Γιώργος Παπαναστασίου: Εργασία που πρέπει να συνεχιστεί για την ηλεκτρική διασύνδεση, δεν υπάρχουν τελεσίγραφα

Η συζήτηση για τον GSI ήταν εποικοδομητική και θα πρέπει να συνεχιστεί ώστε να υπάρξει κατάληξη, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, μετά το πέρας της πολύωρης σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο για το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας (Great Sea Interconnector).

«Ήταν πολύωρη η συνάντηση και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των μερών και είναι μια εργασία, η οποία πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί», ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου στις δηλώσεις του μετά το πέρας της ευρείας συνάντησης που κράτησε 4,5 ώρες, υπό τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και στην παρουσία του Έλληνα Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Κύπριου ΥΠΟΙΚ, του Γενικού Εισαγγελέα, του επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ, εκπροσώπων της Κομισιόν και της γαλλικής Nexans.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί με διαβουλεύσεις μεταξύ των μερών.

Ερωτηθείς αν τα μέρη είναι πιο κοντά ή πιο μακριά, ο κ. Παπαναστασίου είπε πως δεν μπορεί να αναφέρει οτιδήποτε άλλο, σημειώνοντας ότι έπρεπε να αναχωρήσει ο Έλληνας Υπουργός Ενέργειας και η υπόλοιπη αντιπροσωπεία. «Και θα πρέπει να συνεχίσει αυτή η εργασία», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για κατάληξη της συζήτησης «επειδή τέθηκαν τελεσίγραφα από ελληνικής πλευράς», ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι «δεν υπάρχουν  τελεσίγραφα».

«Είπαμε ότι έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά απ’ εκεί που τελειώσαμε σήμερα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να πει οτιδήποτε άλλο αφού η εργασία συνεχίζεται.

Επαναλαμβάνοντας ότι η συζήτηση είναι εποικοδομητική και συνεχίζεται, ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι πρέπει να δοθεί λίγο χρόνος ακόμη.

Ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει καμία αναφορά για το τι συζητήθηκε εντός της σύσκεψης.

«Επαναλαμβάνω ότι ήταν μία συζήτηση εποικοδομητική, τα μέρη αντιλαμβάνονται τις θέσεις της άλλης πλευράς και ουσιαστικά πρέπει να συνεχιστεί αυτή η εργασία ώστε να καταλήξει», είπε καταλήγοντας ο Υπουργός Ενέργειας.

Δειτε Επισης

Έτσι έλυσαν την σύνθετη εξίσωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης-Οι διασφαλίσεις που έλαβε η Κύπρος και τι προβλέπει η συμφωνία
Χωρίς κόστος για τους καταναλωτές η περίοδος κατασκευής του καλωδίου-Στο κράτος η επιβάρυνση των 125 εκατ.
Μ. Μανουσάκης: Απαραίτητες οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις-Δίκαιος διαμοιρασμός οφέλους και κόστους μεταξύ κρατών
Μέχρι τις 14 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το Σχέδιο Χορηγιών για Κυκλική Οικονομία στις ΜμΕ
Παράταση μέχρι 30/9 για αιτήσεις ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων-€17 εκατ. το Σχέδιο Χορηγιών
Με σφραγίδα Υπουργικού Συμβουλίου μπήκε το νερό στ’ αυλάκι για το καλώδιο-«Ναι» Λευκωσίας στη συμφωνία
Ξεκαθαρίζει το σκηνικό για την ηλεκτρική διασύνδεση-Συζητείται στο Υπουργικό η συμφωνία
Πετρέλαιο: Τα δύο «αγκάθια» που φέρνουν σε θέση άμυνας τον OPEC
Τέσσερις προτάσεις Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ενέργεια
Προς ηλεκτρική διασύνδεση με το σωστό περιεχόμενο... Κορύφωση διεργασιών για να κλειδώσει η συμφωνία