Άνοιξε η πόρτα εξόδου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής-Θέλουν να διευκολύνουν την Eurobank

Την πόρτα εξόδου από την διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας φαίνεται να άνοιξε για τα καλά η ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημόσιας πρότασης της Eurobank A.E. και η εξαγγελθείσα από την τράπεζα πρόθεσή της-ως η έχουσα τον έλεγχο-να προχωρήσει σε αντικαταστάσεις μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής, αλλά και η δρομολογούμενη υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού με τελικό προορισμό την συγχώνευση με την Eurobank Κύπρου.

Μετά την πρόσφατη παραίτηση του μέχρι πρότινος μη εκτελεστικού αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Ελληνικής, Χρίστου Θεμιστοκλέους, σειρά πήρε ο ανώτερος σύμβουλος της τράπεζας, John Gregory Iossifidis.

Συγκεκριμένα, ο John Gregory Iossifidis, ανώτερος ανεξάρτητος σύμβουλος και μέλος των Επιτροπών Ελέγχου και Διορισμών/Εσωτερικής Διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου, ενημέρωσε την Ελληνική για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το αξίωμα του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού διοικητικού συμβούλου της τράπεζας πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας της 50ης ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ως προς του λόγους της παραίτησής του ο John Gregory Iossifidis επικαλείται την διασφάλιση, μετά την απόκτηση ποσοστού ελέγχου στην Ελληνική Τράπεζα από την Eurobank Α.Ε,. της ομαλής μετάβασης, επιτρέποντας στη νέα ηγεσία να υλοποιήσει το στρατηγικό όραμα και τους στόχους της για την Ελληνική, διατηρώντας παράλληλα τη δομή διακυβέρνησης μέχρι την ετήσια γενική συνέλευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως πληροφορείται το InBusinessNews, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα και μέχρι την ετήσια γενική συνέλευση στις 18 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να υπάρξουν και άλλες παραιτήσεις ή έκφραση πρόθεσης παραίτησης.

Όλα αυτά, την ώρα που η συμμετοχή της Eurobank Α.Ε. στην Ελληνική Τράπεζα άγγιξε το 56%, με το συνολικό ποσοστό αποδοχής της δημόσιας πρότασης μετά τον τελικό έλεγχο των εντύπων αποδοχής και μεταβίβασης να φθάνει στο 0,481% και το ποσοστό της στο εκδόμενο μετοχικό κεφάλαιο στο 55,962%.

Όπως εξάλλου ανακοίνωσε η Eurobank Α.Ε, η καταβολή της αντιπαροχής προς τους δικαιούχους μετόχους που αποδέχθηκαν την δημόσια πρόταση πραγματοποιήθηκε μέσω της εκτέλεσης τραπεζικών εμβασμάτων και της αποστολής επιταγών στις 6 Αυγούστου 2024, την ίδια ώρα που προχώρησε σε εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των τίτλων μέσω του χειριστή ανάδοχου, The Cyprus Investment and Securities Corporation Limited («CISCO»).

Δειτε Επισης

Αναβάθμισε την Ελληνική ο Moody’s-Θετικές προοπτικές και οφέλη από την εξαγορά από Eurobank
Η σύνθεση των Επιτροπών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας
Σχεδόν βέβαιο ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια
Συνεχίζει στην προεδρία του Δ.Σ. της Ελληνικής ο Πέτρος Χριστοδούλου-Ποιος εξελέγη αντιπρόεδρος
Ο Μιχάλης Λούης CEO της Ελληνικής Τράπεζας-Διορισμός με άμεση ισχύ από το Διοικητικό Συμβούλιο
Το νέο Δ.Σ. της Ελληνικής Τράπεζας-Οι εκλεγέντες, οι ψήφοι που έλαβαν και ποιος έμεινε εκτός
Η Ελληνική Τράπεζα σε νέα εποχή...«Γυρίζουμε σελίδα ως μέλος ενός χρηματοπιστωτικού κολοσσού»
Πέτρος Χριστοδούλου: Πολλαπλά οφέλη για την Ελληνική από την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου από Eurobank
Eurobank: Επιτυχής τιμολόγηση πράσινου ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 850 εκατ. ευρώ
Commerzbank: Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επιμένει να πουλήσει όλο το μερίδιό του