Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο: Νέα σχολική χρονιά για το Πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου»

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο ξεκινά για 18η χρονιά το Πρόγραμμα “Υιοθεσία Πλοίου” στα δημοτικά σχολεία. Στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς το Επιμελητήριο προσκαλεί δημοτικά σχολεία παγκύπρια για συμμετοχή και ναυτιλιακές εταιρίες Μέλη του να εντάξουν πλοία στο Πρόγραμμα. Κάθε πλοίο μετά συνδέεται και “υιοθετείται” από μια τάξη δημοτικού σχολείου.

Το Πρόγραμμα “Υιοθεσία Πλοίου” που δημιουργήθηκε το 2006 από το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και λειτουργεί με την πολύτιμη συνεργασία της Κυπριακής Ένωσης για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA), έχει προσελκύσει σημαντική προσοχή για την καινοτόμο προσέγγισή του να φέρει κοντά τα δημοτικά σχολεία με τους ναυτικούς που υπηρετούν σε πλοία Μελών του Επιμελητηρίου, έτσι ώστε τα παιδιά των δημοτικών σχολείων να αποκτήσουν με διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο, γνώσεις γύρω από τη Ναυτιλία και γενικότερα, τη θάλασσα. Η εντυπωσιακή ανάπτυξη του Προγράμματος και επιτυχία που γνώρισε στην Κύπρο κέντρισε το ενδιαφέρον οργανισμών του εξωτερικού για την εφαρμογή του στο δικό τους εκπαιδευτικό σύστημα. Σήμερα το Πρόγραμμα τρέχει σε 5 χώρες, Αμερική, Ελλάδα, Πολωνία, Φιλιππίνες και Ινδία.

Επί της ευκαιρίας, το Επιμελητήριο μοιράζεται πιο κάτω το βίντεο από την Επετειακή Εκδήλωση που πραγματοποίησε τον Απρίλιο, για να γιορτάσει την επιτυχή συμμετοχή χιλίων πλοίων Εταιρειών-Μελών του από την έναρξη του Προγράμματος το 2006, στα πλαίσια της συμπλήρωσης 35 χρόνων φέτος, από την ίδρυσή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

Δείτε το Βίντεο:

Δειτε Επισης

Το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Κύπρου-Πρόεδρος ο Λευτέρης Αθανασίου για δεύτερη θητεία
Πυρά ΕΤΕΚ κατά Βουλής για τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κύπρου-«Σοκάρει και θλίβει...»
Η ΑstroBank στρατηγικός συνεργάτης της πορείας με τις ροζ φιγούρες για 15η χρονιά
Η Καρολίνα Πελενδρίτου στο μεγάλο φινάλε του Inspire 2024
Η μεγαλύτερη περιβαλλοντική εκστρατεία και ταυτόχρονη εθελοντική δράση στην Κύπρου έρχεται
World Finance Insurance Awards: Καλύτερη ασφαλιστική ζωής και για το 2024 η Eurolife
Intergaz και Ανόρθωση: Στο γήπεδο μαζί για 2η συνεχόμενη αγωνιστική χρονιά
Η στρατηγική εξέλιξη του ρόλου του CISO στην κυβερνοασφάλεια
Εκπαιδευτική ημερίδα δυναμικού πωλήσεων CNP CYPRIALIFE
Πιστοποίηση ISO 27001 για την εταιρεία Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες