Ασφαλής τεχνητή νοημοσύνη για τον ευφυή κόσμο

Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) βρίσκεται στο επίκεντρο της καινοτομίας. Και τι δεν ζήσαμε την τελευταία διετία: Ριζική αναδιαμόρφωση των κλάδων που εκτείνεται από την υγειονομική περίθαλψη έως τα χρηματοοικονομικά, ακόμη και τις καθημερινές προσωπικές εμπειρίες. Ωστόσο, με αυτή την ταχεία ανάπτυξη έρχεται μια κρίσιμη πρόκληση που αφορά άμεσα στη διασφάλιση της ασφάλειας, της ηθικής και της αξιοπιστίας των συστημάτων ΤΝ.

Η ασφάλεια στην ΤΝ είναι κάτι περισσότερο από την απλή προστασία των δεδομένων. Περιλαμβάνει την προστασία των συστημάτων ΤΝ από κακόβουλους παράγοντες, διασφαλίζοντας ότι λειτουργούν όπως προβλέπεται, χωρίς αρνητικές συνέπειες. Καθώς η ΤΝ γίνεται όλο και πιο αυτόνομη, οι κίνδυνοι μεροληψίας, χειραγώγησης και κυβερνοεπιθέσεων αυξάνονται. Μια ασφαλής υποδομή ΤΝ εγγυάται ότι τα συστήματα αυτά παραμένουν εύρωστα και ανθεκτικά, ακόμη και υπό επίθεση.

Για να μπορέσει ο κόσμος να αξιοποιήσει πλήρως τη δύναμη της ΤΝ, η οικοδόμηση εμπιστοσύνης είναι ζωτικής σημασίας. Με άλλα λόγια, η ασφαλής ΤΝ όχι μόνο προστατεύει τις ευαίσθητες πληροφορίες, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι τα ευφυή συστήματα λειτουργούν με διαφάνεια και δικαιοσύνη.

Μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση για το θέμα αναμένεται να κάνει ο Ιωάννης Σολωμάκος, Chief Security Officer, Huawei, South Balkans ο οποίος θα βρεθεί επί σκηνής του 4ου Cyber Security Conference στο πλαίσιο παρουσίασης, με τίτλο «Secure AI for the Intelligent World».

Ο ομιλητής διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον τομέα της εταιρικής ασφάλειας σε πολυεθνικές εταιρείες, όπου υπηρέτησε σε θέσεις αυξανόμενης ευθύνης. Επί του παρόντος, εκτελεί χρέη Chief Security Officer της Huawei στην περιοχή των Νοτίων Βαλκανίων, ως υπεύθυνος για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την προστασία της ιδιωτικής ζωής για Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Νωρίτερα, είχε διατελέσει Chief Security Officer για τον Όμιλο ΟΤΕ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (επικεφαλής μεταξύ άλλων όλες τις πτυχές ασφάλειας του έργου-ορόσημο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΣΝ) και της Τράπεζας PRAXIA. Επίσης, έχει διατελέσει σε θέσεις ευθύνης στην Ericsson, την Intrasoft International και την Ingersoll Rand.

Πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2024, το ξενοδοχείο Hilton Nicosia θα φιλοξενήσει το 4ο Cyber Security Conference με θέμα «Safeguarding your Digital Fortress: A Practical Guide for Companies across all Economic Sectors». Η διοργάνωση θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τους κινδύνους και τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε όλες τις λειτουργίες και τις επιχειρησιακές τους διαδικασίες, ενώ θα αναδείξει στρατηγικές και εργαλεία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων.

Το Cyber Security Conference θα αποτελέσει πλατφόρμα για ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων σχετικά με τις τάσεις και τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας. Θα αναλύσει στρατηγικές, μεθόδους και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εταιρείες όλων των οικονομικών τομέων για να πλοηγηθούν στο σύνθετο και συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο των κυβερνοαπειλών.

Ποιους αφορά η διοργάνωση

Μην χάσετε την ευκαιρία να ενισχύσετε την ασφάλεια της ψηφιακής σας οχυρότητας και να ανακαλύψετε πρακτικές λύσεις για την προστασία των κρίσιμων υποδομών σας.

Το συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη κυπριακών επιχειρήσεων κάθε μεγέθους και οικονομικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών κυβερνοασφάλειας, IT experts, CEOs, COOs, CFOs, διαχειριστών κινδύνων, υπευθύνων συμμόρφωσης και συμβούλων. Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε:

- Γενικούς Διευθυντές

- Chief Technology Officers (CTOs)

- Chief Security Officers (CSOs)

- Chief Information Security Officers (CISOs)

- Chief Compliance Officers (CCOs)

- Συμβούλους Ασφαλείας

- Υπευθύνους Συμμόρφωσης

- Αναλυτές Ασφαλείας

- Προγραμματιστές

- Διαχειριστές Δικτύων & Συστημάτων

- Διαχειριστές Κινδύνων

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Πληροφορίες συνεδρίου

Χορηγοί (μέχρι σήμερα): CABLENET, Cosmos Business Systems SA, ECOMMBX, EY, HS DATA, HUAWEI, Kyndryl, PARSECTIX

Coffee Sponsor: Kawacom’s

Υποστηρικτές (μέχρι σήμερα): ESET HELLAS, MY MADA, National Betting Authority

Με τη στήριξη (μέχρι σήμερα): Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) Cyprus Chapter, Cyprus Computer Society (CCS), Cyprus Cyber Security Challenge (CCSC)

Υπό την Αιγίδα: Digital Security Authority

Οργανωτές: ΙΜΗ & ISACA Cyprus Chapter

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)