Στις άτυπες συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin ο Κεραυνός-Η ατζέντα των συζητήσεων

Ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, μεταβαίνει την Πέμπτη στη Βουδαπέστη για να συμμετάσχει στις άτυπες συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός θα συμμετέχει στις εργασίες της Ευρωομάδας (Eurogroup).

Oι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ανταλλάξουν αρχικά απόψεις σε σχέση με τις δημοσιονομικές πολιτικές και τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην ζώνη του Ευρώ και στη συνέχεια θα λάβουν ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας (ως προεδρεύουσας χώρας των G7) για τις τελευταίες συζητήσεις των Υπουργών Οικονομικών της Ομάδας G7.

Το άτυπο Συμβούλιο Ecofin, θα ξεκινήσει με γεύμα εργασίας στο οποίο οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις με τη Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Kristalina Georgieva σε σχέση με τις νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για την υποστήριξη των χωρών με χαμηλά εισοδήματα, προκείμενου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις όπως είναι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.  

Στη συνέχεια οι Υπουργοί Οικονομικών θα συμμετέχουν σε κοινή συνάντηση με τους Διοικητές Κεντρικών Τραπεζών των κρατών μελών της ΕΕ, κατά την οποία θα ανταλλάξουν απόψεις όσον αφορά στην βιώσιμη χρηματοδότηση της Πράσινης μετάβασης, έπειτα από σχετική παρουσίαση από τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Mathias Cormann.

Το Σάββατο οι Υπουργοί Οικονομικών θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις επιδράσεις της δημογραφικής αλλαγής επί της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους των κρατών μελών της ΕΕ, στη βάση εγγράφου εργασίας που ετοιμάστηκε από το Ινστιτούτο Μελετών Bruegel.

Δειτε Επισης

Το έργο του την επόμενη πενταετία και τι ζητά από τον Κώστα Καδή η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Αμελητέα κέρδη κατέγραψε την Τρίτη το ΧΑΚ
Στα μέσα Οκτωβρίου προς ψήφιση τα νομοσχέδια για πάταξη αδήλωτης εργασίας
Κώστας Καδής: Η Κύπρος παίρνει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο που έχει ένα τεράστιο πεδίο δράσης
Το αναβαθμισμένο χαρτοφυλάκιο στην Κ.Δ. και οι πολιτικές που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Κώστας Καδής
Επίτροπος για θέματα Αλιείας και Ωκεανών ο Κώστας Καδής-«Εξαιρετική τιμή, αλλά και τεράστια ευθύνη»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ-Σχετίζονται με την κοινοπραξία Intellexa
Προκαταρκτική έγκριση €152 εκατ. από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης-Πράσινο σε 37 από τα 38 ορόσημα
Με αμελητέες απώλειες άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Τα καυτά ζητήματα που θα κληθεί να χειριστεί η Κυπριακή Προεδρία-Καταρτίστηκε και υλοποιείται οδικός χάρτης