Powered by

Η μεγαλύτερη διαχρονικά διακίνηση επιβατών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Η μεγαλύτερη διαχρονικά διακίνηση επιβατών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, όπου η κίνηση των αερολιμένων την περίοδο αυτή φέτος έφτασε τους 8.179.421 επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 4,67% σε σύγκριση με το 2023, καταγράφηκε κατά τη φετινή περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

Όπως αναφέρει το Υπουργείο, η σταθερή ανοδική τάση επιβατικής κίνησης αντανακλάται και στην επιβατική κίνηση Αυγούστου 2024 των αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου, η οποία ανήλθε στους 1.602.810 επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 5,71% σε σχέση με το 2023.

ΠΙΝΑΚΑΣ 2

Ο όγκος επιβατών στον αερολιμένα Λάρνακας παρουσίασε αύξηση κατά +8.53%, σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, ενώ στον αερολιμένα Πάφου μείωση κατά -1,10%.

Με κύριες αγορές αυτές του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελλάδας, Πολωνίας, Ισραήλ και Γερμανίας, η κίνηση αεροσκαφών αυξήθηκε κατά 14% σε σχέση με το 2023 και ανήλθε στις 11.431 πτήσεις.

ΠΙΝΑΚΑΣ 3

ΠΙΝΑΚΑΣ 4

Δειτε Επισης

Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
City of Dreams Mediterranean: Γιόρτασε τη δεύτερη επέτειό του δωρίζοντας μία BMW i4 eDrive40 Gran Coupe
Αυτό είναι το νέο δρομολόγιο της Wizz Air από το αεροδρόμιο Λάρνακας-Πότε αρχίζουν οι πτήσεις
Ταξιδιωτικός «πυρετός» ως το 2040-$15 τρις θα δαπανώνται ετησίως για ταξίδια
Το εστιατόριο «Το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς
Η νορβηγική συνταγή για κατάλληλο και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία-Η πρωτοβουλία ΠΑΣΥΞΕ
Μαριλένα Ραουνά: Πέραν των 30.000 συνέδρων στην Κύπρο...Οκτώ διαγωνισμοί για κάλυψη των αναγκών διαμονής
Επιτυχής αναχρηματοδότηση για την Celestyal-Επιταχύνει την στρατηγική ανάπτυξής της
Αύξηση πέραν του 30% για τα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο τετράμηνο-Ανήλθαν στα €582,5 εκ.
Palm Beach Resort: Μια νέα εποχή παραθαλάσσιας ζωής με επενδυτικό χαρακτήρα