Το EIMF παρουσιάζει: Μπορεί το ESG να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου;

Το European Institute of Management and Finance (EIMF) με υπερηφάνεια ανακοινώνει την επιστροφή της καταξιωμένης σειράς ανοικτών σεμιναρίων «The Directors Series» με μια μοναδική εκδήλωση που εστιάζει στην επίδραση των κριτηρίων Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Διακυβέρνησης (ESG) στην εταιρική στρατηγική.

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης:

  • Τίτλος: «Μπορεί το ESG να αντέξει στη δοκιμασία του Χρόνου;»
  • Ημερομηνία: 24 Σεπτεμβρίου 2024
  • Ώρα: 16:30 - 18:00
  • Τοποθεσία: Εγκαταστάσεις EIMF, Οδός Μεγάρων 25, Λευκωσία
  • Εγγραφές: https://eimf.eu/cgg/

Κεντρικός Ομιλητής: Καθηγητής Ιωάννης Ιωάννου - Παγκόσμια Αυθεντία στην Ηγεσία Βιωσιμότητας

Για την συγκεκριμένη εκδήλωση, έχουμε την τιμή να υποδεχόμαστε τον καθηγητή του London Business SchoolΙωάννη Ιωάννου, καταξιωμένο παγκοσμίως σε θέματα στρατηγικής, ηγεσίας και εταιρικής ευθύνης. Ο καθηγητής Ιωάννου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έρευνας για τη στρατηγική ενσωμάτωση του ESG και τον αντίκτυπό του στον εταιρικό τομέα.

Το πρωτοποριακό έργο του καθηγητή Ιωάννου παρέχει κρίσιμες γνώσεις σχετικά με:

  • Την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων
  • Τη στρατηγική ενσωμάτωση του ESG
  • Τη σχέση μεταξύ πρακτικών βιωσιμότητας και συμπεριφοράς των επενδυτών

Ως περιζήτητος κεντρικός ομιλητής και σύμβουλος, ο καθηγητής Ιωάννου έχει μοιραστεί την εμπειρογνωμοσύνη του σε σημαντικές εκδηλώσεις παγκοσμίως. Η ηγετική του σκέψη επεκτείνεται σε συμβουλευτικούς ρόλους με κορυφαίους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων:

  • Της Συμβουλευτικής Επιτροπής Βιωσιμότητας της Merck KGaA
  • Του Συμβουλευτικού Συμβουλίου ESG του Ομίλου DWS
  • Του Δικτύου Εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF)

Η έρευνα του καθηγητή Ιωάννου, δημοσιευμένη σε κορυφαία ακαδημαϊκά περιοδικά όπως το «Strategic Management Journal» και το «Management Science», τον έχει καθιερώσει ως έναν από τους πιο αναφερόμενους μελετητές στον τομέα του. Κατατάσσεται σταθερά στους 100 κορυφαίους συγγραφείς στο Social Science Research Network (SSRN).

Σε αυτήν την αποκλειστική εκδήλωση του EIMF, ο καθηγητής Ιωάννου θα αξιοποιήσει την τεράστια εμπειρία που έχει αποκομίσει από τη μελέτη και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών κορυφαίων εταιρειών και διοικητικών συμβουλίων για να απαντήσει σε επείγοντα ερωτήματα:

  • Πώς μπορούν οι εταιρείες να ενσωματώσουν αποτελεσματικά τους παράγοντες ESG στις μακροπρόθεσμες στρατηγικές τους;
  • Ποιες είναι οι επιπτώσεις της βιώσιμης στρατηγικής για τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές;
  • Πώς εξελίσσεται η αντίληψη της επενδυτικής κοινότητας για τις πρωτοβουλίες ESG;
  • Μπορούν τα κριτήρια ESG να οδηγήσουν σε διαρκή θετική αλλαγή στην εταιρική βιωσιμότητα;

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Άδωνης Πηγασίου, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του EIMF, με στόχο να διασφαλίσει μια δυναμική και διαδραστική συζήτηση.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσουν με μία από τις κορυφαίες παγκόσμιες αυθεντίες στον τομέα της στρατηγικής και βιώσιμης ανάπτυξης. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διαδραστικά στοιχεία, όπως μια σειρά ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών στο κοινό, οι οποίες θα απαντηθούν ηλεκτρονικά και τα αποτελέσματα θα αξιοποιηθούν για τους σκοπούς της συζήτησης.

Μην χάσετε αυτήν τη μοναδική ευκαιρία να μάθετε από έναν κορυφαίο ακαδημαϊκό και να διαμορφώσετε την προσέγγιση του οργανισμού σας στο ESG και τις βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, παρακαλούμε επικοινωνήστε www.eimf.eu, 22274470, info@eimf.eu

  • Σχετικά με το EIMF:

Το European Institute of Management and Finance (EIMF) είναι ένας κορυφαίος πάροχος επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Με δέσμευση στην αριστεία και την καινοτομία, το EIMF προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων σχεδιασμένων για την ενίσχυση των δεξιοτήτων και των γνώσεων των επαγγελματιών στους τομείς των χρηματοοικονομικών, της διοίκησης και συναφών πεδίων.

Βασισμένο στις αρχές της ακαδημαϊκής αυστηρότητας και της πρακτικής συνάφειας, το EIMF συνεργάζεται με αναγνωρισμένους ειδικούς και ιδρύματα για να παρέχει πρωτοποριακές γνώσεις και μεθοδολογίες. Η σειρά «The Directors Series» είναι μόνο ένα παράδειγμα της δέσμευσής μας να προωθούμε ουσιαστικό διάλογο για κρίσιμα ζητήματα διακυβέρνησης που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί ηγέτες στον τομέα των επιχειρήσεων.

Η αποστολή του EIMF είναι να ενδυναμώσει άτομα και οργανισμούς ώστε να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις ενός πολύπλοκου και συνεχώς μεταβαλλόμενου τοπίου στα χρηματοοικονομικά και τις υπηρεσίες. Μέσω του ποικίλου χαρτοφυλακίου μαθημάτων, σεμιναρίων, εργαστηρίων και εκδηλώσεών μας, στοχεύουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της επαγγελματικής ανάπτυξης, οδηγώντας τη θετική αλλαγή στον κλάδο και πέρα από αυτόν.

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)