέντε προτάσεις των Ευρωπαίων εφοπλιστών για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας
Η Boeing παγώνει τις προσλήψεις-Ενδέχεται να θέσει σε διαθεσιμότητα εργαζομένους
Απώλειες για το bitcoin εν αναμονή της μείωσης επιτοκίων από Fed
Γερμανία: Άνοιξε έρευνα για την Commerzbank-Δυσαρέσκεια για UniCredit
Αγορές: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Fed-Οι κινητήριοι μοχλοί της εβδομάδας
Πλουσιότεροι θα γίνουν οι πλούσιοι-Στα πόσα τρις δολάρια θα εκτοξευθεί η περιουσία τους
Νάγκελ: Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να βγει από το τέλμα η γερμανική οικονομία
Βρετανία: Κρατικοποιεί τον φορέα εκμετάλλευσης δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για €746 εκ.
Οριστικοποίησαν υψηλούς δασμούς στα κινεζικά EVs και σε μπαταρίες οι ΗΠΑ-Αυξήσεις δισεκατομμυρίων