Μπουστάρισμα από Ισραήλ στην ηλεκτρική διασύνδεση-«Κορυφαία προτεραιότητα»

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα και το Ισραήλ, αποτελεί «κορυφαία προτεραιότητα» για το Τελ Αβίβ, δήλωσε ο Ισραηλινός Υπουργός Ενέργειας και Υποδομών, Έλι Κοχέν.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο κ. Κοχέν ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του, Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργο Παπαναστασίου.

«Υπογραμμίσαμε τη ισχυρή σχέση και τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου και τόνισα τη μεγάλη σημασία του έργου ‘Great Sea Interconnector’ για το Ισραήλ», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Κοχέν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο θα συνδέσει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ με την Ε.Ε. μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή.

«Αυτό το πρωτοποριακό έργο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το Ισραήλ, καθώς ενισχύει την περιφερειακή ασφάλεια, παρέχει πρόσβαση σε διαφοροποιημένες ενεργειακές αγορές και ενδυναμώνει την ενσωμάτωση του Ισραήλ στο ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκτυο».

Αναδημοσιεύοντας την ανάρτηση, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατς έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως η ηλεκτρική διασύνδεση (Great Sea Interconnector) είναι η πρώτη ουσιαστική υλοποίηση της εξέχουσας ιδέας που έχουμε στο μυαλό μας περί συνδεσιμότητας και διαδρόμων μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.

Δειτε Επισης

Προσφορές για δύο νέες γεννήτριες στον σταθμό Δεκέλειας...Δεν αναμένονται προβλήματα στην κάλυψη της ζήτησης
Πετρέλαιο: Σε τροχιά εβδομαδιαίας ανόδου εν μέσω ανησυχιών για διαταραχές προσφοράς στη Ρωσία
Γ. Γεωργίου: Βασικός άξονας για βιώσιμη ανάπτυξη και επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα η εξοικονόμηση ενέργειας
Στην πρίζα για τις ενεργειακές εξελίξεις οι συντεχνίες της ΑΗΚ-Βλέπουν στασιμότητα στην υλοποίηση στρατηγικών αποφάσεων
Πετρέλαιο: Άνοδος στις τιμές για τρίτη συνεχόμενη ημέρα-Στα $76,48 το brent
Μαθιός Ρήγας: Υπάρχει μέλλον για επενδύσεις σε πετρέλαιο και αέριο, κάντε τις χώρες σας πιο ελκυστικές για τους επενδυτές
Πετρέλαιο: Επιθέσεις στη Ρωσία, κρύο στις ΗΠΑ και OPEC+ συνεχίζουν να ενισχύουν τις τιμές
Δοκιμάζεται η ενεργειακή μας επάρκεια... «Θα είναι δύσκολα τα πράγματα, θα είμαστε σε πολύ υψηλή ζήτηση»
Υπ. Ενέργειας: Ενισχύουν τον ρόλο της Κύπρου στη διαμόρφωση του ενεργειακού χάρτη στη Αν. Μεσόγειο οι συμφωνίες με Αίγυπτο
Απευθείας επενδύσεις σε υποδομές LNG στο εξωτερικό σχεδιάζει η Ε.Ε.- Το «ιαπωνικό μοντέλο» και πώς λειτουργεί