Χαμένοι στην «απομόνωση» οι καταστηματάρχες των πεζόδρομων της Λευκωσίας-Τι ζητούν από τον Προύντζο

Συνάντηση με τον δήμαρχο Λευκωσίας, Χαράλαμπο Προύντζο, με αντικείμενο τα προβλήματα που παρουσιάζει η περιοχή της παλαιάς πόλης και ειδικά της περιοχής των πεζοδρόμων, είχε ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών της περιοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσαν συγκεκριμένες εισηγήσεις.

Ανάμεσα σε άλλα, οι καταστηματάρχες της περιοχής εισηγούνται τη δημιουργία πολυώροφου χώρου στάθμευσης στην περιοχή της εντός των τειχών Λευκωσίας, κάτι, που όπως υποστηρίζουν, θα συμβάλει στην αναγέννηση της περιοχής.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα, με τον κ. Προύντζο να ακούει με προσοχή τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των καταστηματαρχών, εκφράζοντας, μάλιστα, την ετοιμότητά του να εξετάσει τα αιτήματα τους και να προωθήσει λύσεις για βελτίωση της περιοχής.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Πάντως, σε υπόμνημά τους που κατέθεσαν στον Δήμαρχο Λευκωσίας -το οποίο εξασφάλισε και δημοσιεύει το InBusinessNews-, οι καταστηματάρχες των πεζοδρόμων της πόλης τονίζουν ότι «τα προβλήματα της περιοχής της παλαιάς Λευκωσίας και ειδικά της περιοχής των πεζοδρόμων είναι αρκετά».

Σύμφωνα με το υπόμνημα, το οποίο υπογράφει η Πρόεδρος του Συνδέσμου, Αγγελική Σάββα, «επειδή υπάρχει θέμα προσβασιμότητας στην περιοχή με την ύπαρξη μόνο της οδού Βουλγαροκτόνου ως οδού εισόδου», οι καταστηματάρχες εισηγούνται:

  1. Το άνοιγμα της οδού Αρσινόης με κατεύθυνση μέσω της Αριστοτέλους-Σόλωνος προς περιοχή του ΟΧΙ. Το άνοιγμα αυτό, επισημαίνουν, θα επιτρέψει στην περιοχή να ανασάνει σε σχέση με την είσοδο-έξοδο. «Αυτό εξάλλου ήταν στις εισηγήσεις των Γάλλων εμπειρογνωμόνων συγκοινωνιολόγων που είχε καλέσει ο αείμνηστος Δήμαρχος κ. Λέλλος Δημητριάδης», τονίζουν.
  2. Την παραμονή σε λειτουργία διέλευσης αυτοκινήτων των οδών Σαπφώ, Ευριπίδου, Τηλεμάχου και Αρχαγγέλου Μιχαήλ για να βοηθούν στην προσέγγιση της περιοχής από Ανατολάς, από την περιοχή Τρικούππη συγκεκριμένα.
  3. Να επανεξεταστεί το άνοιγμα στη διέλευση οχημάτων της Περικλέους, από την διασταύρωση με την Μεγάλου Αλεξάνδρου και βορειότερα.

Επιπρόσθετα, εισηγούνται να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η επαναλειτουργία του τρένου των πεζοδρόμων, με τον Σύνδεσμο να εκφράζει την ετοιμότητά του να παρουσιάσει και συγκεκριμένη εισήγηση.

Παράλληλα, οι καταστηματάρχες των πεζοδρόμων Λευκωσίας εκφράζουν την άποψη ότι «η δημιουργία πολυώροφου υπογείου-ανωγείου χώρου στάθμευσης στην περιοχή της εντός των τειχών Λευκωσίας θα συμβάλει αφάνταστα στην αναγέννηση της περιοχής».

Επίσης, θεωρούν πως «η παρουσία λειτουργών του Δήμου στους υπάρχοντες χώρους στάθμευσης του Δήμου, ειδικά το βράδυ, θα είναι καθοριστική ως προς την εμπέδωση αισθήματος της ασφάλειας μας, βέβαια με την γενικότερη ενίσχυση του φωτισμού της περιοχής πεζοδρόμων-παλαιάς πόλης».

Πέραν των πιο πάνω, οι καταστηματάρχες θεωρούν πως η ενίσχυση του πρασίνου στους πεζοδρόμους πρέπει να είναι προτεραιότητα, όπως και το θέμα σκίασης τους, το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί ίσως σε νέα βάση, όπως επισημαίνουν.

«Η βελτίωση του υπάρχοντος οδοστρώματος των πεζοδρόμων εκεί και όπου χρειάζεται, μπορεί να συνδυαστεί και με το θέμα της γενικότερης καθαριότητας της περιοχής, η οποία είναι μεν σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο προς το καλύτερο», συνεχίζουν οι καταστηματάρχες των πεζοδρόμων Λευκωσίας.

Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση εκδηλώσεων, «ο Σύνδεσμός μας στηρίζει μεν τις δράσεις του Δήμου, αλλά όπως γνωρίζεται, έχει καταθέσει και σειρά εκδηλώσεων που έχουν σχεδιαστεί από τον ίδιο, σε συνεργασία και με άλλους φορείς του Δήμου, συμπεριλαμβανομένου».

«Κύριε Δήμαρχε, ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Πεζοδρόμων Λευκωσίας σαν το μόνο οργανωμένο νόμιμο σύνολο των επιχειρηματιών της περιοχής, θα σταθεί δίπλα σας με πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης και ελπίζει ότι μαζί, Δήμος και επιχειρηματίες-κάτοικοι θα ωθήσουμε την περιοχή σε καλύτερες μέρες», καταλήγει η κ. Σάββα στο υπόμνημα που κατέθεσαν οι καταστηματάρχες στον Δήμαρχο Λευκωσίας.

υπομνημα1

20240906_181525

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει το σκηνικό για την ηλεκτρική διασύνδεση-Ενδεχομένως και σήμερα στο Υπουργικό η συμφωνία
Γιώργος Χρυσοχός: Η νέα εποχή της Λευκωσίας, το όραμα της Cyfield και τα εμβληματικά έργα της εταιρείας στο κέντρο
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ-Σχετίζονται με την κοινοπραξία Intellexa
Ιωάννα Φιάκκου: Αδιαπραγμάτευτη η ανάπτυξη της ΕΑΣ-Στόχος η εμπιστοσύνη παικτών, αγοράς και κοινωνίας
Προκαταρκτική έγκριση €152 εκατ. από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης-Πράσινο σε 37 από τα 38 ορόσημα
Τα καυτά ζητήματα που θα κληθεί να χειριστεί η Κυπριακή Προεδρία-Καταρτίστηκε και υλοποιείται οδικός χάρτης
Ακόμη πιο ακριβός ο καφές: Σε υψηλό 13 ετών ο καφές Arabica-Αύξηση 40% στις τιμές το 2024
«Επιχειρείται εξόντωση της αγελαδοτροφίας...»-Διαφωνούν με την ποσόστωση και λαμβάνουν αποφάσεις
Fitch: Αναβάθμισε την αξιολόγηση στήριξης μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας σε «bb» λόγω Eurobank
ΝΟΟΗ: Μια εκλεπτυσμένη εμπειρία κρασιού χωρίς αλκοόλ