Τα τέλη ελλιμενισμού στην μαρίνα Λάρνακας-«Ανταγωνιστικά σε σχέση με τις εμπορικές μαρίνες του νησιού»

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ενημερώνει ότι με τον τερματισμό της σύμβασης για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας στις 27 Μαΐου 2024 έχει λάβει μέτρα ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των υποδομών του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας.

Ενημερώνει επίσης ότι στη μαρίνα Λάρνακας είχε ξεκινήσει η υλοποίηση εργασιών συντήρησης και παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίες συνεχίζονται απρόσκοπτα από την ημερομηνία ανάληψης της λειτουργίας της από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Σημειώνεται ότι τα τέλη ελλιμενισμού της μαρίνας Λάρνακας κρίνονται πολύ ανταγωνιστικά σε σχέση με τις εμπορικές μαρίνες του νησιού.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα ετήσια τέλη ελλιμενισμού για την κύρια κατηγορία σκαφών από 10-15μ κινούνται σε επίπεδα περί τα 60% χαμηλότερα από τα τέλη των ανταγωνιστικών μαρίνων.

Επισημαίνεται ότι τα τέλη ελλιμενισμού πρέπει να είναι βιώσιμα έτσι ώστε να στηρίξουν το όραμα του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για υλοποίηση δράσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη των θαλάσσιων υποδομών της μαρίνας Λάρνακας, αλλά και τις υποδομές του θαλάσσιου τουρισμού.

Επιπλέον, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ως έχει ενημερώσει ο Υπουργός κ. Αλέξης Βαφεάδης σε δημοσιογραφική διάσκεψη, σχεδιάζει να υλοποιήσει επενδύσεις στη μαρίνα Λάρνακας που αναμένεται ότι θα αναβαθμίσουν συνολικά το οικοσύστημα των μαρίνων της Κύπρου, ενώ τροχοδρομούνται εργασίες ανάπλασης και συντήρησης που να προσθέσουν αξία τόσο στη μαρίνα όσο και στην πόλη της Λάρνακας.

Δειτε Επισης

Το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Κύπρου-Πρόεδρος ο Λευτέρης Αθανασίου για δεύτερη θητεία
Πυρά ΕΤΕΚ κατά Βουλής για τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κύπρου-«Σοκάρει και θλίβει...»
Η ΑstroBank στρατηγικός συνεργάτης της πορείας με τις ροζ φιγούρες για 15η χρονιά
Η Καρολίνα Πελενδρίτου στο μεγάλο φινάλε του Inspire 2024
Η μεγαλύτερη περιβαλλοντική εκστρατεία και ταυτόχρονη εθελοντική δράση στην Κύπρου έρχεται
World Finance Insurance Awards: Καλύτερη ασφαλιστική ζωής και για το 2024 η Eurolife
Intergaz και Ανόρθωση: Στο γήπεδο μαζί για 2η συνεχόμενη αγωνιστική χρονιά
Η στρατηγική εξέλιξη του ρόλου του CISO στην κυβερνοασφάλεια
Εκπαιδευτική ημερίδα δυναμικού πωλήσεων CNP CYPRIALIFE
Πιστοποίηση ISO 27001 για την εταιρεία Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες