Powered by

Η ΕΤΑΠ Πάφου για το 4ο φεστιβάλ τρύγου στην κοινότητα Παναγιάς-Ντόπιοι και ξένοι να αγκαλιάσουν την εκδήλωση

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες της κοινότητας Παναγιάς για την φιλοξενία, την ερχόμενη Κυριακή, του 4ου φεστιβάλ Τρύγου.

Ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου αναφέρει ότι η κοινότητα της Παναγιάς είναι ιδιαίτερα γνωστή για τους αμπελώνες και την παράδοση που έχει στην παραγωγή κρασιού και στα προϊόντα σταφυλιού.

Το χωριό της επαρχίας Πάφου βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για να φιλοξενήσει την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, το 4ο Φεστιβάλ Τρύγου, γιορτάζοντας την διαδικασία του μαζέματος των σταφυλιών από τα αμπέλια, σημειώνει ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Νάσος Χατζηγεωργίου.

Στο Φεστιβάλ Τρύγου γίνεται αναπαράσταση του τρυγητού σε αμπελώνα με γαϊδουράκια και με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, αναφέρει ο κ. Χατζηγεωργίου.

Αφού μαζευτούν τα σταφύλια τοποθετούνται σε κοφίνια πάνω στα γαϊδούρια, ενώ στο χώρο του αμπελιού προσφέρεται το παραδοσιακό “μπούκωμα” στους παρευρισκόμενους  για ξεκούραση.

Με την επιστροφή πίσω στην πλατεία της κοινότητας, ο τρύγος τοποθετείται στην πατήστρα και γίνεται το πάτημα των σταφυλιών για να βγει το χυμός του σταφυλιού. Η όλη διαδικασία συνοδεύεται με ζωντανή μουσική.

Ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ προσθέτει πως στο χώρο της πλατείας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα διάφορα περίπτερα προώθησης παραδοσιακών προϊόντων σχετικά με το σταφύλι, θα έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης της ετοιμασίας κάποιων προϊόντων άλλα και αγοράς τους. Θα γίνεται ζωντανή απόσταξη ζιβανίας, θα προσφέρεται δωρεάν σταφύλι και κρασί.

Παράλληλα θα γίνει χορογραφία τρυγητού και η εκδήλωση θα πλαισιώνεται με κυπριακή παραδοσιακή μουσική με το σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ και την Άντρη Καραντώνη στο τραγούδι. 

Η ΕΤΑΠ Πάφου, εκ των υποστηρικτών της εκδήλωσης, καλεί τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες καθώς και τους μόνιμους κατοίκους Κύπρου να αγκαλιάσουν την εκδήλωση.

Δειτε Επισης

Έσπασε το ρεκόρ στις μηνιαίες αφίξεις τουριστών του Αυγούστου-Αύξηση 4,1% στις αφίξεις του οκταμήνου
Νέες στρατηγικές ‘revenue management’ & ‘digital marketing’ στα ξενοδοχεία
Gloria Jean’s Coffees: Ολοκλήρωση ανακαινίσεων και πλήρως ανανεωμένο Gloria Jean’s Kiosk προσεχώς στο Μall of Cyprus
McDonald’s: Πώς οι ψηφιακές παραγγελίες αλλάζουν το τοπίο των fast food
Η νέα τοποθεσία του Ariston στην Έγκωμη μετά το τέλος εποχής από το κέντρο
Ψάχνουν την χρυσή τομή για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία
Μετρά ακόμη πληγές από την απώλεια της ρωσικής αγοράς η Περνέρα-Κλειστά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις
Υφ. Τουρισμού: Εκπαιδευτικά προγράμματα με αγορά υπηρεσιών-Οι οργανισμοί που κέρδισαν τον διαγωνισμό
ΕΤΑΠ Πάφου: Καλεί πολιτεία και Hermes να τα βρουν για την δεύτερη φάση των έργων υποδομής στα αεροδρόμια
Emirates: Απογειώθηκε το πρώτο αναβαθμισμένο Boeing 777 με πλήρως ανακαινισμένο εσωτερικό καμπίνας