Γιώργος Κρητικός: Η συνεργασία με Globeducate, τα οφέλη και τα μελλοντικά σχέδια για το ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Στα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν για το σύνολο του οικοδομήματος του ΟΛΥΜΠΙΟΝ από την συνεργασία στην οποία προχώρησε πρόσφατα με τον διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό Globeducate, αναφέρεται ο γενικός διευθυντής του ΟΛΥΜΠΙΟΝ και πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, Γιώργος Κρητικός.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, o κ. Κρητικός κάνει λόγο για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για το σχολείο, με πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους μαθητές όσο και για το προσωπικό του, ενώ παράλληλα σκιαγραφεί τα μελλοντικά σχέδια για το ΟΛΥΜΠΙΟΝ και απαντά στο ερώτημα κατά πόσο στα πλάνα βρίσκεται η επέκταση και σε άλλες επαρχίες.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Κρητικός οριοθετεί τους λόγους για τους οποίους, κατά την άποψη του, το ΟΛΥΜΠΙΟΝ ξεχωρίζει και αποτελεί ιδανική επιλογή στην Μέση Εκπαίδευση, παραθέτοντας συνάμα τις επιτυχίες εκείνες τις οποίες ξεχωρίζει για το σχολείο κατά την 20χρονή μέχρι σήμερα διαδρομή του.

Επιπρόσθετα, αποτυπώνει την εικόνα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Κύπρο, με τις προοπτικές, όπως εκτιμά, να είναι θετικές, αλλά παράλληλα να υπάρχουν και μεγάλες προκλήσεις για τον τομέα.

ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η συνεργασία σας με τον διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό Globeducate. Ποια είναι τα οφέλη που θα προκύψουν για το ΟΛΥΜΠΙΟΝ μέσα από αυτή την συνεργασία;

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για το σχολείο μας, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του, στον εκσυγχρονισμό δομών και πρακτικών, στην άντληση νέας τεχνολογίας και εμπειρογνωμοσύνης, καθώς και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

ΟΛΥΜΠΙΟΝ 2

Οι προοπτικές που διανοίγονται

Ποιες προοπτικές ειδικότερα βλέπετε να διανοίγονται μέσω αυτής της συνεργασίας για το σχολείο, τους μαθητές, αλλά και το προσωπικό;

Η ένταξή μας στην Globeducate θα φέρει πολλαπλά οφέλη στο σχολείο μας, για τους μαθητές και το προσωπικό μας. Ο όμιλος έχει ως αποστολή να προετοιμάζει τους μαθητές του, ώστε να γίνουν παγκόσμιοι πολίτες που να μπορούν να διαμορφώνουν τον κόσμο.

ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Είναι επίσημος συνεργάτης του WWF (World Wildlife Fund) και συνεργάζεται επίσης με το διεθνές πρόγραμμα Οικολογικών Σχολείων. Η εκπαίδευση STEAM αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, ο όμιλος συνεργάζεται με την LEGO Education και έχει αναπτύξει έναν ικανό αριθμό Space Centres και Innovation Centres στα σχολεία του ανά την Ευρώπη.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 η Globeducate ενέταξε στο δυναμικό του έναν Head of Artificial Intelligence, ο οποίος ηγείται-μεταξύ άλλων-της εκπαίδευσης προσωπικού, των μαθητικών συμβουλίων τεχνητής νοημοσύνης και της ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Οι μαθητές του εκπαιδευτικού ομίλου ΟΛΥΜΠΙΟΝ θα έχουν τη δυνατότητα, όπως και οι υπόλοιποι μαθητές των δίγλωσσων, εθνικών και πολυεθνικών σχολείων της Globeducate, να συμμετέχουν σε μια ευρεία γκάμα παγκοσμίων δραστηριοτήτων- διαδικτυακά και δια ζώσης-όπως Διαγωνισμούς Εικαστικών Τεχνών, Ολυμπιακών Αγώνων, των Globeducate Model United Nations, Ακαδημαϊκών Ολυμπιάδων, Διεθνών Φεστιβάλ Μουσικής και Συνεδρίων Μαθητικής Ηγεσίας.

ΟΛΥΜΠΙΟΝ 1

Ταυτόχρονα, οι καθηγητές θα ωφεληθούν από τη δυνατότητα να ενταχθούν σε διεθνείς κοινότητες μάθησης, που εστιάζουν σε σύγχρονες μορφές μάθησης, όπως: «Outdoor Learning», «Reading and STEAM education», «Βιωσιμότητα», όπου θα μπορούν να μοιραστούν και να μάθουν τις καλύτερες πρακτικές μεταξύ των μελών της κοινότητας.

Σημειώνεται ότι, τόσο η διεύθυνση όσο και η διοίκηση των σχολείων παραμένουν ως έχουν. Διαβεβαιώνεστε ότι η εξέλιξη αυτή δεν συνεπάγεται οποιεσδήποτε αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον ή στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, η οποία συνεχίζει με βάση τους συμφωνηθέντες όρους και προϋποθέσεις.

Η αλλαγή μετά την ένταξή μας στο διεθνές εκπαιδευτικό δίκτυο της Globeducate έγκειται στη διεύρυνση της προοπτικής και του ορίζοντα της συνεχούς ανάπτυξης.

Η 20χρονη πορεία γεμάτη επιτυχίες

ΟΛΥΜΠΙΟΝ 20ΧΡΟΝΑ

Τι είναι αυτό που θεωρείτε ότι κάνει το σχολείο σας να ξεχωρίζει και να αποτελεί ιδανική επιλογή στη Μέση Εκπαίδευση;

Αυτό που πιστεύω μας κάνει να ξεχωρίζουμε και να αποτελούμε ιδανική επιλογή στη Μέση Εκπαίδευση είναι η ανθρωποκεντρική μας προσέγγιση και κουλτούρα, καθώς και το φιλικό και άρτια καταρτισμένο προσωπικό.

Επίσης, ο μικρός αριθμός μαθητών στην κάθε τάξη (μέσος όρος 15 μαθητές) είναι χαρακτηριστικά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε.

Στην 20χρονη πορεία σας καταφέρατε να καταγράψετε πολλές και μεγάλες επιτυχίες. Ποιες ήταν/είναι πιο σημαντικές για το εκπαιδευτήριό σας;

Οι επιτυχίες που καταφέραμε να καταγράψουμε στην 20χρονη πορεία μας είναι πάρα πολλές.

Κατά την άποψή μου, οι πιο σημαντικές για τον οργανισμό μας είναι οι πολλές παγκύπριες, πανευρωπαϊκές και εθνικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς στα μαθηματικά, επιστήμες, γλώσσες, Ελληνικά, οικαστικά και αθλητικά, καθώς και τα πρώτα βραβεία στα Education Leaders Awards για τις εγκαταστάσεις μας, τον δεσμό με την κοινωνία και την online εκπαίδευση.

Επιπρόσθετα, οι επιτυχίες των αποφοίτων μας διαχρονικά σε πολύ ανταγωνιστικούς κλάδους σπουδών και Πανεπιστήμια της Κύπρου, Ελλάδας, Αγγλίας, Ευρώπης και Αμερικής μας κάνουν να ξεχωρίζουμε.

ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Τα μελλοντικά σχέδια

Τι μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας για τα μελλοντικά σας σχέδια; Κάνετε σκέψεις επέκτασης και σε άλλες επαρχίες;

Δεν κάνουμε σκέψεις για επέκταση σε άλλες επαρχίες. Στα μεσοπρόθεσμα μελλοντικά μας σχέδια είναι η καθιέρωσή μας στη δημοτική και προδημοτική εκπαίδευση ως ένα σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό ελληνόφωνο σχολείο, που να ανταποκρίνεται στις ψηλές απαιτήσεις των γονιών, τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές και κτηριακές εγκαταστάσεις όσο και σε σύγχρονες πρακτικές μάθησης με επίκεντρο τον μαθητή.

ΟΛΥΜΠΙΟΝ 4

ΟΛΥΜΠΙΟΝ 5

Οι προκλήσεις της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Μιλώντας γενικότερα, ποιες πιστεύετε πως είναι οι προοπτικές της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Κύπρο;

Πιστεύω ότι οι προοπτικές της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Κύπρο είναι θετικές, με την αυξανόμενη ζήτηση για διεθνή προγράμματα σπουδών και εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης.

Οι συνεργασίες με διεθνείς εκπαιδευτικούς φορείς, συμβάλλουν στην ποιότητα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ωστόσο, προκλήσεις όπως η οικονομική κατάσταση των οικογενειών, καθώς και ο ανταγωνισμός με δημόσια σχολεία, όπου όλα είναι δωρεάν και πολλές φορές οι ανισότητες εις βάρος των μαθητών της ιδιωτικής εκπαίδευσης παραμένουν.

Δειτε Επισης

Το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Κύπρου-Πρόεδρος ο Λευτέρης Αθανασίου για δεύτερη θητεία
Πυρά ΕΤΕΚ κατά Βουλής για τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κύπρου-«Σοκάρει και θλίβει...»
Η ΑstroBank στρατηγικός συνεργάτης της πορείας με τις ροζ φιγούρες για 15η χρονιά
Η Καρολίνα Πελενδρίτου στο μεγάλο φινάλε του Inspire 2024
Η μεγαλύτερη περιβαλλοντική εκστρατεία και ταυτόχρονη εθελοντική δράση στην Κύπρου έρχεται
World Finance Insurance Awards: Καλύτερη ασφαλιστική ζωής και για το 2024 η Eurolife
Intergaz και Ανόρθωση: Στο γήπεδο μαζί για 2η συνεχόμενη αγωνιστική χρονιά
Η στρατηγική εξέλιξη του ρόλου του CISO στην κυβερνοασφάλεια
Εκπαιδευτική ημερίδα δυναμικού πωλήσεων CNP CYPRIALIFE
Πιστοποίηση ISO 27001 για την εταιρεία Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες