Ιανουάριο 2025 αρχίζει η ανάπλαση του Εσωτερικού Περιμετρικού Τόξου Τάφρου Λευκωσίας

Υπογράφηκαν την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, τα συμβόλαια για την κατασκευή του έργου «Ανάπλαση Εσωτερικού Περιμετρικού Τόξου Τάφρου - Φάση Α’», που θα ξεκινήσει μέσα Ιανουαρίου 2025 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 μήνες, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στα €8.155.831,50 συν ΦΠΑ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λευκωσίας, το έργο στοχεύει στην αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος και στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, με τη βελτίωση των συνθηκών για εμπορικές και άλλες οικονομικές δραστηριότητες, καθώς επίσης στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των χρηστών, μέσα από την αναβάθμιση του κτιστού περιβάλλοντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Δήμος Λευκωσίας διευκρινίζει πως το έργο αφορά την ολοκληρωμένη ανάπλαση της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου επί των Ενετικών τειχών της παλιάς πόλης της Λευκωσίας, με ανατολικό σύνορο την πλατεία Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Β΄ παρά τον χώρο στάθμευσης «Ποδοκάταρο» (Άνοιγμα Κολοκάση) και δυτικό σύνορο την Πλατεία Ελευθερίας και ότι περιλαμβάνει επίσης εργασίες εξωραϊσμού προσόψεων των εφαπτόμενων ιδιωτικών οικοδομών στη βόρεια πλευρά της Λεωφόρου, σε όλο το μήκος του Έργου.

Το έργο εντάσσεται στη Στρατηγική Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (Ο.Χ.Α.) Αστικής Περιοχής Λευκωσίας 2021-2030, και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021 – 2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ.

Τη σύμβαση του έργου υπέγραψαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας Χαράλαμπος Προύντζος και η Δέσποινα Χρυσοχού, εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας CYFIELD CONSTRUCTIONS LTD. Στην υπογραφή παρευρέθηκαν οι Ελένη Παστελλή Στυλιανίδη και η Κυριακή Δανέζη Πελεκάνου, εκ μέρους της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων (Μ.Ε.Τ.) του Υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωποι του Τομέα Ανάπτυξης Έργων και Μελετών και γραφείου Δημοσίων Συμβάσεων του Δήμου Λευκωσίας.

Δειτε Επισης

Έτσι έλυσαν την σύνθετη εξίσωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης-Οι διασφαλίσεις που έλαβε η Κύπρος και τι προβλέπει η συμφωνία
Χωρίς κόστος για τους καταναλωτές η περίοδος κατασκευής του καλωδίου-Στο κράτος η επιβάρυνση των 125 εκατ.
Με σφραγίδα Υπουργικού Συμβουλίου μπήκε το νερό στ’ αυλάκι για το καλώδιο-«Ναι» Λευκωσίας στη συμφωνία
Πήρε έγκριση από Χρηματιστήριο Αθηνών η Τράπεζα Κύπρου-Πότε αρχίζει η διαπραγμάτευση των μετοχών της
ΕΤΕΚ: Ζητά εφαρμογή ολιστικής στρατηγικής για πολεοδομική αμνηστία-«Να κλείσει ο κύκλος της αναρχίας»
Το αναβαθμισμένο χαρτοφυλάκιο στην Κ.Δ. και οι πολιτικές που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Κώστας Καδής
Μαρίνα Παραλιμνίου: Ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους η πρώτη φάση-Η πορεία υλοποίησης του έργου
Ξεκαθαρίζει το σκηνικό για την ηλεκτρική διασύνδεση-Συζητείται στο Υπουργικό η συμφωνία
80 χρόνια Όμιλος MSJ: Τα γερά θεμέλια του Μιχαλάκη Ιακωβίδη, οι στρατηγικές αποφάσεις και η ραγδαία ανάπτυξη
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ-Σχετίζονται με την κοινοπραξία Intellexa