Επιχειρείν στο κέντρο της πρωτεύουσας... «Η περιοχή έχει γίνει πιο ελκυστική»

Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η πλέον αναγεννημένη πρωτεύουσα της Ευρωπής. Εκείνη η πόλη, η οποία μετά από κάμψη δύο και πλέον δεκαετιών, κατάφερε επιτέλους να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της, ανοίγοντας ξανά τα εντυπωσιακά της φτερά. Και γνωριζούμε πολύ καλά πως δεν είναι η πρώτη φορά που το πετυχαίνει αυτό η Λευκωσία.

Επιχειρήσεις τόλμησαν να δραστηριοποιηθούν στην καρδιά της πόλης με μεγάλη επιτυχία, οι άνθρωποι αντίκρισαν θετικά την προοπτική της εργασίας στο κέντρο και αρκετός κόσμος πήρε την απόφαση για εγκατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, νιώθοντας, πλέον δικαιωμένος που το έπραξε.

Δεν είναι όμως μόνο ο εκσυγχρονισμός και η ανανέωση που φέρνουν πίσω τον κόσμο στο κέντρο της Λευκωσίας, αλλά είναι πολύ περισσότερα.

Είναι οι όμορφες στιγμές που έζησαν οι παλαιότεροι, η ξεγνοιασιά και τα ανέμελα νεανικά χρόνια των σημερινών γονιών και η επιθυμία τους να μεταδώσουν αυτή την αγάπη στα παιδιά τους.

Και τώρα ακριβώς είναι καλύτερη συγκυρία, όπως μας μεταφέρουν άνθρωποι που ζουν και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή.

  • Ελένη Μαρκίδη, γενική διευθύντρια Holland & Barret Cyprus
ΕΛΕΝΑ ΜΑΡΚΙΔΗ

Το να ζεις και να εργάζεσαι στο κέντρο της Λευκωσίας έχει μια άλλη χάρη. Σου θυμίζει κάτι από τα παιδικά σου χρόνια όπου όλα ήταν κοντινά, βολικά και ευχάριστα. Έτσι, λοιπόν, είναι και το κέντρο της Λευκωσίας όπου ζω και εργάζομαι.

Ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον στο οποίο έχει κανείς όλες του τις ανέσεις. Από καταστήματα, ωραίες καφετέριες κι εστιατόρια μέχρι ατμοσφαιρικά μπαράκια και όλα αυτά σε κοντινές αποστάσεις.

Το κατάστημα Holland & Barrett στη λεωφόρο Μακαρίου λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες και είναι το νέο destination wellness store του κέντρου της πόλης.

HOLAND & BARRETT

Η σταθερή του πελατεία επισφραγίζει την εμπιστοσύνη του ομίλου στις προοπτικές που έχει η περιοχή. Εκτιμάμε ότι η ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας είναι κάτι που φαίνεται ότι αναζητά ο πολίτης της Λευκωσίας.

  • Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ-διευθύντρια, Ίδρυμα Αναστάσιος Γ. Λεβέντης και Λεβέντειος Πινακοθήκη
ΛΟΥΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛ

«Περίσκεπτα της Λευκωσίας τα τείχη τους μόνιμους κατοίκους παρακολουθούν, φιλοξενούν περαστικούς… σεμνά επαναλαμβάνουν με τον επόμενο ήλιο τη ζωή»

Η ευτυχία της γης, Λευκωσία 1983

Αυτά τα λόγια του Λευκωσιάτη ποιητή Κύπρου Χρυσάνθη και πολλά άλλα με συνοδεύουν στην καθημερινότητα της πόλης μου.

Μιας πόλης ζωντανής που ζει μαζί με τα φαντάσματα της πρόσφατης ιστορίας μας και όχι μόνο. Μιας πόλης που παραμένει η τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η Λευκωσία όμως και το ιστορικό της κέντρο είναι πάντα ζωντανά και ακολουθούν τους σύγχρονους ρυθμούς της καθημερινότητας του κόσμου της.

Η Λευκωσία είναι χωρίς άλλο η πολιτιστική πρωτεύουσα της Κύπρου. Ο πολιτισμός, η πολυπολιτισμικότητα, ο ρόλος που έχει ως οικονομικό εμπορικό κέντρο, όλα μαζί συγκεντρώνονται γύρω από το ιστορικό κέντρο και κυρίως την πλατεία Ελευθερίας, που εδώ και λίγα χρόνια διαδραματίζει ένα νέο ρόλο στην καθημερινότητα.

ΛΕΒΕΝΤΕΙΟΣ

Όλα αυτά συνθέτουν την πόλη μου και το ιστορικό της κέντρο, παραμένει η δίκη μου επαγγελματική και προσωπική καθημερινότητα και την απολαμβάνω και με κρύο και με την αφόρητη καλοκαιρινή αύρα.

Αυτή είναι η Λευκωσία μου.

  • Ειρήνη Χριστοδούλου, γενική διευθύντρια Beauty Line
ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

H ανανέωση του κέντρου της Λευκωσίας έχει βελτιώσει την καθημερινότητά μας. Η περιοχή έχει γίνει πιο ελκυστική για να ζεις και να δουλεύεις με περισσότερους πελάτες και καλύτερες συνθήκες εργασίας, κάτι που ενισχύει και τον δικό μας τον κλάδο.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι ενθουσιασμένοι με τις αλλαγές και η περιοχή προσελκύει συνεχώς περισσότερο κόσμο.

Το νέο Beauty Line στο κέντρο της Λευκωσίας για εμάς δεν είναι απλώς ένα ακόμα κατάστημα αλλά η αφετηρία για να προβάλουμε το νέο μας όραμα, τη νέα μας εταιρική ταυτότητα και τη νέα εμπειρία του πελάτη στα καταστήματά μας.

BEUTE LINE

Το μέλλον διαγράφεται ακόμα πιο αισιόδοξο, καθώς το κέντρο εξελίσσεται σε ένα ζωντανό και δυναμικό προορισμό.

  • Γιώργος Νικολάου Restaurants operations manager, Όμιλος Ζορπάς (Pinolo Μακαρίου & Pralina Στασικράτους)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Eδώ και χρόνια ο Όμιλος Ζορπάς δραστηριοποιείται στην καρδιά της Λευκωσίας σε μία προσπάθεια για αναγέννηση της περιοχής. Αρχικά με το εστιατόριο Pralina Experience στην οδό Στασικράτους και τα τελευταία δύο χρόνια με το ιταλικό εστιατόριο Pinolo και το Coffee Berry στην οδό Μακαρίου.

Ως εργαζόμενοι σε χώρους εστίασης έχουμε καθημερινή επαφή με τον κόσμο και αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι σταδιακά το κέντρο εξελίσσεται σε έναν προορισμό ιδανικό για να ζήσεις, να εργαστείς και να ψυχαγωγηθείς.

Untitled-814

Σύγχρονο και ανανεωμένο, το κέντρο της πόλης προσφέρει, μεταξύ άλλων, πληθώρα ανέσεων και υπηρεσιών, όπως εμπορικά καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια, μουσεία και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Ασφαλώς, υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης, που μπορούν να δώσουν περαιτέρω ώθηση στο κέντρο, διευκολύνοντας τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση την καθημερινότητα των κατοίκων.

Untitled-815

Από πλευράς μας, ο μοναδικός στόχος είναι να προσφέρουμε τη βέλτιστη εμπειρία σε κάθε επισκέπτη της πρωτεύουσας.

Δειτε Επισης

Αλέξης Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για τη μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών
Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βράβευσε για δεύτερη χρονιά τους Νέους Επιχειρηματίες στην Κύπρο
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Οικογένεια ενωμένη, επιχείρηση πετυχημένη-Το ανανεωμένο εργαστήριο
Τιμητική εκδήλωση του Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ο ρόλος του χρηματοπιστωτικού τομέα στην πράσινη μετάβαση
CBN Young Dragon Awards: Ανακοινώνονται τον Οκτώβριο οι τρεις φιναλίστ σε κάθε κατηγορία υποψηφιοτήτων
Μαθήματα ηγεσίας σε πολύπλοκες συνθήκες από Παπαλεξόπουλο και Ευγενίου
Στην προεδρία του Advisory Board του CIM-Cyprus Business School ο Μ. Καπιρής-Αντιπρόεδρος η Ν. Πηλείδου
Όλα έτοιμα για το άνοιγμα της PadelPro στη Λευκωσία-Open days στις 22 και 24 Σεπτεμβρίου