powered by

Συνεχίζονται οι αποχώρησεις...Παραιτείται και ο Ανδρέας Περσιάνης από το Δ.Σ. της Ελληνικής

Συνεχίζονται και αυξάνονται οι αποχωρήσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας, ενόψει της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων που είναι ορισμένη για τις 18 Σεπτεμβρίου, της πρώτης στη μετά Eurobank εποχή.

Μετά τους Χρίστο Θεμιστοκλέους, John Gregory Iossifidis, Μάριο Μαραθεύτη και Marco Comastri, σήμερα (9/8) ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Ανδρέα Περσιάνη, ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής, ο κ. Περσιάνης έχει ενημερώσει την τράπεζα ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμα του πριν την έναρξη της 50ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας στις 18 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο κ. Α. Περσιάνης, προστίθεται, πιστεύει ότι, μετά την απόκτηση ποσοστού ελέγχου στην Ελληνική Τράπεζα από την Τράπεζα Eurobank Α.Ε., η αποχώρησή του διασφαλίζει ομαλή μετάβαση επιτρέποντας στο νέο μέτοχο πλειοψηφίας να επιτύχει τους στόχους του, με τη χρονική στιγμή της παραίτησης να σκοπεύει στη διατήρηση κατάλληλης εταιρικής διακυβέρνησης και λήψης αποφάσεων μέχρι την Ετήσια Γενική Συνέλευση.

«Το διοικητικό συμβούλιο θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Ανδρέα Περσιάνη για τη συνεισφορά και τις υπηρεσίες του στο Διοικητικό Συμβούλιο και στον Όμιλο της Ελληνικής Τράπεζας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο σχέδιο ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης-Ο αριθμός των χορηγιών, οι κατηγορίες και τα ποσά (πίνακες)
Νέο σχέδιο ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης ύψους €2,5 εκατ. ενέκρινε το Υπουργικό-Πόσες χορηγίες θα δοθούν
S&P: Αξιοσημείωτη η ανθεκτικότητα των ελληνικών τραπεζών απέναντι σε διεθνείς αναταράξεις
Demetra: Η απόδοση πέραν κάθε προσδοκίας, η συγκυρία που ευνοούσε την έξοδο και η επιτυχής αποεπένδυση από Ελληνική
Ανοίγει τις πόρτες του το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας-Τα ημερήσια τέλη και τα seasonal
Συνεχίζει την πτωτική πορεία η ανεργία στην Κύπρο-Τα δημογραφικά δεδομένα των ανέργων
Paphos Hills: Κάθοδος της Brown Hotels στην Κύπρο με το ολοκαίνουργιο τετράστερο ξενοδοχείο (pics)
Τα μερίδια αγοράς σε μια ασφαλιστική βιομηχανία σε τροχιά νέων ισορροπιών με εξαγορές και συγχωνεύσεις
Alpha Bank: Στα €205 εκατ. το τίμημα για την εξαγορά της AstroBank-Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Κύπρο
Νέα τραπεζική δύναμη-Έπεσαν υπογραφές για τη συμφωνία πώλησης της AstroΒank στον Όμιλο Alpha Bank