Powered by

Στις άτυπες συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin ο Κεραυνός-Η ατζέντα των συζητήσεων

Ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, μεταβαίνει την Πέμπτη στη Βουδαπέστη για να συμμετάσχει στις άτυπες συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός θα συμμετέχει στις εργασίες της Ευρωομάδας (Eurogroup).

Oι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ανταλλάξουν αρχικά απόψεις σε σχέση με τις δημοσιονομικές πολιτικές και τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην ζώνη του Ευρώ και στη συνέχεια θα λάβουν ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας (ως προεδρεύουσας χώρας των G7) για τις τελευταίες συζητήσεις των Υπουργών Οικονομικών της Ομάδας G7.

Το άτυπο Συμβούλιο Ecofin, θα ξεκινήσει με γεύμα εργασίας στο οποίο οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις με τη Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Kristalina Georgieva σε σχέση με τις νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για την υποστήριξη των χωρών με χαμηλά εισοδήματα, προκείμενου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις όπως είναι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.  

Στη συνέχεια οι Υπουργοί Οικονομικών θα συμμετέχουν σε κοινή συνάντηση με τους Διοικητές Κεντρικών Τραπεζών των κρατών μελών της ΕΕ, κατά την οποία θα ανταλλάξουν απόψεις όσον αφορά στην βιώσιμη χρηματοδότηση της Πράσινης μετάβασης, έπειτα από σχετική παρουσίαση από τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Mathias Cormann.

Το Σάββατο οι Υπουργοί Οικονομικών θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις επιδράσεις της δημογραφικής αλλαγής επί της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους των κρατών μελών της ΕΕ, στη βάση εγγράφου εργασίας που ετοιμάστηκε από το Ινστιτούτο Μελετών Bruegel.

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Μια παραδοχή, μια απολογία και δώδεκα άμεσες ενέργειες στήριξης-«Δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»
Οι διευκρινίσεις του Υπ. Γεωργίας για την υποβολή δηλώσεων ζημιάς από την πυρκαγιά-Στόχος η άμεση στήριξη
Abdulla bin Touq Al Marri: Το οικονομικό μοντέλο των ΗΑΕ και η ισχυρή δυναμική για συνεργασία με την Κύπρο
Οι μεγαλομέτοχοι 30+ εταιρειών της Κύπρου-Οι διαφοροποιήσεις στα μετοχικά κεφάλαια των εισηγμένων
Υπουργείο Γεωργίας: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ζημιάς για τις καλλιέργειες που πλήγηκαν από την πυρκαγιά
Τζίρος €2,5 εκατ. την Παρασκευή, εβδομαδιαία άνοδος 1,59% για το ΧΑΚ
Δημήτρης Τσάλτας: Αλυσιδωτές επιπτώσεις σε περιβάλλον, υγεία, τρόφιμα και αγροτική οικονομία από την πυρκαγιά
Πέφτουν οι υπογραφές για τη δεύτερη δόση του δανείου συνολικού ύψους €200 εκατ. για έργα οδικών υποδομών
Πότε πρέπει να διακοπούν οι υπαίθριες εργασίες λόγω καύσωνα-Η ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας
Αυτές είναι οι φθηνότερες και ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη-Η θέση της Κύπρου (πίνακες)