Powered by

Wizz Air: Η στρατηγική κίνηση που φέρνει πτήσεις σε απομακρυσμένους προορισμούς με σημαντικά χαμηλότερο κόστος

Η Wizz Air, η πιο περιβαλλοντικά βιώσιμη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως, ανακοινώνει με χαρά ότι το πρώτο της αεροσκάφος πολύ μεγάλης εμβέλειας Airbus A321XLR (Extra Long Range) θα ενταχθεί στον στόλο της Wizz Air UK με βάση στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ.

Το νέο αυτό αεροσκάφος, το οποίο αναμένεται να φτάσει τον Μάρτιο του 2025, εγκαινιάζει μια νέα εποχή στα διεθνή ταξίδια, με την έναρξη απευθείας πτήσης από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ προς την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Η στρατηγική αυτή κίνηση ενισχύει την ταχεία ανάπτυξη της Wizz Air και αναμένεται να φέρει επανάσταση στην εμπειρία των επιβατών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Χάρη στην αυξημένη εμβέλεια και αποδοτικότητα του Airbus A321XLR, η Wizz Air θα προσφέρει απευθείας πτήσεις σε απομακρυσμένους προορισμούς με σημαντικά χαμηλότερο κόστος, διευκολύνοντας την επαφή μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, ανθρώπων και οικονομιών.

Το νέο αυτό δρομολόγιο, διάρκειας σχεδόν 7 ωρών, θα είναι το πρώτο από πολλά που θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του Airbus A321XLR.

Επίσης, ένα ακόμα A321XLR της Wizz Air θα βρίσκεται στην Ιταλία και θα εκτελεί καθημερινές πτήσεις μεταξύ Μιλάνο Μαλπένσα και Άμπου Ντάμπι, ξεκινώντας από τις 2 Ιουνίου 2025.

Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Wizz Air για πιο βιώσιμες λειτουργίες, η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα του Airbus A321XLR αναμένεται να είναι τουλάχιστον 30% χαμηλότερη από άλλες αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν τα ίδια δρομολόγια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wizz Air, József Váradi, δήλωσε:

«Το Airbus A321XLR είναι το πιο αποδοτικό αεροσκάφος στην κατηγορία του. Με την αυξημένη εμβέλειά του, η Wizz Air μπορεί να συνδέσει ακόμη και τους πιο μακρινούς προορισμούς του δικτύου της, προσφέροντας ταυτόχρονα ευκαιρίες για περαιτέρω επέκταση και σύνδεση διαφορετικών πολιτισμών, οικονομιών και ηπείρων.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε ασυναγώνιστες τιμές στους πελάτες μας για το νέο δρομολόγιο από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ προς την Τζέντα. Από την έναρξη της βάσης μας στο Γκάτγουικ το 2020, έχουμε σημειώσει σημαντική ανάπτυξη, και είναι φυσικό να επιλέξουμε το συγκεκριμένο αεροδρόμιο για την πρώτη λειτουργία του Airbus A321XLR.»

Η απόφαση να τοποθετηθεί το Airbus A321XLR στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ ενισχύει τη δέσμευση της Wizz Air να επεκτείνει την παρουσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από την ίδρυση της δεύτερης βάσης της στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Γκάτγουικ, τον Οκτώβριο του 2020, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται, με πέντε Airbus A321neo να σταθμεύουν στο αεροδρόμιο και να εκτελούν πτήσεις σε 26 προορισμούς σε 17 χώρες, απασχολώντας 259 άτομα προσωπικό.

Η στενή συνεργασία με την ομάδα του αεροδρομίου του Γκάτγουικ ήταν καθοριστική για την ταχεία ανάπτυξη της Wizz Air στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την αεροπορική εταιρεία να γιορτάζει πρόσφατα την επιτυχία των επτά εκατομμυρίων επιβατών που εξυπηρετήθηκαν μέσω του αεροδρομίου.

Ο Stewart Wingate, Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου του Γκάτγουικ, δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Wizz Air αποφάσισε να λειτουργήσει το πρώτο A321XLR της από το Γκάτγουικ.

Η εταιρεία έχει σημειώσει σταθερή ανάπτυξη από το 2020, και αυτό το νέο αεροσκάφος θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές δρομολογίων και να αυξήσουμε τη χωρητικότητά μας, δίνοντας περισσότερες ταξιδιωτικές ευκαιρίες στους επιβάτες μας.

Αυτή η εξέλιξη θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη του διεθνούς μας δικτύου».

Η Wizz Air παραμένει προσηλωμένη στην προσφορά εξαιρετικής ταξιδιωτικής εμπειρίας στους επιβάτες. Η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά στη λειτουργία και στην εξυπηρέτηση πελατών της, βελτιώνοντας την απόδοση χρόνο με τον χρόνο.

Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό ολοκλήρωσης πτήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται σε 99,5% το 2024, με απόλυτη ολοκλήρωση τον Φεβρουάριο και τον Μάιο. Η ακρίβεια στις αναχωρήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί κατά 11%, φτάνοντας το 70%, ενώ οι ακυρώσεις πτήσεων έχουν μειωθεί κατά 28%.

Με φιλόδοξους στόχους για την επίτευξη στόλου 500 αεροσκαφών έως το 2030, η Wizz Air συνεχίζει να προσλαμβάνει υποπλοιάρχους και κυβερνήτες για το διευρυνόμενο δίκτυό της στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εδώ: Pilot Jobs & Pilot Academy | Wizz Air.

Δειτε Επισης

Έσπασε το ρεκόρ στις μηνιαίες αφίξεις τουριστών του Αυγούστου-Αύξηση 4,1% στις αφίξεις του οκταμήνου
Νέες στρατηγικές ‘revenue management’ & ‘digital marketing’ στα ξενοδοχεία
Gloria Jean’s Coffees: Ολοκλήρωση ανακαινίσεων και πλήρως ανανεωμένο Gloria Jean’s Kiosk προσεχώς στο Μall of Cyprus
McDonald’s: Πώς οι ψηφιακές παραγγελίες αλλάζουν το τοπίο των fast food
Η νέα τοποθεσία του Ariston στην Έγκωμη μετά το τέλος εποχής από το κέντρο
Ψάχνουν την χρυσή τομή για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία
Μετρά ακόμη πληγές από την απώλεια της ρωσικής αγοράς η Περνέρα-Κλειστά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις
Υφ. Τουρισμού: Εκπαιδευτικά προγράμματα με αγορά υπηρεσιών-Οι οργανισμοί που κέρδισαν τον διαγωνισμό
ΕΤΑΠ Πάφου: Καλεί πολιτεία και Hermes να τα βρουν για την δεύτερη φάση των έργων υποδομής στα αεροδρόμια
Emirates: Απογειώθηκε το πρώτο αναβαθμισμένο Boeing 777 με πλήρως ανακαινισμένο εσωτερικό καμπίνας